...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Η δύναμη της αγάπης

Προβολές άρθρου website hits counter
Έχετε σκεφτεί ποτέ που κάνει καλό η αγάπη;

Γνωρίζατε ότι μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε το σωματικό πόνο και να βελτιώσουμε την υγεία μας;

Η αγάπη είναι παυσίπονο

Μπορεί να γνωρίζουμε ότι η αγάπη πληγώνει, αλλά αυτό που αγνοούσαμε ήταν ότι έχει μια ακόμη ιδιότητα: να απαλύνει το σωματικό πόνο, σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές έρευνες, μια αμερικανική και μια καναδική, που διαπίστωσαν ότι τα συναισθήματα αγάπης ενός ατόμου, μπορούν να λειτουργήσουν ως παυσίπονο για το σωματικό πόνο και να βοηθήσουν κάποιον να αντέχει τον αντέχει περισσότερο.


Σύμφωνα με τους ερευνητές, επειδή ο πόνος γίνεται αντιληπτός σε πρώτη φάση από τον εγκέφαλο, μπορεί να ανακουφιστεί αν συνυπάρχουν θετικά συναισθήματα. Από την άλλη πλευρά, όμως, οι ειδικοί τονίζουν ότι το αίσθημα του πόνου μπορεί να ενισχυθεί, αν υπάρχουν αρνητικά συναισθήματα, όπως π.χ. το μίσος ή η οργή.

Η πρώτη έρευνα, έγινε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας – Λος Άντζελες (UCLA), και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Psychological Science». Η δεύτερη έρευνα, που κατέληξε σε παρόμοια συμπεράσματα, πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ στον Καναδά και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ.

Αλλάζει τον εγκέφαλο 
Τι προκαλεί η αγάπη στον ανθρώπινο εγκέφαλο; Και τι η έλλειψή της;  Σύμφωνα με τον καθηγητή Allan Score του πανεπιστήμιου UCLA που πραγματοποίησε σχετική έρευνα φάνηκε ξεκάθαρα ότι δύο εγκέφαλοι που ανήκουν σε δύο τρίχρονα πιτσιρίκια διαφέρουν ανάλογα με το αν έχουν δεχτεί ή όχι αγάπη από τις οικογένειες τους. Ο εγκέφαλος του παιδιού που είχε μεγαλώσει με αγάπη φάνηκε στις τομογραφίες ότι ήταν σαφώς πιο ανεπτυγμένος σε σχέση με τον εγκέφαλο του παιδιού που ήταν παραμελημένο από την οικογένεια του. Είχε επίσης πολλά «σκοτεινά σημεία», σε σχέση με τον εγκέφαλο του άλλου παιδιού.

Είναι συνώνυμο της ευτυχίας
Συμφωνά με έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στην οποία συμμετείχαν πάνω από 260 φοιτητές και διήρκεσε περισσότερο από 7 δεκαετίες, από το 1938, η αγάπη αποτελεί ένα από τα μυστικά –ίσως το πιο αποτελεσματικό- που μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε ευτυχισμένοι.

Η έρευνα μέτρησε και κατέγραψε την ψυχοσωματική κατάσταση, την καριέρα, την οικογενειακή κατάσταση και τη σεξουαλικότητα των εθελοντών. Πρώτη δημοσίευση των σχετικών ευρημάτων με τίτλο “Grant Study” έγινε το 2009. Η έρευνα προσπάθησε να απαντήσει στο εξής ερώτημα: «πόσα και ποια είναι τα απαραίτητα για την ευτυχία στη ζωή;». Τα ευρήματά της συνηγορούν στο ότι το κυρίαρχο και πρωτεύον είναι η αγάπη.

Θεραπεύει τις παθήσεις 
Σύμφωνα με μελέτη η μητρική αγάπη μπορεί να δράσει προληπτικά απέναντί στις παθήσεις ή να συμβάλλει στη θεραπεία τους. Τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι όσο περισσότερη στοργή και αγάπη δείχνει μια μητέρα στο παιδί της, τόσο πιο προστατευμένο είναι αυτό από σοβαρά νοσήματα, όπως ο διαβήτης και η καρδιοπάθεια. Μάλιστα, η προστατευτική της δράση διαρκεί μέχρι να γεράσει. Συγκεκριμένα η μελέτη συσχέτισε την αγάπη της μητέρας στην παιδική ηλικία με την μείωση του κινδύνου εκδήλωσης διαβήτη και καρδιοπάθειας στις ηλικίες 50-60 ετών. Τη μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Brandeis, στη Βοστώνη, οι οποίοι εξέτασαν 1.000 εθελοντές που προέρχονταν από φτωχές οικογένειες.

Αγάπη το καλύτερο δώρο 
Ξεχάστε τα ακριβά δώρα, στην ουσία, δεν είναι αυτό που ζητούν οι γυναίκες από τον σύντροφό τους. Νέα αποτελέσματα από παγκόσμια έρευνα δείχνουν, πως ο καλύτερο δώρο που μπορεί να δώσει ένας άντρας στη σύντροφό του δεν είναι άλλο από την αγάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου