...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Πάλι έχετε πονοκέφαλο; Δείτε, γιατί…

Προβολές άρθρου website counter
Ξανά ο βασανιστικός πονοκέφαλος σας επισκέφθηκε; 
Δείτε, τι μπορεί να φταίει και καταπολεμήστε τον στη...ρίζα του!
Πίνετε πολλούς καφέδες;
Η καφεΐνη μπορεί να είναι και φίλος και εχθρός σας, όταν πρόκειται για την πρόληψη των πονοκεφάλων. 

Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου, είναι ότι η καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει ή να χειροτερέψει τον πονοκέφαλό σας, ανάλογα με την ποσότητα πρόληψής της. 
Έτσι, ενώ είναι σπάνιο περιστατικό, να υποφέρετε από πονοκέφαλο αν παραλείψετε τον πρωινό σας καφέ, δεν ισχύει το ίδιο αν αποφασίσετε να μειώσετε δραστικά την καφεΐνη που καταναλώνετε σε καθημερινή βάση. Αν θέλετε να «κόψετε» τον καφέ, κάντε το σταδιακά.
Μήπως ήπιατε λίγο παραπάνω χθες;
Τόσο το αλκοόλ όσο και το τσιγάρο είναι «ορκισμένοι» εχθροί του πονοκεφάλου. Το αλκοόλ αφυδατώνει το σώμα σας, ενώ αλκοόλ και τσιγάρο (εξαιτίας της νικοτίνης) προκαλούν συστολή των αιμοφόρων αγγείων. Όταν συμβαίνει αυτό, το σώμα σας αρχίζει αμέσως να στέλνει περισσότερο αίμα και οξυγόνο στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να επεκτείνονται τα αιμοφόρα αγγεία και να προκαλούν φλεγμονή, η οποία στην ουσία δημιουργεί πονοκέφαλο.
Πιάνετε συχνά τα μαλλιά σας κοτσίδα;
Οι αλογοουρές, τα υπερβολικά σφιχτά καπέλα, οι κορδέλες, ακόμα και τα γυαλιά που φοράτε, μπορεί να τραβήξουν τους μυς στο τριχωτό της κεφαλής, προκαλώντας ερεθισμό. Προσπαθήστε τα αξεσουάρ να είναι όσο πιο χαλαρά γίνεται, ενώ καλό θα ήταν να αφήνετε τα μαλλιά σας κάτω πιο συχνά. Αφήστε δε, που έτσι θα βοηθήσετε και την τρίχα σας να ενδυναμώσει.
Ώρα για οφθαλμίατρο;
Οι πονοκέφαλοι κυρίως αν είναι συχνοί και εμφανίζονται μετά από συγκεκριμένες δραστηριότητες, π.χ. διάβασμα, μπορεί να οφείλονται σε οφθαλμολογικές παθήσεις, όπως η μυωπία, η πρεσβυωπία κ.λπ.  Προσπαθήστε να εντοπίσετε την χρονική στιγμή που σας πιάνει πονοκέφαλος και αν διαπιστώνετε πως επιδεινώνεται με κάποια πνευματική δραστηριότητα, στον οφθαλμίατρο ολοταχώς!
Από ύπνο πώς πάμε;
Προσοχή καθώς οι υπερβολικές ώρες ύπνου ή οι ελάχιστες αντίστοιχα μπορεί να προκαλέσουν πονοκέφαλο. Ιδανικό θα ήταν να ακολουθήσετε ένα οργανωμένο πρόγραμμα ύπνου που δεν διαφέρει αισθητά ακόμη και το σαββατοκύριακο-όσο και αν αυτό σας ακούγεται ανέφικτο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου