...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Αγχώδεις διαταραχές: Ποια είναι τα συμπτώματα και πού μπορεί να οφείλονται;

Προβολές άρθρου website counter
Αγχώδεις διαταραχές: Ποια είναι τα συμπτώματα και πού μπορεί να οφείλονται;
Γράφει: Δωροθέα Γαληνού

Οι αγχώδεις διαταραχές δεν είναι πάντα εύκολο να προσδιοριστούν με ακρίβεια

Οι αγχώδεις διαταραχές έχουν διάφορες μορφές και εκδηλώνονται με διαφορετικά συμπτώματα σε κάθε άνθρωπο.


Οι πιο συχνές κατηγορίες είναι:

Γενική διαταραχή άγχους
Διαταραχή πανικού
Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή
Διαταραχή κοινωνικού άγχους
Φοβίες
Μετα-τραυματικό στρες

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το άγχος είναι ένα φυσιολογικό ανθρώπινο συναίσθημα που ο καθένας βιώνει κατά καιρούς. Αντίθετα οι αγχώδεις διαταραχές, μπορούν να προκαλέσουν τόσο μεγάλη αγωνία στο άτομο, ώστε επηρεάζεται η ικανότητά του να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Μια αγχώδης διαταραχή είναι μια σοβαρή ψυχική ασθένεια. Για τα άτομα με διαταραχές άγχους, η ανησυχία και ο φόβος είναι σταθερά συναισθήματα στην καθημερινότητά τους και μπορεί να αποβούν καταστροφικά για εκείνους.

Ποια είναι τα συμπτώματα μιας αγχώδους διαταραχής;

Ανήσυχος  ύπνος

Αν έχετε μια ανήσυχη νύχτα πριν από κάποια σημαντική εξέλιξη στην δουλειά, είναι φυσιολογικό. Αλλά αν το πρόβλημα στον ύπνο είναι χρόνιο, τότε είναι πολύ πιθανό να είναι σημάδι αγχώδους διαταραχής. Υπολογίζεται ότι οι μισοί άνθρωποι με αγχώδη διαταραχή έχουν προβλήματα στον ύπνο.

“Πιάσιμο” στους μυς


Αν οι μυς σας σε ορισμένα σημεία του σώματος είναι διαρκώς «πιασμένα», σφίγγετε συχνά την γροθιά σας, ή οι μυς σας “τρεμοπαίζουν” συχνά, τότε είναι πιθανό να έχετε αγχώδη διαταραχή.

Χρόνια δυσπεψία


Το έντερο είναι πολύ ευαίσθητο στο ψυχολογικό στρες και, αντιστρόφως, η φυσική και κοινωνική δυσφορία των χρόνιων προβλημάτων του πεπτικού συστήματος μπορεί να κάνουν το άτομο να αισθάνεται περισσότερο άγχος.

Κρίσεις πανικού

Δεν είναι απαραίτητο όσοι είχαν κάποτε μια κρίση πανικού, να έχουν και αγχώδη διαταραχή, αλλά οι άνθρωποι που βιώνουν επανειλημμένα τέτοιες κρίσεις συνήθως έχουν και διάγνωση αγχώδους διαταραχής. Τα άτομα με κρίσεις πανικού ζουν με το φόβο για το πότε, πού, και γιατί θα συμβεί η επόμενη κρίση και τείνουν να αποφεύγουν μέρη, όπου έχουν υποστεί κρίσεις πανικού στο παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου