...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Παραρρινοκολπίτιδα: Τι την προκαλεί και πώς θα ανακουφιστείτε

Προβολές άρθρου page counter

Η παραρρινοκολπίτιδα είναι η φλεγμονή των ρινικών κοιλοτήτων που περιβάλλουν τη μύτη και τα ρινικά περάσματα.

Στα συμπτώματα περιλαμβάνονται πόνος και πίεση στο μέτωπο, τα μάγουλα και την περιοχή γύρω απ' τα μάτια, η ρινική απόφραξη και καταρροή, πόνος στα αφτιά και μειωμένη αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης.

Συχνά η παραρρινοκολπίτιδα ξεκινά με ένα κρυολόγημα, που προκαλείται από ιό, οδηγεί σε φλεγμονή στα τοιχώματα των ρινικών κοιλοτήτων και μερικές φορές οδηγεί σε βακτηριακή λοίμωξη, η οποία δημιουργεί στη συνέχεια μεγάλα ξεσπάσματα παραρρινοκολπίτιδας, που διαρκεί πάνω από 10-14 ημέρες.


Άλλα αίτια της παραρρινοκολπίτιδας είναι οι αλλεργίες, η απόκλιση στο τοίχωμα μεταξύ των ρουθουνιών και των ρινικών πολυπόδων.

Η παραρρινοκολπίτιδα που προκαλείται από ιό συνήθως αυτοθεραπεύεται. Αλλά όταν τα συμπτώματα διαρκούν περισσότερο από 10-14 ημέρες, συνήθως ο ένοχος είναι μια δευτεροπαθής ιογενής λοίμωξη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα αντιβιοτικά και επομένως η επίσκεψη στον ειδικό, κρίνονται αναγκαία.


Πώς θα ανακουφίσετε τα συμπτώματα
Δείτε τις συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί της Κλινικής Mayo για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα της παραρρινοκολπίτιδας:

- Ένα βασικό μέτρο είναι οι πλύσεις της μύτης με θαλασσινό νερό ώστε να καθαρίσουν όλες οι κοιλότητες, να αφαιρεθούν οι πηχτές εκκρίσεις και να επιτραπεί στις κοιλότητες να στεγνώσουν.

- Καταναλώστε άφθονα υγρά για την αποστράγγιση της μύτης δια της αραίωσης της βλέννας.

- Τα ζεστά επιθέματα μπορεί να κάνουν καλό. Η κάλυψη του κεφαλιού με μια πετσέτα καθώς θα κάνετε εισπνοές πάνω από ένα μπολ με ζεστό νερό ή τη τοποθέτηση ζεστής πετσέτας πάνω στο πρόσωπο, μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα.

- Τέλος, αποφύγετε αλκοόλ και τσιγάρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου