...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Αν υποχωρήσετε σήμερα, η προσπάθεια που κάνετε χτες είναι άχρηστη

Προβολές άρθρου website counter

Δεν είναι κακό να παραιτούμαστε προκειμένου να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή. Πρόβλημα υπάρχει όταν δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα που μας κινητοποιεί και μας εμπνέει ώστε να συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά.

Αν υποχωρήσετε, παραιτείστε. Αν πείτε στον εαυτό σας ότι δεν μπορείτε να συνεχίσετε και αφήσετε τις προσπάθειές σας να μετατραπούν σε δάκρυα ήττας, τίποτα από όσα κάνατε χτες δεν θα έχει σημασία, ούτε οι τοίχοι που γκρεμίσατε ούτε τα επιτεύγματα που ολοκληρώσατε στη σιωπή.



Κουβαλάμε στις πλάτες μας μάχες που μόνο εμείς γνωρίζουμε. Τις δίνουμε κάθε μέρα για να δώσουμε μορφή σε αυτό το όνειρο που έχουμε στο μυαλό μας και που δεν μπορούν όλοι να καταλάβουν.

Γιατί λοιπόν τείνουμε να παραιτούμαστε; Η έλλειψη υποστήριξης, η εξαπάτηση και η συναισθηματική εξάντληση είναι οι λόγοι που μας γονατίζουν και μας κάνουν να αναστενάζουμε ηττημένοι.

Οι άλλοι μπορεί να σας βλέπουν σαν ένα λιοντάρι, σαν ένα άτομο ικανό για τα πάντα, που δεν παραιτείται ποτέ. Ωστόσο το συγκεκριμένο λιοντάρι μερικές φορές γίνεται μια κουρασμένη γάτα, η οποία το μόνο που επιθυμεί είναι να κουλουριαστεί στη γωνιά ενός κρεβατιού και να κοιμηθεί.

Αν αυτό σας έχει ήδη συμβεί μια φορά, σας ενθαρρύνουμε να αναπτερώσετε το πνεύμα σας. Σας συνιστούμε να μην παραιτηθείτε ούτε να αφήσετε τον εαυτό σας να καταβληθεί από την κατήφεια.

Να πώς.

Αν υποχωρήσετε, τίποτα δεν αλλάζει
Η υποχώρηση είναι μια λέξη που μας ακούγεται πολύ άσχημη. Δεν έχει γόητρο και συνήθως συνδέεται με τη δειλία. Δεν θα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε έτσι.


Το να υποχωρείτε κάποιες φορές είναι φυσιολογικό και ακόμα και αναμενόμενο. Αυτό κυρίως επειδή μερικές φορές το άτομο που υποχωρεί το κάνει για να δείξει ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει.

«Παραιτούμαι, ξέρω ότι αυτό το άτομο δεν μ’αγαπάει και δεν μπορώ να χάσω άλλο χρόνο».


«Όπως δείχνουν τα πράγματα, πρέπει να παραιτηθώ -δεν είμαι γι’αυτή τη δουλειά και θα πρέπει να αφοσιωθώ σε κάποιον άλλο τομέα».


Η παραίτηση είναι πάντα αποδεκτή αν με αυτή αποδεχόμαστε κάποια πραγματικότητα προκειμένου να βελτιώσουμε τη ζωή μας συνειδητοποιώντας ότι κάτι δεν ήταν για μας.
Η άλλη όψη του νομίσματος είναι ότι η παράδοση οφείλεται αναμφίβολα σε μια ραγισμένη καρδιά και σε ένα σκορπισμένο νου, που δεν έχουν την ενέργεια ή την ελπίδα να αντιμετωπίσουν κάποιο συγκεκριμένο γεγονός.
Αν παραιτηθούμε και θεωρήσουμε τον εαυτό μας ως έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να δώσει αυτή την προσωπική μάχη, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το γεγονός ότι τίποτα δεν θα αλλάξει.

Θα μείνουμε ακριβώς στο ίδιο σημείο χωρίς να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ευημερία μας ή να πλησιάσουμε το στόχο που σημαίνει τόσα πολλά για μας.
Αν θέλετε να παραιτηθείτε κάποια στιγμή, αξιολογήστε τις συνέπειες που θα έχει το να τα «αφήσετε όλα» και να εγκαταλείψετε το στόχο που μπορεί να έχετε.

Μια προσωρινή υποχώρηση για να προετοιμαστείτε για μάχη
Ας πούμε ότι παραιτηθήκατε. Η δουλειά σας σάς κατέβαλε και είπατε στον εαυτό σας ότι «δεν θα φτάσω ποτέ στην κορυφή».

Υποχωρούμε με τα παιδιά μας, θεωρώντας ότι δεν θα περάσουν ποτέ την τάξη επειδή δεν είναι ικανά να συγκεντρώνονται, να είναι υπεύθυνα και να αξιοποιούν τις ώρες μελέτης τους.
Μερικές φορές μια προσωρινή υποχώρηση μας εξασφαλίζει προοπτική, μας επιτρέπει να δούμε τα πράγματα πιο ήρεμα, με λιγότερη πίεση.
Όταν εγκαταλείπετε, περνάτε μια περίοδο εσωτερικής ηρεμίας κατά την οποία ξαφνικά, χωρίς να ξέρετε πώς, ανακτάτε τις δυνάμεις σας. Εμφανίζονται καινούργιες ιδέες, καλύτερες στρατηγικές και ανανεωμένα όνειρα.
Αξίζει να έχετε υπόψη ότι, για να πετύχουμε κάποιο στόχο, χρειαζόμαστε όλο τον εαυτό μας. Παράγοντες όπως η πίεση και η αυξημένη ανησυχία λειτουργούν ως πραγματικοί εχθροί μας.

Παραμείνετε ήρεμοι και θα δείτε ότι το λιοντάρι θα περπατήσει ξανά.


Η τελική νίκη κατακτάται μέσα από καθημερινούς θριάμβους
Ο νικητής είναι ο ονειρευτής που δεν παραιτείται ποτέ. Για να νικήσετε, πρέπει να ονειρεύεστε, να φαντάζεστε, να κάνετε σχέδια και να καταρτίζετε στρατηγικές και, πάνω απ’όλα, να εκφράζετε κάθε επιθυμία σας με μια ανάσα κινητοποίησης.

Θα πρέπει να έχουμε υπόψη ότι η τελική νίκη επιτυγχάνεται μέσα από πολλούς καθημερινούς θριάμβους.
Δεν το καταλαβαίνουμε πάντα αυτό, επειδή εστιάζουμε μονάχα στο μακροπρόθεσμο στόχο, χωρίς να βλέπουμε τις καθημερινές αλλαγές που κάνουμε προς αυτόν.
Για να μην παραιτηθούμε, απαιτείται να έχουμε μια σωστή νοητική στάση, σιγουριά, καλή αυτοεκτίμηση και περισσότερο απ’όλα να είμαστε ικανοί να καταλαβαίνουμε ότι αυτός ο προσωπικός αγώνας έχει νόημα και σκοπό και αξίζει να επενδύσουμε το χρόνο και τα συναισθήματά μας σε αυτόν.


Επομένως, αν δίνετε αυτή τη στιγμή κάποια προσωπική μάχη, να θυμάστε ότι μερικές φορές οι άνθρωποι γύρω σας μπορούν να σας προσφέρουν ανεκτίμητη βοήθεια. Ή, αντιθέτως, θα μπορούσαν να αποτελούν το εμπόδιο στο δρόμο σας που απειλεί το πνεύμα σας.

Δώστε προσοχή σε όσους είναι πιο κοντά στην καρδιά σας και, πάνω απ’όλα, ακολουθήστε το ένστικτο και την εσωτερική φωνή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου