...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Ο ΟΗΕ δημιουργεί πρόγραμμα προστασίας του πλανήτη από αστεροειδείς

Προβολές άρθρου hits counter

Διεθνές Δίκτυο Ειδοποίησης Αστεροειδών

Η υπηρεσία Διαστημικών Υποθέσεων του ΟΗΕ αποφάσισε να χρηματοδοτήσει ένα πρόγραμμα προστασίας της Γης από αστεροειδείς.

Σύμφωνα με το πλάνο που εκπονήθηκε θα δημιουργηθεί ένας μηχανισμός ανταλλαγής πληροφοριών το οποίο θα ονομαστεί «Διεθνές Δίκτυο Ειδοποίησης Αστεροειδών».

Οι χώρες που θα συμμετέχουν σε αυτό το δίκτυο θα προσφέρουν ότι πληροφορίες και δεδομένα διαθέτουν για αστεροειδείς που μπορεί να αποτελέσουν απειλή για τη Γη.


Το δίκτυο αυτό θα συντονίζει επίσης επιστήμονες από όλο τον κόσμο με στόχο την ανάπτυξη μεθόδων αντιμετώπισης επικίνδυνων για τον πλανήτη μας αστεροειδών.

Η απειλή

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι υπάρχουν περίπου ένα εκατομμύριο αστεροειδείς που αν πέσουν στη Γη είναι ικανοί να καταστρέψουν μια μητρόπολη σαν την Νέα Υόρκη. Ο ΟΗΕ αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί πιο έντονα σε αυτόν τον τομέα μετά την πτώση των θραυσμάτων ενός μετεωρίτη στη Ρωσία τον περασμένο Φεβρουάριο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό περίπου χιλίων ατόμων.

Η πρώτη αντίδραση στην ανακοίνωση του ΟΗΕ ήρθε από τον βετεράνο αστροναύτη Τομ Τζόουνς που πρότεινε τη δημιουργία ενός στόλου ρομποτικών σκαφών που θα πέφτουν ως καμικάζι πάνω σε απειλητικούς αστεροειδείς για να τους βγάζουν από την τροχιά τους και να τους απομακρύνουν έτσι από τη Γη.

Κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί διάφορες ιδέες για την αντιμετώπιση απειλητικών αστεροειδών. Μια εξ αυτών είναι η κατασκευή διαστημικών σκαφών τα οποία θα χρησιμοποιούν τη βαρύτητα για να αλλάξουν την πορεία των επικίνδυνων σωμάτων.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κάνει λόγο για μηχανισμούς οι οποίοι θα βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη και θα μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ακτίνες λέιζερ. Ο μηχανισμός αυτός σύμφωνα με τους εμπνευστές του δεν θα διαλύει σε μικρότερα κομμάτια έναν αστεροειδή αλλά κυριολεκτικά θα τους εξαϋλώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου