...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Συμπτώματα του Λύκου

Προβολές άρθρου website hits counter

Τα υποκειμενικά ενοχλήματα κάθε ασθενούς με Λύκο είναι διαφορετικά, ωστόσο υπάρχουν πρότυπα που επιτρέπουν την ακριβή διάγνωση.

Οι εκδηλώσεις ποικίλουν από ήπιες έως σοβαρές και συχνά εμφανίζονται περιοδικά στην πορεία της νόσου .

Συνήθεις εκδηλώσεις του Λύκου είναι επώδυνες ή οιδηματώδεις αρθρώσεις, πυρετός και δερματικά εξανθήματα, μαζί με αίσθημα κακουχίας.





Χαρακτηριστικά δερματικό εξάνθημα μπορεί να εμφανιστεί γύρω από τη μύτη και τις παρειές – εξάνθημα «πεταλούδας» ή ζυγωματικό εξάνθημα.

Εξανθήματα είναι δυνατόν να αναπτυχθούν στο πρόσωπο, τα αυτιά, τους βραχίονες, τους ώμους, το θώρακα και τα χέρια.


  • Εύκολη κόπωση
  • Πυρετός
  • Επώδυνες ή διογκωμένες αρθρώσεις και μυϊκός πόνος
  • Ερυθρά εξανθήματα, συχνότερα στο πρόσωπο και τον κορμό
  • Θωρακικός πόνος σε βαθιά εισπνοή. Ασυνήθης τριχόπτωση
  • Ωχρά ή κυανά δάχτυλα χεριών ή ποδιών μετά από stress ή έκθεση στο κρύο (φαινόμενο Raynaud)
  • Οιδήματα κάτω άκρων ή γύρω από τα μάτια
Συνήθη συμπτώματα του Λύκου
Άλλες εκδηλώσεις του Λύκου είναι: θωρακικά άλγη, αλωπεκία, φωτοευαισθησία, αναιμία και φαινόμενο Raynaud (ωχρά ή κυανά δάκτυλα χεριών και ποδιών μετά από stress ή έκθεση στο κρύο). Ορισμένοι ασθενείς παραπονιούνται για πονοκεφάλους, ναυτία, κατάθλιψη. Νέες εκδηλώσεις συνεχίζουν να εμφανίζονται χρόνια μετά την αρχική διάγνωση, ενώ διαφορετικές εκδηλώσεις είναι δυνατόν να εμφανισθούν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.
Σε ορισμένους ασθενείς με Λύκο, προσβάλλεται ένα μόνο σύστημα του σώματος, όπως το δέρμα ή οι αρθρώσεις σε άλλους, η συμπτωματολογία οφείλεται σε προσβολή πολλών οργάνων συγχρόνως. Η βαρύτητα της προσβολής ενός συγκεκριμένου συστήματος, επίσης, ποικίλει μεταξύ των ασθενών. Συχνότερα προσβάλλονται αρθρώσεις και μύες, προκαλώντας αρθρίτιδα και μυαλγίες. Η εμφάνιση δερματικών εξανθημάτων είναι αρκετά συχνή. Από το Λύκο μπορεί επίσης να προσβληθούν τα παρακάτω όργανα και συστήματα του ανθρώπινου σώματος:
Νεφροί: Η φλεγμονή των νεφρών (νεφρίτιδα) μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά τους να απομακρύνουν αποτελεσματικά άχρηστα προϊόντα του μεταβολισμού και άλλες τοξίνες από τον οργανισμό. Ακριβώς επειδή οι νεφροί είναι τόσο σημαντικοί για τη συνολική υγεία του οργανισμού, η νεφρική προσβολή του Λύκου, γενικά, απαιτεί εντατική φαρμακευτική αγωγή για να αποτραπούν μόνιμες βλάβες. Η συμμετοχή των νεφρών, συνήθως, δε σχετίζεται με την εκδήλωση πόνου, αν και ορισμένοι ασθενείς παραπονούνται για οιδήματα στους αστραγάλους. Τις περισσότερες φορές, μόνη ένδειξη νεφρικής βλάβης αποτελεί η παθολογική βιοχημική εξέταση αίματος ή ούρων.
Πνεύμονες: Ορισμένοι ασθενείς με Λύκο εμφανίζουν πλευρίτιδα, φλεγμονή του υμένα που καλύπτει το θωρακικό τοίχωμα και τους πνεύμονες, που προκαλεί πόνο, ιδιαίτερα με την αναπνοή. Ασθενείς με Λύκο δυνατόν να αναπτύξουν πνευμονία.
Κεντρικό Νευρικό Σύστημα: Σε ορισμένους ασθενείς, ο Λύκος προσβάλει τον εγκέφαλο ή το κεντρικό νευρικό σύστημα. Τότε προκαλεί κεφαλαλγία, ιλίγγους, διαταραχές μνήμης, οπτικές διαταραχές, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια ή αλλαγές στην συμπεριφορά
Αιμοφόρα Αγγεία: Η φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων (αγγειίτιδα) επηρεάζει την κυκλοφορία του αίματος στο ανθρώπινο σώμα. Η φλεγμονή μπορεί να είναι ήπια και να μη χρειάζεται θεραπεία ή να είναι βαριά και να απαιτεί άμεση αντιμετώπιση.
Αιμοποιητικό Σύστημα: Ασθενείς με Λύκο μπορεί να εκδηλώσουν αναιμία, λευκοπενία (μείωση του αριθμού των λευκών αιμοσφαιρίων, ή θρομβοκυτταροπενία (μείωση του αριθμού των αιμοπεταλίων). Ορισμένοι ασθενείς με Λύκο εμφανίζουν αυξημένο κίνδυνο θρομβώσεων.
Καρδιά: Σε ορισμένους ασθενείς με Λύκο, η φλεγμονή προσβάλει την ίδια την καρδιά (μυοκαρδίτιδα ή ενδοκαρδίτιδα) ή τον υμένα που την περιβάλλει (περικαρδίτιδα), προκαλώντας Θωρακικά άλγη ή άλλα συμπτώματα. Ο Λύκος μπορεί, επίσης, να προάγει την αρτηριοσκλήρυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου