...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Ερωτική σχέση από απόσταση είναι δυνατόν να κρατήσει;

Προβολές άρθρου web page counter
Αληθινή αγάπη δεν είναι εκείνη που αντέχει το μακροχρόνιο χωρισμό αλλά εκείνη που αντέχει τη μακροχρόνια οικειότητα.

Ερωτική σχέση και απόσταση είναι ποτέ δυνατόν; Όχι μόνο είναι, αλλά αυτού του είδους οι σχέσεις πολλαπλασιάζονται στην εποχή μας.

Αυτή η ιδιόμορφη κατάσταση της σωματικής απόστασης που χωρίζει δύο εραστές κρατά το πάθος πιο ζωντανό αφού το προστατεύει από την φθορά τις καθημερινότητας.


Βλέπετε στον έρωτα δεν υπάρχει λογική και το μυαλό δεν έχει θέση σε αυτά τα ζητήματα. Η καρδιά, η αγάπη, η λίμπιντο έχουν κυρίαρχο ρόλο.

Ο κόσμος είναι μεγάλος αλλά οι αποστάσεις είναι μικρότερες από ότι πριν. Η παγκοσμιοποίηση έχει προκαλέσει εκατομμύρια ανθρώπους να μεταναστεύουν συνεχώς και να ζουν σε μακρινά μέρη σε σχέση με τις χώρες καταγωγής τους. Από την άλλη το διαδίκτυο δημιούργησε ένα νέο είδος προσέγγισής το e-φλερτ ή e-καμάκι για τους πιο παραδοσιακούς. Έτσι άνθρωποι από διαφορετικές χώρες με διαφορετική κουλτούρα ή πολιτισμό, με διαφορετική γλώσσα ερωτεύονται στον άπλετο χώρο του διαδικτύου.

Οι σχέσεις αυτές συχνά αρχίζουν με ένα έντονο φλερτ. Η καθημερινότητα του ατόμου αλλάζει και σε λίγο καιρό τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το αντικείμενο του πόθου σας. Βέβαια το ίδιο συμβαίνει και στις συνηθισμένες σχέσεις, αλλά στις σχέσεις από απόσταση υπάρχει μεγαλύτερη προσκόλληση. Αυτό συμβαίνει επειδή γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα πρέπει να διαχωριστείτε από αυτό το άτομο ζείτε εντονότερα την κάθε στιγμή.

Η εκκολαπτόμενη αυτή αγάπη ζει έντονα με πάθος, αγωνία και αφήνει μια γλυκόπικρη αίσθηση στους εξ αποστάσεως συντρόφους. Ημερομηνίες, εισιτήρια, προκαθορισμένα ραντεβού, λίγος χρόνος από κοντά, αγωνία μη συμβεί κάτι απρόοπτο και η όλη σχέση παίρνει μυθιστορηματικές διαστάσεις. Τα πάντα είναι πιο έντονα επειδή τα άτομα που βρίσκονται σε τέτοιου είδους σχέση θέλουν να ζήσουν πολλά μαζί με τον άλλον σε λίγο χρόνο. Σύνηθες επίσης φαινόμενο στην σχέση από απόσταση είναι η εξιδανίκευση του άλλου.

Σε αυτό δρα επίσης καθοριστικά η απόσταση αφού το να μην γνωρίζεις τον άλλον στην καθημερινότητα ή στις συνήθειες του βοηθά στο να χτίσεις εικονικές υποθέσεις για αυτόν. Σε αυτές τις σχέσεις δεν είναι δυνατή η άμεση ικανοποίηση της όποιας επιθυμίας όπως πχ το να έχεις την ανάγκη να αγγίξεις τον άλλον, έτσι η επιθυμία αυτή ενισχύεται και μεγαλώνει.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι τα ζευγάρια που έχουν μια σχέση από απόσταση είναι καταδικασμένα να αποτύχουν. Οι τρόποι για επικοινωνία στις μέρες μας είναι πολλοί αν και κανένας δεν μπορεί να υποκαταστήσει την φυσική παρουσία του ατόμου.

Μερικές συμβουλές για να διατηρήσετε αρμονική την σχέση από απόσταση είναι:

Το ζευγάρι πρέπει να έχει ως στόχο η σχέση κάποια στιγμή να πάψει να είναι εξ αποστάσεως. Η περίοδος της απόστασης πρέπει να έχει ένα τέλος και να υπάρχει από κοινού προσπάθεια για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

Σκεφτείτε το σύντροφό σας όσο θέλετε, αλλά μην σας γίνετε εμμονή. Εμπλουτίστε τη ζωή σας και με άλλες δραστηριότητες που θα σας γεμίζουν με ενέργεια. Έτσι, θα έχετε καινούργια πράγματα να πείτε όταν επικοινωνείτε μαζί του.
Μην αφήνετε τη θλίψη του χωρισμού να σας κάνει να εγκαταλείψετε τον εαυτό σας. Μην αμελείτε να φροντίζετε τον εαυτό σας.

Είναι φυσιολογικό να μιλάτε πολύ για το εν λόγω πρόσωπο. Είναι το κομβικό σημείο των σκέψεών σας … αλλά οι άλλοι δεν το βλέπουν. Θα σας ακούσουν με υπομονή αρκετές φορές αλλά είναι λογικό να μην σας καταλαβαίνουν όσο θέλετε. Μην θυμώνετε με τους αγαπημένους σας φίλους και μην παρεξηγήστε.

Φροντίστε να βρείτε ένα σύστημα επικοινωνίας που να ικανοποιεί και τους δύο. Μπορεί να είναι μια καθημερινή κλήση ή μηνύματα κειμένου κατά τη διάρκεια της ημέρας ή βιντεοκλήση από τον υπολογιστή. Βάλτε ένα πρόγραμμα που να βολεύει, να σας είναι ευχάριστο και να μην σας κουράζει. Προσπαθήστε να διατηρείστε την ψυχραιμία σας αν για κάποιον ξαφνικό λόγο ή για τεχνικούς λόγους δεν μπορεί να τηρηθεί αυτό το πρόγραμμα.

Αφήστε το σύντροφό σας να γνωρίζει πώς αισθάνεστε. Αν είστε λυπημένοι, αν είστε ευχαριστημένοι, αν είστε κουρασμένοι μιλήστε για αυτό. Έτσι, θα αισθάνεστε πραγματικά ελεύθεροι να επικοινωνήσετε και να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αληθινή επικοινωνία.

Φροντίστε να υπάρχει σεξουαλικότητα. Σίγουρα η εικονική σεξουαλικότητα δεν είναι το ίδιο, είναι αλήθεια, αλλά αυτό θα κρατήσει την οικειότητα και τον ερωτισμό τις σχέσεις σας, αλλά και θα εκτονώσει σε ένα βαθμό την σεξουαλική πίεση.

Ένα ζευγάρι μπορεί να δημιουργηθεί, να επιβιώσει και να ενισχυθεί με την απόσταση. Άλλωστε η αγάπη όλα τα μπορεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου