...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Καλύτερες τροφές – φυσικοί λιποδιαλύτες

Προβολές άρθρου website hits counter

Οι γυναίκες πολλές φορές για τον άλφα η βήτα λόγο βρίσκονται με μερικά κιλάκια παραπάνω. Για το λόγο αυτό είναι λογικό να θέλουν να αδυνατίσουν μέσω κάποιας δίαιτας.

Όπως είναι επίσης λογικό, για να αδυνατίσει μια γυναίκα πρέπει να κάψει το περιττό λίπος. Σε προηγούμενο άρθρο αναφέραμε 5 τροφές που βοηθούν στην καύση του περιττού λίπους. Στο άρθρο αυτό αναφέρουμε τις καλύτερες τροφές που είναι φυσικοί λιποδιαλύτες.


Οι τροφές -φυσικοί λιποδιαλύτες θα σε βοηθήσουν να κάψεις το περιττό λίπος πιο γρήγορα ενώ μερικές από αυτές βοηθούν επίσης στην αύξηση του μεταβολισμού για ακόμα πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Βέβαια όλες αυτές οι τροφές – λιποδιαλύτες θα πρέπει να καταναλώνονται σε συνδυασμό με κάποια ισορροπημένη δίαιτα έτσι ώστε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα εφαρμόζοντας συνδυασμένες κινήσεις εναντίον του περιττού λίπους. Οι καλύτερες τροφές λιποδιαλύτες είναι:

Καυτερή πιπεριά: Η καυτερή πιπεριά ανήκει στις τροφές λιποδιαλύτες επειδή αυξάνει τον μεταβολισμό. Περιέχει μία ουσία που λέγεται καψαΐνη η οποία είναι ότι πρέπει για αυτή τη δουλεία. Εκτός από αυτό, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η καυτερή πιπεριά αυξάνει το αίσθημα του κορεσμού με αποτέλεσμα να μειώνονται οι ποσότητες του φαγητού που θα καταναλώνονται καθημερινά. Προσοχή μην το παρακάνετε διότι μερικές καυτερές πιπεριές καίνε πάρα πολύ.


Σέλινο: Το σέλινο είναι μία τροφή που ανήκει στις τροφές με “αρνητικές θερμίδες“. Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, υπάρχουν ορισμένες τροφές που για να αφομοιωθούν από τον οργανισμό απαιτούνται περισσότερες θερμίδες από αυτές που τελικά λαμβάνουμε από το ίδιο τρόφιμο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσο πιο πολύ τρώμε τέτοιες τροφές τόσο πιο πολύ αδυνατίζουμε. Το αν είναι μύθος ή πραγματικότητα αυτό μένει να το δούμε στην πράξη.

Κινόα: Το κινόα το συμπεριλάβαμε στις τροφές λιποδιαλύτες για άλλους λόγους. Ο κυριότερος είναι ότι το κινόα έχει την ικανότητα να ρυθμίζει και να σταθεροποιεί την περιεκτικότητα των σακχάρων στο αίμα. Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα διότι η περιεκτικότητα των τα σακχάρων στο αίμα δίνει στον οργανισμό να καταλάβει αν πεινάει ή αν είναι χορτάτος. Δηλαδή με άλλα λόγια τρώγοντας κινόα μειώνεται η αίσθηση της πείνας άρα συνολικά αυξάνεται η πιθανότητα να αποφύγουμε την υπερφαγία.



Γκρέιπφρουτ: Αυτό το φρούτο λέγεται ότι περιέχει ένα ένζυμο που βοηθάει στην καύση του λίπους. Για το λόγο αυτό άλλωστε συμπεριλαμβάνεται και στις τροφές με φυσικούς λιποδιαλύτες. Υπάρχουν και ορισμένες δίαιτες που βασίζονται στο γκρέιπφρουτ και την κατανάλωσή του είτε ως φρούτο είτε σε χυμό.

Γιαούρτι: Το άπαχο γιαούρτι είναι άλλη μία πολύ καλή τροφή που μπορεί να βοηθήσει στο αδυνάτισμα και στην καύση του περιττού λίπους. Περιέχει ασβέστιο που πολλοί ισχυρίζονται ότι μπορεί να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό. Όταν μια γυναίκα καταφέρει να αυξήσει τον μεταβολισμό της, τότε ο στόχος της να χάσει το περιττό βάρος και να κάψει λίπος γίνεται παιχνίδι.

Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι βοηθάει και αυτό πολύ στο αδυνάτισμα για αυτό και το συμπεριλάβαμε στις τροφές – φυσικούς λιποδιαλύτες. Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες ένα συστατικό που έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Οι κατεχίνες βοηθούν στην καύση του περιττού λίπους δεδομένου ότι αυξάνουν την θερμογένεση, έτσι το σώμα διευκολύνεται στο να κάψει λίπος. Ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι περιέχει περίπου 80 με 100 mg κατεχίνες. καλό είναι να συμπεριλάβετε το τσάι στην καθημερινότητά σας. Ένα με δύο φλιτζάνια τσάι την ημέρα είναι υπέρ αρκετά.



Νερό: Το νερό δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία, ωστόσο το συμπεριλάβαμε διότι αν δεν πίνετε αρκετές ποσότητες νερού κάθε μέρα, τότε ο μεταβολισμός σας θα διατηρείτε σε “χαμηλά” επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι ο ρυθμός καύσης του λίπους θα περιοριστεί. Να πίνεται τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα ενώ καλό είναι να αποφεύγετε το πολύ αλκοόλ διότι προκαλεί αφυδάτωση.

Ασπράδι αυγών: Τα αυγά είναι πολύ πλούσια σε πρωτεΐνες πολύ υψηλής βιολογικής αξίας. Οι πρωτεΐνες αποτελούν δομικό συστατικό του ανθρώπου και βοηθούν στον περιορισμό της πείνας δεδομένου ότι δίνουν το αίσθημα του κορεσμού. Για αυτό και η κατανάλωση τροφών πλούσιες σε πρωτεΐνες μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην απόκτηση του ιδανικού βάρους. Από τις τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες το αυγό ξεχωρίζει επειδή περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Καλό είναι να καταναλώνεται μόνο το ασπράδι αυγού διότι το κίτρινο περιέχει μεγάλες ποσότητες χοληστερίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου