...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Πόνος στην ωορρηξία: Πού οφείλεται και πώς να τον αντιμετωπίσεις

Προβολές άρθρου free hit counter
Κάθε γυναίκα, στις λεγόμενες «γόνιμες μέρες» της, δηλαδή περίπου στα μισά του κύκλου της, έχει ωορρηξία. Αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμη προς αναπαραγωγή.
Συνήθως, (και) στις μέρες αυτές, οι γυναίκες έχουν κάποιους πόνους, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο έντονους, χαμηλά στην κοιλιά τους.

Όταν μια γυναίκα έχει ωορρηξία, σημαίνει ότι το πλέον ώριμο ωάριο της απελευθερώνεται από το ωοθυλάκιο, οπότε μέσω των σαλπίγγων «ταξιδεύει» προς τη μήτρα. Η διαδικασία αυτή απαιτεί αρκετές μέρες για να ολοκληρωθεί. Εφόσον το ωάριο είναι στη μήτρα, περιμένει το σπερματοζωάριο για 24 ώρες, όση δηλαδή είναι η διάρκεια ζωής του ωαρίου, πριν διαλυθεί.
Επειδή, όμως, το σπέρμα είναι ικανό να ζήσει στις σάλπιγγες για αρκετές μέρες μια γυναίκα μπορεί να μείνει έγκυος εφόσον έχει «ελεύθερη» και ολοκληρωμένη, φυσικά, σεξουαλική επαφή ακόμα και έξι μέρες πριν την ωορρηξία της.

Ποικίλλει ο πόνος

Για να καταλάβει μια γυναίκα, εάν τελικά ο πόνος που νιώθει στην πύελο είναι λόγω  της ωορρηξίας της, καλό θα είναι αρχικά τουλάχιστον να κοιτάξει το ημερολόγιό της, ώστε να δει εφόσον έχει κύκλο 25-30 ημερών, ότι  βρίσκεται στα μισά περίπου (βλ. 14η μέρα). Ο συγκεκριμένος πόνος μπορεί να ξεκινήσει και 4 μέρες πριν την ωορρηξία, δηλαδή περίπου στη 10η μέρα.
Ο πόνος μπορεί να είναι ήπιος ή απότομα έντονος με τη μορφή κράμπας. Επίσης, μπορεί να αλλάξει πλευρά με το πέραμα των μηνών ή και να παραμείνει στην ίδια πλευρά της κοιλιάς. Τέλος, είναι πιθανό να συνοδεύεται από ελαφρά αιμορραγία ή και ελάχιστη ακράτεια.

Γιατί πονάς

Αν και τα αίτια ακόμα δεν είναι συγκεκριμένα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο πόνος μπορεί να οφείλεται στους ακόλουθους παράγοντες:
Η ανάπτυξη του ωοθυλακίου εκτείνεται στην επιφάνεια των ωοθηκών ακριβώς πριν από την απελευθέρωση του αυγού
Το αίμα ή το υγρό που απελευθερώνεται από το ρήγμα του ωοθυλακίου μπορεί να ερεθίσει την επένδυση της κοιλίας

Πώς θα αντιμετωπίσεις τον πόνο

Όπως και να έχει οι πόνοι αυτοί μπορεί να αντιμετωπιστούν με ένα ήπιο παυσίπονο και μπουκάλι ζεστού νερού μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου. Εάν τα συμπτώματα επιδεινωθούν και εάν συνοδεύονται από πυρετό ή ναυτία, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε γιατρό.
Πηγή: santemagazine.fr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου