...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Γρήγορες λύσεις για την κακοσμία περιοχών του σώματος

Προβολές άρθρου free hit counter

 Όλοι το έχουμε αντιμετωπίσει κάποια στιγμή στη ζωή μας. Στις μασχάλες, στα πόδια, ή στα γεννητικά όργανα, μερικές φορές η κακοσμία είναι αναπόφευκτη. Πώς μπορούμε όμως να την καταπολεμήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά;

Στα πόδια

Όταν τα πόδια μας ιδρώνουν ή βρέχονται, συσσωρεύονται βακτήρια που προκαλούν οσμές.
Αυτό σημαίνει πως πρέπει να διατηρούμε τα πόδια μας όσο πιο στεγνά γίνεται. Τα σκουπίζουμε σχολαστικά μετά από το ντους, φροντίζοντας να σκουπίζουμε και ανάμεσα στα δάχτυλα. Χρησιμοποιούμε σπρέι κατά του ιδρώτα. Και, φυσικά, αν η θερμοκρασία το επιτρέπει, αποφεύγουμε τις πολύ χοντρές κάλτσες με βαριά παπούτσια.

Στις μασχάλες

Ακόμα και αν πλένετε τις μασχάλες σας τακτικά και χρησιμοποιείτε αποσμητικό, μερικές φορές η κακοσμία είναι επίμονη. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή ιδρώνετε υπερβολικά και χρειάζεστε κάτι πιο δυνατό—συνεπώς μπορείτε να ρωτήσετε τον γιατρό σας για συνταγογραφούμενο σπρέι κατά του ιδρώτα. Σε πολύ έντονες (και σπάνιες) περιπτώσεις, κάποιοι ειδικοί προτείνουν ενέσεις Botox στις μασχάλες, που σταματούν τον ιδρώτα και την κακοσμία. Οι μπλούζες που δεν είναι πολύ στενές επίσης μπορούν να βοηθήσουν με τον ιδρώτα.

Στο στόμα

Ο κύριος υπαίτιος της κακοσμίας του στόματος είναι η διατροφή. Όλοι ξέρουμε πως τα μπαχαρικά, το σκόρδο ή το κρεμμύδι μπορούν να “χαλάσουν” την αναπνοή μας για αρκετές ώρες. Αν, όμως, το πρόβλημα είναι επίμονο, ίσως πρέπει να κάνουμε μερικές αλλαγές προς το καλύτερο στη διατροφή μας και να ελέγξουμε με τον οδοντίατρό μας για άλλα πιθανά προβλήματα, όπως ουλίτιδα.

Στα μαλλιά

Τι συμβαίνει όμως όταν η κακοσμία προέρχεται από τα μαλλιά μας; Το φαινόμενο δεν είναι τόσο συχνό, αλλά η οσμή είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη, και η καλύτερη λύση που υπάρχει είναι να λούζουμε συχνά τα μαλλιά μας με αντιβακτηριακά σαμπουάν ή σαμπουάν που περιέχουν θειάφι.

Στα γεννητικά όργανα

Σίγουρα, τα γεννητικά όργανα μυρίζουν διαφορετικά από το υπόλοιπο σώμα—αλλά αυτή η μυρωδιά δεν είναι κατά βάση κακή. Ο υπερβολικός ιδρώτας, όμως, μπορεί να προκαλέσει κακοσμία. Για να την αντιμετωπίσουμε, καθαρίζουμε καθημερινά τα γεννητικά μας όργανα με χλιαρό νερό και ένα σαπούνι με ήπιο pH και φροντίζουμε η περιοχή να είναι στεγνή. Αλλάζουμε εσώρουχο καθημερινά, και προτιμούμε υφάσματα που “αναπνέουν”, όπως το βαμβάκι. Υπάρχει, όμως, και η περίπτωση να οφείλεται η κακοσμία σε βακτήρια—που με την σειρά τους υποδηλώνουν πως υπάρχει κάποια μόλυνση, συνεπώς είναι καλή ιδέα να μιλήσετε με τον γιατρό σας.

Το διαβάσαμε στο iatronet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου