...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Οι σχέσεις χρειάζονται κατανόηση για να πετύχουν.

Προβολές άρθρου free hit counter

Όταν οι ανθρώπινες σχέσεις γίνονται πολύπλοκες και οι κοινωνίες πολυσυλλεκτικές, οι άνθρωποι χρειάζονται έναν κρίσιμο παράγοντα για να νιώθουν και να είναι ευτυχισμένοι. Η κατανόηση είναι η αρχή και η βάση, πάνω στην οποία πρέπει να χτιστούν οι σχέσεις σε μια πολύπλοκη κοινωνία.

Στην εποχή που ζούμε, οι κοινωνίες είναι ρευστές και οι συνθήκες αλλάζουν πολύ γρήγορα. Οι μετανάστες, είτε οικονομικοί, είτε πολιτικοί, και σε λίγα χρόνια οικολογικοί λόγω της αλλοίωσης του περιβάλλοντος και της αλλαγής στη μορφολογία της Γης, αναγκάζονται να βρεθούν σε μια κοινωνία πολύ διαφορετική από τη δική τους.


Οι κοινωνίες, οι οποίες δέχονται τους μετανάστες, πρέπει να είναι δεκτικές και με κατανόηση σε ανθρώπους που προέρχονται από άλλους κόσμους και έχουν διαφορετικές αντιλήψεις κοινωνικής συμπεριφοράς και θρησκευτικής πίστης.

Οι άνθρωποι στην καθημερινότητά τους συναναστρέφονται πολλούς άλλους ανθρώπους: φίλους, συγγενείς, συναδέλφους, ξένους στο δρόμο. Όλοι αυτοί είναι μέρος ενός συνόλου, αλλά διαφορετικοί μεταξύ τους. Η κατανόηση προς το συνάνθρωπό μας θα μάς βοηθήσει να ξεπεράσουμε κάποιες άβολες καταστάσεις, τις οποίες μπορεί να συναντήσουμε μπροστά μας.

Δείχνοντας κατανόηση σε έναν υπερήλικα γονιό θα τον βοηθήσουμε και θα τον περιθάλψουμε, αν είναι άρρωστος, καλύτερα. Με τους φίλους τα πράγματα είναι πάντα πιο εύκολα, γιατί είμαστε πιο δεκτικοί και δείχνουμε πιο εύκολα κατανόηση σε κάτι που μάς ενοχλεί. Η καλή σχέση με τους συναδέλφους και τους ανθρώπους που μάς εξυπηρετούν και εξυπηρετούμε, είναι πολύ σημαντική. Όταν προσβάλουμε κάποιον, μην κατανοώντας ότι με αυτόν τον τρόπο είναι αναγκασμένος πολλές φορές να μάς εξυπηρετήσει, οδηγούμαστε σε συγκρούσεις, οι οποίες με κατανόηση και ψύχραιμη αντιμετώπιση, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Σε μια σειρά από μικροπράγματα και στιγμές στην καθημερινότητα μας, η έλλειψη κατανόησης προς τους συνανθρώπους μας είναι καταφανής. Αναρωτηθείτε πόσες φορές έχετε δώσει προτεραιότητα σε κάποιον πεζό στη διάβαση, πόσες φορές έχετε παραχωρήσει τη σειρά σας στο ταμείο κάποιου σουπερμάρκετ σε κάποιον που έχει λιγότερα πράγματα από εσάς, πόσες φορές βοηθήσατε κάποιον που ατυχώς γλίστρησε κι έπεσε στο δρόμο. Πολλά ακόμα μικροπράγματα, πέρα από αυτά τα παραδείγματα, δείχνουν ότι η κατανόηση που μπορούμε να δείξουμε για τις ανάγκες του άλλου σε μια δεδομένη στιγμή μπορούν να μάς κάνουν πιο ευτυχισμένους.

Δίνοντας τη βοήθειά μας, αφήνοντας μια καλή εντύπωση, ευχαριστώντας κάποιον για την υπηρεσία που μπορεί να μάς παρείχε στη δουλειά του, βλέποντας τον μετανάστη ως άνθρωπο με συγκεκριμένες ανάγκες, όπως είμαστε κι εμείς, αφήνοντας στην άκρη τις συγκρούσεις για πράγματα, οδηγούμαστε σε μια συνολική συμπεριφορά με περισσότερη κατανόηση.



Η κατανόηση, αν και είναι θεμέλιος λίθος των κοινωνιών, είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί. Ο προσωπικός αγώνας του καθενός, για να επιτύχει αυτόν το στόχο, να τον κατανοήσουν, αλλά κυρίως να κατανοήσει ο ίδιος τους ανθρώπους γύρω του, θα πρέπει να είναι συνεχής. Η κατανόηση είναι όπως ένα μπαχαρικό με λεπτό και διακριτικό άρωμα, το οποίο δίνει μια ιδιαίτερη νοστιμιά στη συνταγή, αλλά το ίδιο είναι δύσκολο να το αντιληφθεί κάποιος στη γεύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου