...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Τι είναι η χρόνια φλεγμονώδης νόσος

Προβολές άρθρου free website hit counter

Η χρόνια φλεγμονώδης νόσος είναι μια ιατρική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από επίμονη φλεγμονή.
Ορισμένες ασθένειες εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία και έχουν πραγματοποιηθεί πολλές έρευνες για να μπορέσουν οι επιστήμονες να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα σχετικά με το πώς αυτές λειτουργούν.

Σε πολλές περιπτώσεις έχει εντοπιστεί μια γενετική συνιστώσα, η οποία μπορεί να θέσει τους ανθρώπους σε κίνδυνο να αναπτύξουν συγκεκριμένες φλεγμονώδεις ασθένειες και σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να εμπλέκονται πολλαπλά γονίδια.



Οι ασθενείς αναπτύσσουν χρόνια φλεγμονώδη νόσο επειδή το ανοσοποιητικό σύστημα έχει μια ακατάλληλη απόκριση σε μια κατάσταση, στην οποία έχει εκτεθεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό σημαίνει ότι ο ασθενής αναπτύσσει μια αυτοάνοση ασθένεια, στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα αρχίζει να επιτίθεται στο σώμα επειδή το θεωρεί εχθρό.

Σε άλλες περιπτώσεις, ο ασθενής εμφανίζει χρόνια φλεγμονή ως απόκριση σε ορισμένες τροφές, ή σε περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως ο καπνός. Η φλεγμονή μπορεί να βρεθεί σε έξαρση ή να εξασθενήσει, όμως παραμένει επίμονη και συχνά αντιστέκεται στη θεραπεία.

Η χρόνια φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει σημαντική βλάβη στους ιστούς του σώματος και μπορεί να οδηγήσει σε ποικίλα προβλήματα, ανάλογα με το πού βρίσκεται. Μερικοί ερευνητές, για παράδειγμα, έχουν σημειώσει ότι η χρόνια φλεγμονώδης νόσος στο ήπαρ και στο πεπτικό σύστημα μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στον εγκέφαλο, που οδηγούν σε κόπωση ή σε αλλαγή προσωπικότητας. Αυτές οι ασθένειες μπορούν επίσης να παρεμβαίνουν στη λειτουργία διαφόρων οργάνων και σε πολλές περιπτώσεις η φλεγμονή μπορεί να εξαπλωθεί σε όλο το σώμα.

Μερικά παραδείγματα φλεγμονωδών ασθενειών που γίνονται χρόνιες περιλαμβάνουν: κοιλιοκάκη, αγγειίτιδα, λύκο, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (COPD), νόσο ευερέθιστου εντέρου, αθηροσκλήρωση, αρθρίτιδα και ψωρίαση.

Ορισμένες από αυτές τις καταστάσεις έχουν σαφές γενετικό συστατικό, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό ασθενών με συγγενείς περιπτώσεις. Σε άλλες περιπτώσεις, ορισμένα γονίδια ενδέχεται να αυξήσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης τέτοιων καταστάσεων.

Υπάρχουν, τέλος, περιπτώσεις στις οποίες η εμφάνιση είναι προφανώς τυχαία ή προκαλείται από τις επιλογές του τρόπου ζωής του ασθενούς.

Οι άνθρωποι που υποφέρουν από χρόνια φλεγμονώδη νόσο τείνουν να έχουν πάρα πολλά προβλήματα. Επειδή η φλεγμονή συχνά δεν μπορεί να ελεγχθεί πλήρως, ο ασθενής είναι συνεχώς με φάρμακα και μπορεί να βιώσει πόνο, κόπωση, πεπτικά προβλήματα και άλλα συμπτώματα που προκαλούνται από τη φλεγμονή και τις παρενέργειες των φαρμάκων.

Κάποιοι ασθενείς διαπιστώνουν επίσης ότι τα συμπτώματά τους και οι αγώνες τους απορρίπτονται από ανθρώπους, όπως οι εργοδότες και οι συνεργάτες τους, οι οποίοι μπορεί να μην κατανοούν πλήρως τις διαδικασίες και την εξασθένιση που μπορεί να αισθάνεται όποιος πάσχει από χρόνια φλεγμονώδη νόσο.

Οι ερευνητές αναζητούν νέους τρόπους πρόληψης και θεραπείας τέτοιων καταστάσεων και πολλοί ασθενείς μπορεί να είναι κατάλληλοι για κλινικές δοκιμές, στις οποίες εξετάζονται διάφορες προσεγγίσεις θεραπείας. Η συμμετοχή σε τέτοιες δοκιμές μπορεί να ωφελήσει τους ασθενείς ως άτομα και την επιστήμη στο σύνολό της, συνεισφέροντας χρήσιμες πληροφορίες στο πεδίο της γνώσης σχετικά με τη χρόνια φλεγμονώδη νόσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου