...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Βλεννόρροια: Η επιστροφή μίας ξεχασμένης απειλής

Προβολές άρθρου free counter

Ανάμεσα στους κινδύνους του καλοκαιριού κρύβεται και η για πολύ καιρό ''ξεχασμένη'' ασθένεια της

  βλεννόρροιας. Πώς μεταδίδεται και ποια είναι τα συμπτώματα.

Βλεννόρροια: Η επιστροφή μίας ξεχασμένης απειλής
Το καλοκαίρι κρύβει κινδύνους. Κάποιοι από αυτούς είναι "κραυγαλέοι" και κάποιοι "σιωπηλοί".

Είναι η εποχή που καταγράφεται αύξηση των περιστασιακών σχέσεων. Αν δεν ληφθούν οι κατάλληλες προφυλάξεις τότε ένας από τους πιθανούς κινδύνους είναι τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και ανάμεσα σε αυτά και η για πολύ καιρό «ξεχασμένη» ασθένεια της βλεννόρροιας η οποία έχει κάνει τελευταία δυναμική επανεμφάνιση.

Πρόκειται για το τρίτο σε συχνότητα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα παγκοσμίως. Είχε επικρατήσει η άποψη ότι οι «κλασικές» σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες είχαν τεθεί πλέον οριστικά υπό έλεγχο. Αντιθέτως όμως, «όλα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα βιώνουν μια επιστροφή.



Συνήθης τρόπος μετάδοσης της βλεννόρροιας είναι η σεξουαλική επαφή. Ωστόσο, στις βακτηριακές μολυσματικές ασθένειες, ο τρόπος μετάδοσης διαφέρει σε σχέση με τη νόσο του HIV.

Η βλεννόρροια προσβάλλει τον τράχηλο της μήτρας, το παχύ έντερο, το φάρυγγα ή και το βλεννογόνο της ουρήθρας. Στους άνδρες μπορεί να προκαλέσει πυώδεις εκκρίσεις της ουρήθρας εντός μίας εβδομάδας και αν δεν αντιμετωπιστεί, προκαλεί στη χειρότερη περίπτωση στειρότητα.

Τα συμπτώματα είναι παρόμοια και στις γυναίκες, με τη διαφορά ότι η ασθένεια ενδέχεται να μην εμφανίσει συμπτώματα. Και στις γυναίκες συντρέχει τότε ο κίνδυνος στειρότητας, ενώ όσες περιμένουν παιδί δεν αποκλείεται να προσβάλουν με το μικρόβιο το νεογέννητο.

Κλασική μέθοδος αντιμετώπισης της βλεννόρροιας είναι η χρήση αντιβιοτικών φαρμάκων. Διεθνή προγράμματα ιατρικής παρακολούθησης έχουν καταδείξει ωστόσο ότι στο μεταξύ τα μικρόβια έχουν γίνει ανθεκτικότερα έναντι της αντιβίωσης, με αποτέλεσμα, σε ακραίες περιπτώσεις, η θεραπεία μίας απλής βλεννόρροιας να είναι αδύνατη.

Σκοπός των επιστημόνων είναι να γίνουν οι σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες, όπως η βλεννόρροια, γνωστές σε όλους τους ανθρώπους, ακριβώς όπως συμβαίνει κατά τις εκστρατείες ενημέρωσης για τον ιό του AIDS. Σε πολλούς ανθρώπους δεν είναι σαφές ποιες ασθένειες κρύβονται πίσω από όρους όπως χλαμύδια, ηπατίτιδα B, έρπης των γεννητικών οργάνων, σύφιλη και βλεννόρροια. Η ανάγκη ενημέρωσης κρίνεται επιτακτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου