...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Πώς να δημιουργήσεις αίσθημα ασφάλειας στο παιδί

Προβολές άρθρου hit counters

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη σού αναλύει τους τρόπους για να το πετύχεις


Ποιος γονέας δεν θέλει να δημιουργήσει αίσθημα ασφάλειας στο παιδί του;

Όμως, πώς ακριβώς μεταφράζεται το «αίσθημα ασφάλειας;»
Η βεβαιότητα ότι υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που θα με προστατέψουν αν χρειαστεί
Είμαι ο κυρίαρχος του εαυτού μου (του μυαλού, του σώματος και του πνεύματός μου) και μπορώ να φροντίσω τον εαυτό μου
Ο κόσμος είναι ένα ασφαλές μέρος, το οποίο μπορώ να εξερευνήσω με αυτοπεποίθηση, χωρίς φόβο

Τι να κάνεις εάν είσαι γονέας

Χτίσε σχέση εμπιστοσύνης
Πόσο σημαντική είναι η εμπιστοσύνη για την ανάπτυξη της σχέσης αφοσίωσης γονέα και παιδιού;
Το παιδί χρειάζεται να νιώθει την βεβαιότητα και την εμπιστοσύνη ότι οι ανάγκες του θα καλυφθούν από τους γονείς του. Όταν κρυώνει, εκείνοι θα το ζεστάνουν, όταν πεινάει, θα το ταΐσουν. Όταν το παιδί χρειάζεται παρηγοριά, ο γονέας θα του τη δώσει. Αυτή είναι η βασική αρχή της εμπιστοσύνης.

 Η ανταπόκριση στις ανάγκες του παιδιού.
Φαντάσου ένα παιδί του οποίου οι ανάγκες δεν καλύπτονταν, που έμαθε να μην εμπιστεύεται ότι ο κόσμος είναι ένα ασφαλές μέρος και ότι οι άλλοι θα το προστατέψουν . Αντιθέτως, σκέφτεται ότι οι άλλοι θα το βλάψουν όπως ίσως το είχαν κακοποιήσει μικρό. Κάποιες φορές, τα παιδιά που δεν έχουν αναπτύξει αυτή την εμπιστοσύνη, είναι αυτά που βιώνουν πολύ έντονα και παρατεταμένα το άγχος αποχωρισμού και που περιγράφονται από δασκάλους ως εκείνα που γκρινιάζουν και όλο ζητάνε. Στο μέλλον, θα δυσκολεύονται να εκφράσουν συναισθήματα και να εμπιστεύονται τους άλλους στις διαπροσωπικές και μη σχέσεις τους.

Αναγνώρισε τη μοναδικότητα του παιδιού σου                                                 
Το κάθε παιδί έχει την δική του ιδιοσυγκρασία και εκφράζει με διαφορετικό τρόπο αυτό που χρειάζεται. Ο ρόλος του γονέα είναι τόσο δύσκολος γιατί το κάθε παιδί χρειάζεται διαφορετικού είδους αντιμετώπιση και έκφραση της αγάπης μας. Ένα παιδί που είναι πολύ ντροπαλό, χρειάζεται παρηγοριά στις περιστάσεις που ζορίζεται. Ένα άλλο που είναι ριψοκίνδυνο, χρειάζεται πιο ευδιάκριτα όρια ώστε να κατανοήσει την έννοια της επικινδυνότητας, αλλά και να διασφαλίσεις ότι δεν κινδυνεύει. Το παιδί που δυσκολεύεται να κάνει πράγματα μόνο του, χρειάζεται να το βοηθήσουμε να νιώσει ικανό και να μην το υπερπροστατεύουμε. Χρειάζεται να δίνουμε στα παιδιά αυτό που χρειάζονται με τον τρόπο που χρειάζεται.

Να είσαι σταθερή                                                                                       
Όταν είναι σταθερή, τότε το παιδί θα νιώθει ασφάλεια γιατί δεν θα έχει το άγχος για το τι να περιμένει από εσένα. Έτσι, δεν αγχώνεται για το τι θα του ξημερώσει. Αυτή η αίσθηση της άνεσης και της εμπιστοσύνης θα μεταφερθεί και στην ενήλικη ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου