...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Απλοποιήστε τη ζωή σας | Συγκεντρωθείτε στα σημαντικά

Προβολές άρθρου free counter

Για να απολαύσουμε την καθημερινότητα μας πρέπει να απλοποιήσουμε τη ζωή μας και να συγκεντρωθούμε στα σημαντικά.

Πώς μπορούμε να το επιτύχουμε αυτό;
Ζούμε με συναισθήματα, όχι με τις ώρες στο ηλιακό ρολόι. Θα έπρεπε να μετράμε το χρόνο με τους χτύπους της καρδιάς.

Αριστοτέλης

Υπάρχουν πολλά σημαντικά πράγματα στη ζωή μας. Η οικογένεια μας και οι φίλοι μας, τα χόμπι που μας ευχαριστούν.



Η εργασιακή μας πραγματικότητα και όλα όσα μας βοηθούν να παραμείνουμε υγιείς, η πιο σημαντική σχέση στη ζωή μας. Πολλές φορές όμως το να βρούμε χρόνο για όλα όσα είναι σημαντικά στη ζωή δεν είναι εύκολο. Το 24ωρο δεν φτάνει, λέμε συνήθως, για να περιγράψουμε αυτή την έλλειψη χρόνου που μας κάνει να αφήνουμε πάντα τελευταίο τον εαυτό μας και τις ανάγκες του. Υπάρχουν όμως κάποιες ερωτήσεις που μπορούν να σας κινητοποιήσουν προς την σωστή κατεύθυνση.

Ποιες είναι οι 3 βασικές προτεραιότητες στη ζωή μου αυτή τη στιγμή;
Όταν δεν εστιάζουμε στα πιο σημαντικά στη ζωή μας, γίνεται πολύ εύκολο να αφιερώνουμε χρόνο και ενέργεια σε πράξεις χωρίς νόημα ή παλιές συνήθειες που πλέον δεν μας εξυπηρετούν σε τίποτα. Προκειμένου να κρατήσουμε την προσοχή μας στα ουσιαστικά πρέπει να θυμίζουμε καθημερινά στον εαυτό μας, τι πραγματικά έχει σημασία για εμάς. Οπότε ας ρωτήσουμε τον εαυτό μας, ποιες είναι οι 3 βασικές προτεραιότητες στη ζωή μου αυτή τη στιγμή; Και αφού τις γράψουμε σε ένα χαρτί, ας το κρατήσουμε κάπου κοντά μας για να το βλέπουμε συχνά και να μην ξεχνιόμαστε ποτέ.

Ποια είναι τα 1-3 πράγματα που αποσπούν την προσοχή μου από το να κάνω τη δουλειά μου με συγκέντρωση και συνέπεια;
Αφού γράψουμε και πάλι σε ένα χαρτί όλα όσα μας αποσπούν από κάθε εργασία μας, μπορούμε να σκεφτούμε τρόπους για να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Μπορούμε δηλαδή να εξασφαλίσουμε την απόλυτη συγκέντρωση μας σε αυτό που κάνουμε εκείνη τη στιγμή, είτε κλείνοντας την πόρτα του γραφείου μας, είτε βάζοντας το κινητό μας στην αθόρυβη λειτουργία, είτε σταματώντας για λίγες ώρες τις ενημερώσεις ηλεκτρονικών μηνυμάτων και άλλων διάφορων app στο κομπιούτερ, το τάμπλετ ή το τηλέφωνο.

Ποια είναι τα 3 πράγματα που με αποσπούν από το να περνώ ποιοτικό χρόνο με τους ανθρώπους που είναι κοντά μου;
Η απάντηση μπορεί να είναι και πάλι το κινητό τηλέφωνο ή μια τηλεοπτική σειρά που παρακολουθούμε με μανία αγνοώντας το βασικό κομμάτι της επικοινωνίας με τους δικούς μας ανθρώπους. Ακόμα και η δουλειά που συνηθίζουμε να κουβαλάμε στο σπίτι δεν θα πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στην επαφή μας με την οικογένεια και τους φίλους μας. Γράφοντας στο χαρτί ότι ο καθένας από εμάς πιστεύει ότι δυσκολεύει τις κοινωνικές του επαφές, θα βρούμε και τους τρόπους να σταματήσει να συμβαίνει αυτό εδώ και τώρα.

Ποιος είναι ο στόχος υγείας που μπορώ να βάλω στη ζωή μου από αυτή την εβδομάδα;
Ο πιο έξυπνος τρόπος για να απλοποιήσουμε τη ζωή μας και να ελευθερώσουμε το χρόνο μας είναι να αρχίσουμε να βάζουμε όρια, που θα εξασφαλίσουν τη σωματική, αλλά και τη ψυχική μας υγεία. Αν δηλαδή σταματήσουμε να ξοδεύουμε χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που μπορούμε να επενδύσουμε στην άσκηση στη φύση ή ακόμα και σε ένα γυμναστήριο και αν περιορίσουμε τις άσκοπες κοινωνικές δραστηριότητες επικεντρώνοντας την προσοχή μας στις σχέσεις που μας ευχαριστούν, τότε έχουμε κερδίσει το παιχνίδι.

Πόσος είναι ο χρόνος μέσα στην ημέρα που δεν εκμεταλλευόμαστε σωστά και τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό;
Το φθινόπωρο για πολλούς από εμάς σημαίνει την έναρξη μιας νέας σεζόν. Επαναπροσδιορίζοντας τους στόχους μας μετά το καλοκαίρι μπορεί να αποφασίσουμε ότι φέτος θέλουμε να διαβάσουμε περισσότερο, να χορέψουμε πιο πολύ ή να κάνουμε ποδήλατο καθημερινά. Όλοι μας έχουμε τουλάχιστον 20 λεπτά μέσα στην ημέρα που δεν κάνουμε τίποτα. Αν δούμε αυτόν τον χρόνο αθροιστικά, θα καταλάβουμε ότι έχουμε περιθώριο να πετύχουμε όλα όσα επιθυμούμε, αρκεί να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην ξοδευόμαστε δεξιά και αριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου