...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Βαριέσαι κι εσύ τις δίαιτες; Υπάρχει λύση!

Προβολές άρθρου web counters

Είστε από αυτούς που ξεκινάνε δίαιτα κάθε Δευτέρα και την τελειώνουν κάθε Τρίτη;

Μήπως το να μπείτε στη διαδικασία συγκεκριμένου διατροφικού προγράμματος σας κουράζει ακόμη και ως ιδέα;

Τότε οι παρακάτω συμβουλές είναι για εσάς.

Ξέρουμε όλοι πια ότι το μοναδικό μυστικό για να χάσει κάποιος βάρος είναι να κάνει πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές, να προσέχει την κατανάλωση θερμίδων και να ασκείται τακτικά.




Αν όμως είστε από αυτούς που το να μπουν σε ένα συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο τούς φαίνεται δεσμευτικό και κουραστικό, τότε μπορείτε να κάνετε μικρές αλλαγές καθημερινά, που, όπως επισημαίνει η Αιμιλία Βασιλοπούλου, Κλινική Διαιτολόγος και επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Λευκωσίας, θα σας βοηθήσουν να «ξεφορτωθείτε» μερικά κιλά.

Ανεβείτε στη ζυγαριά
Μελέτες έχουν δείξει επανειλημμένως ότι όσοι ζυγίζονται κάθε δεύτερη μέρα, έχουν τελικά χαμηλότερο βάρος από όσους βλέπουν ζυγαριά και…στρίβουν από την άλλη. Ο λόγος είναι ότι οι πρώτοι γνωρίζουν καλά το βάρος τους και προλαβαίνουν τις μικρές αυξήσεις, βάζοντας φρένο πριν ξεφύγει. Για καλύτερα λοιπόν αποτελέσματα, συμφιλιωθείτε με τη ζυγαριά σας και φροντίστε να ζυγίζεστε 1 φορά την εβδομάδα, έτσι ώστε να έχετε πλήρη έλεγχο του βάρους σας.
Πάρτε τις βιταμίνες σας
Προσπαθήστε να ενσωματώσετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στο καθημερινό διατροφικό σας πλάνο, τα οποία εκτός του ότι είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και σας βοηθούν να μείνετε χορτάτοι και μακριά από το ψυγείο για περισσότερη ώρα, είναι και πλούσια σε βιταμίνες. Η έλλειψη βιταμινών και μετάλλων κάνει τον οργανισμό να λαχταρά συγκεκριμένες τροφές, όπως γλυκά, αλμυρά, junk food κ.ά., γι’ αυτό προτιμήσατε τη σίγουρη, φυσική λύση και αυξήστε τα φρούτα και τα λαχανικά σας. Εναλλακτικά, δείτε το γιατρό σας για να σας συμβουλέψει για την κατανάλωση κάποια πολυβιταμίνης που θα σας βοηθήσει.
Ξεκινήστε την ημέρα σας με πρωινό
Είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας –αν όχι το πιο σημαντικό, αφού έρχεται να μας δώσει «καύσιμο» μετά την πολύωρη νηστεία της νύχτας- και το να το προσπερνάτε είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη σιλουέτα σας. Μην κάνετε το λάθος να θεωρήσετε ότι γλιτώνετε θερμίδες, παραλείποντάς το. Στην πραγματικότητα, ρίχνετε το ρυθμό του μεταβολισμού σας, αυξάνετε το αίσθημα της πείνας κι, όταν επιτέλους τρώτε κάτι αργότερα, έχετε περισσότερες πιθανότητες να φάτε απερίσκεπτα, να φορτωθείτε με θερμίδες και να «κάψετε» λιγότερο. Όπως επισημαίνουν οι διατροφολόγοι, όσοι καταναλώνουν πρωινό τακτικά τείνουν να ζυγίζουν τελικά λιγότερο από τους υπόλοιπους, συν του ότι το πρωινό είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενέργεια. Δοκιμάστε λίγη πρωτεΐνη (γάλα, αβγό, γιαούρτι, γαλοπούλα) και φυτικές ίνες (βρώμη, λιναρόσπορο).
Προσθέστε στο γεύμα σας σούπα ή σαλάτα
Ειδικά όταν τρώτε έξω, η επιλογή μιας σούπας ή σαλάτας είναι ένας απολαυστικός τρόπος να μειώσετε θερμίδες από το γεύμα σας, χωρίς να αναγκαστείτε να φάτε λιγότερο ή να μετράτε τις μπουκιές σας. Οι σούπες με βάση ζωμούς και οι σαλάτες (χωρίς πολλές σος και κρουτόν) αποτελούν γεύματα πλούσια σε φυτικές ίνες που και χαρίζουν γεύση και άρωμα στο γεύμα σας, και σας βοηθούν να χορτάσετε γρηγορότερα και να καταναλώσετε λιγότερο από άλλα, πιο παχυντικά φαγητά. Φροντίστε μόνο να αποφύγετε τις κρεμώδεις σούπες με κρέμες γάλακτος και, αν θέλετε ντρέσινγκ στη σαλάτα σας, ζητήστε να σας το φέρουν ξεχωριστά, έτσι ώστε να ελέγχετε πόσο καταναλώνετε.
Φάτε σε μικρότερα πιάτα
Το να γεμίσουμε το πιάτο μας με πολύ περισσότερο φαγητό από όσο είναι μια μερίδα γίνέται πολύ εύκολα όταν το σκεύος είναι μεγάλο. Όμως όσο περισσότερο φαγητό έχουμε μπροστά μας, τόσο αυξάνουμε την πιθανότητα να φάμε υπερβολικά πολύ, ακόμη και χωρίς να το θέλουμε. Δοκιμάστε λοιπόν να φάτε το βραδινό σας σε μικρότερο πιάτο, αφήνοντας το πιρούνι κάτω μετά από κάθε μπουκιά. Αυτό θα σας κάνει να φάτε πιο αργά, δίνοντας στον εγκέφαλό σας χρόνο να καταλάβει πότε έχετε χορτάσει και να σταματήσετε να τρώτε. Μην ξεχνάτε ότι όσο πιο γρήγορα τρώει κάποιος, τόσο πιο αργά αντιλαμβάνεται ότι έχει χορτάσει και πρέπει να σταματήσει.
Πιείτε λίγο νερό πριν ξεκινήσετε να τρώτε
Στην ίδια λογική της σούπας και της σαλάτας, το παγωμένο νερό πριν το φαγητό μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε γρηγορότερα χορτάτοι και να φάτε λιγότερο, χωρίς να πιέσετε τον εαυτό σας. Κι αν καταφέρετε να πίνετε νερό πριν από κάθε γεύμα, θα φτάσετε αρκετά πιο εύκολα το στόχο των 8-10 ποτηριών την ημέρα.
Το να ακολουθήσει κάποιος πιστά μια δίαιτα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι παραπάνω συμβουλές, όμως, σε συνδυασμό με σωστό ύπνο, λίγο πιο δραστήρια καθημερινότητα και αποφυγή των delivery και των πολύ λιπαρών γευμάτων, μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε μερικά κιλά και πόντους, τόσα ώστε να αρχίσει να ανεβαίνει ξανά η αυτοπεποίθησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου