...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Θέλεις πνευματική υγεία; Σταμάτα να κάνεις αυτά!

Προβολές άρθρου web page counter

4 συνήθειες που πρέπει να «σπάσεις» αν θέλεις να είσαι χαρούμενη και γεμάτη αυτοπεποίθηση.

Γράφει: Eυμορφία Σαββαΐδη

Η «δέσμευση» σου με την ευτυχία χρειάζεται καθημερινή δουλειά. Το να εστιάζεις αποκλειστικά στα θετικά και να ελπίζεις για το καλύτερο είναι πολύ καλό, αλλά όχι αρκετό αν θέλεις να έχεις πνευματική υγεία, να αισθάνεσαι χαρούμενη και γεμάτη αυτοπεποίθηση.


Η life coach και συγγραφέας του βιβλίου Thoughts Spoken From the Heart, Lolly Daskal επισημαίνει εκείνες τις συνήθειες που σε απομακρύνουν από το well-being και την ευτυχία.


Παραμελείς τις υποχρεώσεις σου: «Όταν αγνοείς συχνά τις υποχρεώσεις σου και όλα αυτά για τα οποία είσαι υπεύθυνη, τελικά, σε βαραίνουν ακόμα περισσότερο και σε απομακρύνουν από την ευτυχία σου» λέει. Το να φροντίζεις τις ανάγκες σου είναι μια μορφή self-caring που δεν πρέπει να παραμελείς.

Παραπονιέσαι: Όταν παραπονιέσαι, βασικά, δίνεις δύναμη στις αρνητικές πτυχές της ζωής σου. «Αν ψάχνεις συνέχεια λάθη και εστιάζεις σε ό,τι δε πηγαίνει καλά, πληγώνεις τον εαυτό σου». Αντιθέτως, «δώσε σημασία σε κάθε τι θετικό και εστιάσε σε αυτά που μπορείς να αλλάξεις για το καλύτερο».

Αμφισβητείς τον εαυτό σου: Παρομοίως, «όταν αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου, δημιουργείς εμπόδια στον εαυτό σου να ζήσει μια ευτυχισμένη ζωή» εξηγεί η Daskal. Δώσε σημασία στα μηνύματα που στέλνεις στον εαυτό σου και φρόντισε να είναι θετικά.

Προσπαθείς να ελέγξεις τα πάντα: Όταν η ζωή μοιάζει με χείμαρρο που σε παρασέρνει, ενστικτωδώς, προσπαθείς να αποκτήσεις τον απόλυτο έλεγχο. Ωστόσο, «ο έλεγχος είναι συχνά μια ψευδαίσθηση, αφού έχεις ελάχιστη έως καθόλου δύναμη να αλλάξεις το οτιδήποτε δεν σχετίζεται με εσένα», σημειώνει. «Αυτό που μπορείς να ελέγξεις είναι το attitude και οι απαντήσεις σου. Ελευθέρωσε τον εαυτό σου από τα υπόλοιπα και άσε τα πράγματα να «ρέουν» φυσικά», τονίζει η Daskal.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου