...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Phubbing: Μήπως η σχέση σου πάσχει από αυτό το σύγχρονο πρόβλημα;

Προβολές άρθρου website hits counter

PhubbingΗ τεχνολογία πρόσθεσε ακόμη ένα λόγο τσακωμού στις σύγχρονες σχέσεις. Τι μπορείς να κάνεις όμως για να το αντιμετωπίσεις;

Το σενάριο είναι πολύ πιθανό να σου είναι οικείο: Βρίσκεσαι με το σύντροφο σου και ενώ έχεις όρεξη να μιλήσετε για τη μέρα σας, τα νέα σας ή να του πεις για τη νέα τηλεοπτική σειρά που ανακάλυψες και έχεις λατρέψει, αυτός είναι «κολλημένος» στο κινητό του και στα social media.

Εξίσου πιθανό είναι όμως πως έχεις και εσύ αυτήν την κακή συνήθεια, όπως και πολύς κόσμος που έχει καθημερινή και άμεση πρόσβαση στα smartphones.




Πρόκειται για το «phubbing», που προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων «phone» και «snubbing» και πρωτοχρησιμοποιήθηκε το 2013, όταν μία ομάδα λεξικογράφων, ποιητών και συγγραφέων συγκεντρώθηκαν για να βρουν μία λέξη για το φαινόμενο κατά το οποίο κάποιος αγνοεί κάποιον άλλο ενώ κοιτάει το κινητό του. Το «phubbing» έγινε viral, ενώ στη συνέχεια ένα διαφημιστικό πρακτορείο αποκάλυψε αργότερα πως ότι το ίδιο είχε παραγγείλει τη λέξη για να γίνει μέρος μια καμπάνιας για ένα αυστραλιανό λεξικό. Η καμπάνια έληξε, αλλά η λέξη παρέμεινε και είναι εδώ για να περιγράψει μία από τις πιο κοινές, κακές και ενοχλητικές μας συνήθειες.

Πώς όμως μπορεί το «phubbing» να επηρεάσει τη σχέση σου;
Οι καθηγητές James Roberts και Meredith David από Baylor University’s Hankamer School of Business πραγματοποίησαν πρόσφατα μία έρευνα που εξερεύνησε πιο προσεκτικά το «phubbing» αλλά και το πώς αυτό σχετίζεται με την ικανοποίηση μέσα στη σχέση. «Το Phubbing μπορεί καλύτερα να κατανοηθεί ως μία προέκταση της συνήθειας αυτής κατά την οποία αποσπάται η προσοχή του ενός από το κινητό του, ενώ έχει παρέα το σύντροφό του», ισχυρίζονται οι ίδιοι οι ερευνητές. Αυτό στο οποίο κατέληξαν είναι πως όσο περισσότερο όσο πιο πολύ μπαίνει το smartphone μέσα σε μία σχέση, τόσο περισσότερο μεγαλώνει και η απογοήτευση.

Τι μπορείς να κάνεις για να το αντιμετωπίσεις;
Όπως υποστηρίζει ο ειδικός σχέσεων και συγγραφέας του βιβλίου What About Me? Stop Selfishness From Ruining Your Relationship, Dr. Jane Greer, πρέπει να αναγνωρίσεις το τι ακριβώς κάνει ο σύντροφος σου κατά τη διάρκεια του «phubbing» στο κινητό του και στη συνέχεια να τον ρωτήσεις αν μπορεί να το διακόψει. Μπορείς να του πεις κάτι σαν «Καταλαβαίνω ότι η δουλειά σου είναι πολύ σημαντική και πρέπει να μιλάς με τους φίλους σου» και μετά να τον ρωτήσεις «Μπορείς να το κάνεις αυτό πριν ή μετά το φαγητό για να περάσουμε λίγο χρόνο μαζί;».

Αν το phubbing είναι κάτι που έχει γίνει καθημερινή συνήθεια του συντρόφου σου, μπορείς να κάνεις μία συζήτηση μαζί του περί αυτού και να θέσεις κάποια όρια. Μπορείς να του πεις με ήρεμο τρόπο τι είναι αυτό που σε ενοχλεί και πώς σε κάνει να νιώθεις και να του δώσεις να καταλάβει πως η μεταξύ σας επικοινωνία, χωρίς παρεμβολές, είναι πολύ σημαντική.

Το phubbing μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα και ένταση στις σύγχρονες σχέσεις, αλλά υπάρχουν σίγουρα τρόποι με τους οποίους μπορείς να το αντιμετωπίσεις. Όλα βασίζονται στην επικοινωνία, και πιο συγκεκριμένα στην επικοινωνία με το σύντροφο σου την ώρα που είσαστε μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου