...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Ο απόλυτος οδηγός για επιτυχημένες ερωτικές σχέσεις!

Προβολές άρθρου page counter

Το άρθρο που θα αλλάξει όσα ήξερες για τον έρωτα και τις σχέσεις!

Με ένα άρθρο της στο Harper’s Bazaar η σύμβουλος Suzannah Galland εξηγεί τη διαφορά ανάμεσα στην έλξη, τον έρωτα και την αγάπη και αποκαλύπτει τον τρόπο για να καταλάβεις «αν αυτός είναι ο Ένας».

Είναι πλέον δεδομένο. ‘Οσο κι αν ποθούμε όλοι τον έρωτα, αυτό που βιώνουμε ρεαλιστικά είναι ένας κόσμος μάλλον κενός συναισθήματος και γεμάτος από σχέσεις που μοιάζουν με απλές κοινωνικές συμβάσεις, χωρίς ουσία.

Αυτός είναι, περιέργως, και ο λόγος που πολλοί πλέον επιλέγουν τη «μοναξιά» αν και αυτή μεταφράζεται διαφορετικά ανάλογα με το lifestyle του καθενός. Σύμφωνα και με τη Suzannah κάθε σχέση βιώνεται εντελώς διαφορετικά από κάθε άνθρωπο οπότε η κάθε προσπάθεια γενίκευσης πρέπει να γίνεται με πολύ προσοχή. Υπάρχουν όμως αδιαμφισβήτητοι τρόποι να καταλάβεις αν είσαι ερωτευμένη και αν η εκάστοτε γνωρίμια έχει προοπτικές.



Η διαφορά ανάμεσα σε ερωτική έλξη και έρωτα
Η ερωτική έλξη είναι η πόρτα που ανοίγει ο καθένας μας για μια σχέση. Ο έρωτας είναι η ανταμοιβή. Χρόνια ολόκληρα δυσλειτουργικών σχέσεων καθοδηγούν την επιθυμία καθενός από εμάς με αποτέλεσμα αυτό που μας ελκύει στο άλλο άτομο να μην είναι παρά οι… ταιριαστές ελλειματικές πλευρές μας. Δεν είναι, φυσικά, κάτι που το επιλέγουμε συνειδητά, είναι όμως εύκολο να παραδωθούμε σε αυτό και μοιάζει οικείο.

Όταν αγαπάμε κάποιον από την άλλη, ό,τι κάνει αυτός ο άλλος γίνεται αντικείμενο θαυμασμού. Μέσα στον έρωτα νιώθουμε αυτοπεποίθηση και επιβεβαίωση. Αντίθετα από την απλή έλξη, ο έρωτας εκφράζεται όταν σταδιακά χτίζεται εμπιστοσύνη. Άρα ποιο το νόημα αν πάντα μας ελκύει το «δύστροπο παιδί» που έχει προκύψει από την παιδική ηλικία αλλά και τις προηγούμενες σχέσεις μας; Η αγάπη έρχεται όταν βρίσκεις τον «ένα» που θα δουλέψει μαζί σου για να λειτουργήσει η σχέση. Αν η ερωτική έλξη είναι μια πράξη εγωιστική, η αγάπη έχει στον πυρήνα της τη δοτικότητα!

Πώς να αναγνωρίσεις αν είσαι πραγματικά ερωτευμένη:
Όταν είναι κανείς ερωτευμένος βιώνει το αντίθετο της αυτο-απέχθειας. Δεν νιώθει αυτά τα απαίσια συναισθήματα για τον εαυτό του- όπως ενοχές, ντροπή και μοναξιά. Λίγο πολύ όλοι το έχουμε βιώσει αυτό. Δύο τρεις μήνες μετά όμως αυτό το συναίσθημα υποχωρεί, μιας που έχει υποχωρήσει και η αρχικά ενστικτώδη ερωτική έλξη, και πλέον τα πάντα αρχίζουν να επιστρέφουν.

Στην απλή ερωτική έλξη, (και το μικρό διάστημα που κρατάει)  τα μέλη δεν ασχολούνται καθόλου με τις «κακές» πλευρές του εαυτού τους ή του άλλου. Στον έρωτα συμβαίνει το ίδιο αλλά όχι από αδιαφορία προς αυτές. Η Suzannah το παρομοιάζει με την πρώτη περίοδο σε μια νέα δουλειά, θες να δείξεις τις καλύτερες πλευρές του εαυτού σου, μα αυτό κρατάει μονάχα μερικούς μήνες. Θα κάναμε τα πάντα για το έτερόν μας ήμισυ, ακόμα και, δυστυχώς, να πέσουμε σε καταπιεστικά μοτίβα. Όταν μια γυναίκα βγάζει τον πιο σαγηνευτικό της εαυτό, τότε έχει μπει σε φάση «κυνηγιού». Απλά το κάνει διαφορετικά από έναν άντρα.

Πώς να διατηρήσεις μια ισορροπία ανάμεσα σε πόθο και αγάπη όταν είσαι ερωτευμένη:
Η ρουτίνα και η οικειότητα που χτίζεται μέσα σε μία σχέση τείνει να της αφαιρεί τον ενθουσιασμό και τον αυθορμητισμό της, μειώνοντας, τελικά, την ερωτική έλξη.

Ξέρεις πώς πάει…στην αρχή περιποιείσαι τον εαυτό σου περισσότερο, φροντίζεις να φοράς υπέροχα εσώρουχα, δείχνεις πάντα περιποιημένη και σέξι και προκαλείς τον θαυμασμό με τη συμπεριφορά σου. Μετά, η οικειότητα αλλάζει πρόσωπο στη σχέση και τα δίχτυα ασφαλείας χάνονται… Το τρικ είναι να κόψεις ταχύτητα! Πάρε το χρόνο σου και προετοιμάσου για τις προσωπικές σας στιγμές.

Μια γυναίκα που είναι σε επαφή με τη θηλυκότητά της αποπνέει αυτοπεποίθηση και δυναμισμό και φυσικά, είναι ποθητή. Θυμίσου να ζεις στο τώρα και να απολαμβάνεις με κάθε αίσθηση αυτό που βιώνεις. Το να συνδέσεις την αγάπη με το ερωτικό πάθος δεν είναι παρά μία επιλογή που πρέπει να κάνεις. Το πάθος μετατρέπεται στο καλύτερο σεξ της ζωής σου όταν συνδυάζεται με την αγάπη μέσα στη σχέση.

Η αντιμετώπισή σου στον έρωτα φέρνει ίδιο ή αντίθετο αποτέλεσμα:
Ο έρωτας είναι διαφορετικός για καθέναν που τον βιώνει. Δεν έχουμε τρόπο να μετρήσουμε πόσο βαθύς είναι ο έρωτας που βιώνει ο καθένας μας. Το μόνο που μπορούμε να ελέγξουμε είναι τι είδους έρωτα φέρνουμε στη ζωή μας.

Αυτό σημαίνει πως αν δεν είσαι διατεθειμένη να δουλέψεις και να μείνεις ευάλωτη απέναντι στο αντικείμενο του πόθου σου, δεν έχεις ακόμα ερωτευτεί. Αν όμως έχεις νιώσει αγάπη για ένα φίλο ή έναν αδελφό, υπάρχει ελπίδα. Έχεις μάθει να βιώνεις την αγάπη μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Κοίτα γύρω σου και δες τι έχουν οι άνθρωποι που αγαπάς και που σε ανεβάζουν πιο ψηλά. Αυτό είναι ένα πολύ καλό πρώτο βήμα για να αγαπήσεις και κάποιον εντός ρομαντικής σχέσης.

Πώς να κρατήσεις ισορροπία ανάμεσα σε αγάπη και πόθο, σε μια μακροχρόνια σχέση:
Οι άνθρωποι που νιώθουν ασφαλής, άνετα και πως αγαπιούνται μέσα στη σχέση τους, εκφράζουν ελεύθερα τα συναισθήματά τους και τείνουν να απολαμβάνουν υγιείς σχέσεις. Πιστεύουν στον εαυτό τους, θέτουν σημαντικά όρια και δεν αισθάνονται μπερδεμένοι για τον έρωτα και τις σχέσεις. Η ζωή συνήθως κυλάει ομαλά γι’αυτούς τους ανθρώπους. Όταν κάτι πάει στραβά, το αντέχουν. Η ευτυχία δεν είναι στόχος για εκείνους, αλλά μία κατάσταση που υπάρχει συνεχώς και που προέρχεται από την ευγνωμοσύνη. Πάνω απ’όλα, αισθάνονται πως αξίζουν να εκφράζονται σύμφωνα με τον υπέροχα φωτεινό εαυτό τους.

Να θυμάσαι να βάζεις τον πήχη ψηλά και να μην τον χαμηλώνεις για χάρη του πρώτου τυχόντα που θα σου δώσει προσοχή. Υπέροχοι άνθρωποι θα νιώσουν έλξη για σένα. Δεν είναι κακό να νιώθεις πόθο. Θα πρέπει όμως αυτός ο πόθος να έχει ως βάση μια καλή σχέση με τον εαυτό σου προκειμένου να μην παρασυρθείς από καταστάσεις και ανθρώπους που δεν σου ταιριάζουν και δεν σε πηγαίνουν πιο ψηλά.

Η προσοχή σου ωφείλει να είναι στραμμένη στον εαυτό σου και την επιθυμία σου να συνδεθείς ειλικρινά με τον άλλο άνθρωπο. Αυτό θα σε βοηθήσει να ωριμάσεις και να ανακαλύψεις τις δυνατότητες που κρύβει ο καθένας και φυσικά, ο ίδιος σου ο εαυτός.

Αν αναζητάς μονάχα την ερωτική έλξη και χημεία, δεν είναι αυτό κάτι κακό ή κατακριτέο! Πρέπει όμως σε αυτή την περίπτωση να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να μην περιμένεις πως θα υπάρχει κάποια προσωπική ή συντροφική εξέλιξη. Με όσους κι αν κάνεις «match» σε ένα dating app, το σεξ είναι απλά σεξ. Οι οργασμοί σου δεν θα βαθύνουν και η καρδιά σου δεν θα ανοίξει. Όταν μια ανοιχτή καρδιά ενώνεται με τον ερωτισμό, τότε δεν υπάρχει κάτι καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου