...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Μπορούμε να φάμε και να πιούμε πριν τις ιατρικές εξετάσεις;

Προβολές άρθρου website hits counter
Σίγουρα όλοι θα έχουμε ακούσει διάφορα για το τι και αν πρέπει να τρώμε και να πίνουμε πριν τις ιατρικές εξετάσεις. Τι ισχύει όμως τελικά;
Άλλοι λένε να μην πίνουμε ούτε νερό πριν πάμε για εξετάσεις αίματος κι άλλοι να τρώμε κανονικά την προηγούμενη ημέρα για να μην αλλοιωθούν τα αποτελέσματα προς το… καλύτερο. 
Τι ισχύει όμως τελικά;

Η πιο γρήγορη απάντηση είναι: «εξαρτάται από το είδος της εξέτασης αίματος που θα κάνετε». Ο γιατρός που θα σας «γράψει» την εξέταση αίματος σας θα σας πει αν υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε πριν τις εξετάσεις.

Μπορείτε να φάτε και να πιείτε κανονικά πριν από κάποιες εξετάσεις αίματος. Σε άλλες περιπτώσεις όμως, θα σας δοθούν οδηγίες να μην φάτε ή να μην πιείτε (εκτός από νερό) πριν τις εξετάσεις. Μπορεί επίσης να σας που να μην πιείτε αλκοόλ ή να μην καπνίσετε πριν από κάποιες εξετάσεις.
Παρακάτω θα διαβάσετε μερικά παραδείγματα για διαφορετικές εξετάσεις αίματος και τι μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε για να προετοιμαστούμε γι’ αυτές. Ωστόσο, θα πρέπει επίσης να ακολουθήσετε τις οδηγίες που θα σας δώσει ο γιατρός σας.
Απλές εξετάσεις αίματος
Πριν τις γενικές εξετάσεις αίματος, δεν απαιτείται κανενός είδους νηστεία, καθώς δεν επηρεάζεται το αποτέλεσμα. Ιδιαίτερες περιπτώσεις αποτελούν όμως, άλλες εξετάσεις όπως…
Εξετάσεις ελέγχου της γλυκόζης αίματος
Μην φάτε και μην πιείτε τίποτε εκτός από νερό για 8-10 ώρες πριν από τις εξετάσεις γλυκόζης αίματος. Οι εξετάσεις αυτές χρειάζονται για τη διάγνωση του διαβήτη, μια πάθηση που προκαλείται από την υπερβολική γλυκόζη (σάκχαρο) στο αίμα.
Εξέταση αίματος σιδήρου
Οι εξετάσεις αίματος για σίδηρο, συνήθως γίνονται το πρωί πριν φάμε οτιδήποτε. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε να πάρετε χάπια σιδήρου ή δισκία για 24 ώρες πριν από τη δοκιμή σας. Το σώμα απορροφά πολύ γρήγορα το σίδηρο από τα τρόφιμα ή τα χάπια και αυτό μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σιδήρου στον οργανισμό σας, επηρεάζοντας τα αποτελέσματα της εξέτασης.
Οι εξετάσεις για σίδηρο, χρειάζονται για τη διάγνωση καταστάσεων όπως η σιδηροπενική αναιμία (η έλλειψη ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα, που προκαλείται από τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου).
Εξετάσεις χοληστερόλης στο αίμα (λιπιδαιμικό προφίλ)

Δεν πρέπει να φάτε τίποτα, αλλά μόνο να πίνετε νερό για 10-12 ώρες πριν τις εξετάσεις χοληστερόλης στο αίμα (λιπιδαιμικό προφίλ).
Η χοληστερόλη είναι μια λιπαρή ουσία που μπορεί να συσσωρευτεί στις αρτηρίες σας και να αυξήσει τον κίνδυνο για παθήσεις όπως η καρδιοπάθεια.
Υπάρχουν αρκετές διαφορετικές εξετάσεις χοληστερόλης. Και όλες μαζί δημιουργούν το λιπιδικό προφίλ. Το λιπιδικό προφίλ εξετάζει τα επίπεδα:
• «καλής» (HDL) χοληστερόλης
• «κακής» (LDL) χοληστερόλη
• της ολικής χοληστερόλης
• των τριγλυκεριδίων (άλλων λιπαρών ουσιών)
Αν κάνετε εξετάσεις για τριγλυκερίδια, μην πιείτε αλκοόλ για 24 ώρες πριν.

Εξετάσεις γ-GT (γ-γλουταμυλοτρανσφεράσης)
Οι εξετάσεις γ-GT γίνονται για τη διάγνωση της νόσου του ήπατος. Αν πιείτε αλκοόλ κατά τη διάρκεια των 24 ωρών πριν από τις εξετάσεις, μπορεί να επηρεαστούν τα επίπεδα της γ-GT.
Το κάπνισμα μπορεί επίσης να επηρεάσει τα αποτελέσματα.
Ο γιατρός σας θα σας συμβουλεύσει δίνοντάς σας περισσότερες πληροφορίες.

Μια ακόμη συμβουλή: Αν έχετε κάποια ίωση και έχετε προγραμματίσει εξετάσεις, καλό είναι να τις μεταθέσετε λίγες ημέρες αργότερα, γιατί τα αποτελέσματα θα επηρεαστούν από τον ιό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου