...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Ερμή Τρισμέγιστου: ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Προβολές άρθρου free counter
Ο Σμαραγδένιος Πίνακας, λέγεται πως αποτελεί τμήμα των Ερμητικών Κειμένων και είναι ένα από τα πιο σεβαστά μαγικά έγγραφα στον Δυτικό αποκρυφισμό.

Θεωρείται αρχαίας εποχής «κάψουλα της σοφίας», η οποία περιέχει μύθους της ανθρωπότητας και θρησκευτικές παραδόσεις. Αλλά η αρχική πηγή του Σμαραγδένιου είναι άγνωστη.

Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ που ΑΛΛΑΖΕΙ την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Προβολές άρθρου free counter

Η κατεστημένη επιστήμη της αρχαιολογίας και οι αρχαιολόγοι που την αποτελούν, προσπαθούν για άλλη μία φορά να θάψουν ένα μέρος της γνώσης, ένα σπουδαίο παρελθόν, ένα σημαντικό κομμάτι της Ιστορίας της ανθρωπότητας.

Όμως, δεν φαίνεται να τα καταφέρνουν ετούτη την φορά…

Αναφερόμαστε στις ανασκαφές που διεξάγονται στο Gunung Padang της Ινδονησίας.

Από τις πρώτες εξερευνητικές αποστολές των αρχαιολόγων, ήδη από το 1914 το Gunung Padang θεωρούντας ένα συνηθισμένος λόφος ο οποίος είχε επάνω του τοποθετημένους του κάτι μεγαλιθικές δομές ηλικίας 2500 ετών.

Όμως, από το 2010 όλα αυτά αλλάζουν!

H ευτυχία των παιδιών περνά μέσα από το βλέμμα των γονέων

Προβολές άρθρου free counter
Κάθε γονέας θέλει να δει το παιδί του ευτυχισμένο, δυνατό και χαρούμενο. Πώς μπορεί να το πετύχει αυτό;
Όλοι οι γονείς επιθυμούν τα παιδιά τους να γίνουν δυνατά και να βγουν στη ζωή εφοδιασμένα με όλα όσα χρειάζονται για να πετύχουν και να ευτυχήσουν. Δυστυχώς όμως πολύ συχνά στην προσπάθειά τους να επιτύχουν αυτό το στόχο κάποιοι γονείς πέφτουν σε παγίδες με κίνδυνο να οδηγηθούν στο αντίθετο ακριβώς αποτέλεσμα.
Το άρθρο αυτό έχει σαν στόχο να φωτίσει μερικές από αυτές τις παγίδες και έτσι να σας βοηθήσει να προφυλαχτείτε από αυτές, τουλάχιστον τις περισσότερες φορές που θα βρεθούν στο δρόμο σας.

Υδατιδόμορφη μύλη κύηση

Προβολές άρθρου free counter


Ο σκοπός αυτού του τμήματος είναι να δώσει μια εξήγηση για το τι είναι η υδατιδόμορφη μύλη και γιατί είναι σημαντικό, οι γυναίκες που είχαν μύλη να ακολουθήσουν ειδική θεραπεία. 
Όλες οι πληροφορίες έχουν μελετηθεί προσεκτικά. Είναι σημαντικό να καταλάβετε τι σας συνέβη και γιατί οι γιατροί σας έχουν συστήσει μια συγκεκριμένη πορεία. Οι ορισμοί και οι εξηγήσεις επιστημονικών όρων που χρησιμοποιήθηκαν, βρίσκονται στις τελευταίες σελίδες.

Κολποσκόπηση

Προβολές άρθρου free counter

Τι είναι;

Είναι μια διαγνωστική εξέταση του εσωτερικού του κόλπου (συνηθέστερα του τραχήλου της μήτρας) με τη βοήθεια ενός ειδικού οργάνου, του κολποσκόπιου.

Το κολποσκόπιο είναι ουσιαστικά ένα μικροσκόπιο με 2 φακούς υψηλής ευκρίνειας που μπορούν να μεγεθύνουν την προς εξέταση περιοχή έως και 60 φορές του αρχικού της μεγέθους.

Κάποια πιο εξελιγμένα κολποσκόπια έχουν ενσωματωμένη κάμερα, μέσω της οποίας ο γιατρός μπορεί να παρακολουθήσει το εσωτερικό του κόλπου σε κάποιο monitor.

Περιγραφή διαδικασίας

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Δυσλειτουργική μητρορραγία (DUB) (Dysfunctional Uterine Bleeding)

Προβολές άρθρου free hit counter
Η δυσλειτουργική μητρορραγία είναι ανώμαλη αιμορραγία από τον κόλπο που δεν οφείλεται σε μια φυσική (ανατομική) αιτία.

Αιτίες 
Η (DUB) μπορεί να προκληθεί από μια δυσαναλογία των ορμονών — οιστρογόνο ή προγεστερόνη.
Οι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν:

Συναισθηματική πίεση
Υπερβολική άσκηση
Παχυσαρκία

Εφηβεία: Πού πήγε το γλυκό και συνεργάσιμο παιδί μου;

Προβολές άρθρου free hit counter

Γυρνάει πό το σχολείο χωρίς να πει κουβέντα με τα μούτρα ως το πάτωμα, πετάει την τσάντα όπου βρει, εκσφενδονίζει τα παπούτσια του το ένα στη δύση το άλλο στην ανατολή, εσύ το ρωτάς με ενδιαφέρον «πως πήγε σήμερα το σχολείο» εκείνο πετάει ένα ξερό «καλά, ξέρω ‘γω» και ρωτάει χωρίς να σε κοιτάζει «τι φαγητό έχουμε;».

Του απαντάς με γλυκό ύφος μήπως και το καλοπιάσεις «το αγαπημένο σου, κοτόπουλο με πατάτες», εκείνο αποκρίνεται με ένα ανόρεχτο «κοτόπουλο; μπλιάξ δεν θα φάω» και αποσύρεται στο δωμάτιό του με κλειστή πόρτα και ακουστικά στα αφτιά.

Γιατί πρέπει να μιλάμε στα παιδιά τη γλώσσα της αλήθειας;

Προβολές άρθρου free hit counter

Πόσο ειλικρινείς είμαστε με τα παιδιά μας;

Πόσο αποκαλυπτικοί είμαστε των όσων σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε και πράττουμε;

Και πόσο απαιτητικοί είμαστε εμείς, αντίστοιχα από εκείνα, για τις δικές τους πράξεις, τις δικές τους κουβέντες, τα δικά τους συναισθήματα;

Τι είναι η Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια

Προβολές άρθρου free hit counter

Η Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια επέρχεται όταν τα νεφρά αδυνατούν να φιλτράρουν το αίμα, με αποτέλεσμα άχρηστα προϊόντα μεταβολισμού και πλεονάζοντα υγρά να συσσωρεύονται στο σώμα.

Δυο στις τρεις περιπτώσεις χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας οφείλονται στον σακχαρώδη διαβήτη (ζάχαρο) ή στην αρτηριακή υπέρταση.

Άλλες παθήσεις που επηρεάζουν/βλάπτουν τα νεφρά είναι:

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Απόστημα Βαρθολινείου Αδένα

Προβολές άρθρου website counter

Το απόστημα του Βαρθολινείου αδένα είναι η συγκέντρωση πύου που προκαλεί οίδημα σε ένας από τους Βαρθολίνειους αδένες, οι οποίοι βρίσκονται σε κάθε πλευρά του κολπικού ανοίγματος.

Αιτίες 
Το απόστημα του Βαρθολινείου αδένα διαμορφώνει όταν το μικρό άνοιγμα (πόρος) του αδένα φράσει. Το έκκριμα του αδένα δεν παροχετεύεται και μπορεί να γίνει μολυσμένο. Το έκκριμα μπορεί να συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια πολλών ετών προτού να εμφανιστεί ένα απόστημα.

Τι είναι η κήλη;

Προβολές άρθρου website counter

Η κήλη είναι ένα “εξόγκωμα” που προβάλλει κάτω από το δέρμα του κοιλιακού τοιχώματος και οφείλεται στην είσοδο περιεχομένου της κοιλίας (π.χ. λίπος ή τμήμα εντέρου) μέσω ενός χάσματος που έχει δημιουργηθεί στο συγκεκριμένο σημείο του τοιχώματος.

Που οφείλεται η δημιουργία της κήλης;

H βαριά χειρωνακτική εργασία, καθώς και τα βάρη που μπορεί να σηκώνει κάποιος στη δουλειά ή στο σπίτι θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα οι βασικοί υπαίτιοι.

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Τι είναι η τραχηλίτιδα?

Προβολές άρθρου web page counter

Η τραχηλίτιδα είναι μια λέξη που φοβίζει τις γυναίκες, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για μια απλή φλεγμονή του τραχήλου. Δυστυχώς σπάνια μπαίνει κάποιος στον κόπο να τις ενημερώσει για το τι σημαίνει αυτό.

Η κατάληξη «-ίτιδα» σημαίνει φλεγμονή ενός συγκεκριμένου οργάνου. Για παράδειγμα: κολπίτιδα είναι φλεγμονή του κόλπου, κυστίτιδα αντίστοιχα της ουροδόχου κύστης κ.ο.κ..

Συνήθως την βρίσκουμε τυχαία στο τεστ Παπ ή καμιά φορά την αναγνωρίζουμε κλινικά στην εξέταση όταν ο τράχηλος εμφανίζει σημεία φλεγμονής.

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Πεισματάρικο παιδί: Πώς να το διαχειριστείτε αποτελεσματικά!

Προβολές άρθρου website counter

Πεισμώνει, επιμένει, στυλώνει τα πόδια, απαιτεί… Για να κερδίσετε τον πόλεμο του «θέλω», με το πεισματάρικο παιδί σας, αρκεί να υιοθετήσετε τις σωστές τακτικές.

 Ελένη Χαδιαράκου με τη συνεργασία του Γεώργιου Τρουμπούκη (ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος).
«Ποτέ μην τσακώνεσαι με ένα παιδί», λέει ένα παλιό αφρικανικό ρητό. Σοφή συμβουλή, μια που συχνά εμείς οι μεγάλοι ξεχνάμε πως ένα παιδί δεν μπορεί να κατανοήσει, να επεξεργαστεί ή να συζητήσει όπως ένας ώριμος ενήλικος.

Αυτοπεποίθηση: αρχίστε να στηρίζεστε στον εαυτό σας

Προβολές άρθρου website counter
Αυτοπεποίθηση: αρχίστε να στηρίζεστε στον εαυτό σαςΑκόμη και αν αποτύχετε χιλιάδες φορές, θα πρέπει να έχετε αυτοπεποίθηση για να πετύχετε τους στόχους σας. Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους αλλά με μια ακόμη καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας

Χλαμύδια

Προβολές άρθρου website counter

Είναι ένα συχνό σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα που μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμη βλάβη σε μια γυναίκα, επηρεάζοντας ακόμη και τη γονιμότητά της. Συχνά τα συμπτώματα είναι αμυδρά ή απουσιάζουν τελείως.

Το βακτήριο Chlamydia trachomatis μπορεί να μεταδοθεί με την κολπική, πρωκτική και στοματική σεξουαλική επαφή. Μπορεί ακόμα να μεταδοθεί από τη μολυσμένη μητέρα στο νεογνό κατά τη δίοδό του μέσω του κόλπου.

Γυναικολογικές εξετάσεις

Προβολές άρθρου website counter


1) για πιθανές φλεγμονές (κολπίτιδες) από μύκητες, τριχομονάδες, ακτινομύκητες και αναερόβια μικρόβια, όπως η Gardnerella Vaginalis, καθώς και από ιούς, όπως τα γνωστά μας κονδυλώματα (λοίμωξη από κάποιο τύπο ιού HPV) και ο έρπης των γεννητικών οργάνων και
2) δυσπλασίες και καρκινικές βλάβες.
Ανατομία του γεννητικού συστήματος της γυναίκας

Ραιβόκρανο

Προβολές άρθρου website counter


Πρόκειται για την πλάγια κλίση του κεφαλιού προς την πλευρά του προβλήματος, ενώ το πηγούνι στρέφεται προς την αντίθετη πλευρά.

Συγγενές ραιβόκρανο

Εμφανίζεται τους πρώτους μήνες της ζωής (συνήθως μετά τον 1ο μήνα) και παρουσιάζεται ως μονόπλευρη σύσπαση του στερνοκλειδομαστοειδούς (ο μυς που «συνδέει» το στέρνο την κλείδα και την μαστοειδή απόφυση – πίσω από το αυτί-).
Συχνά ψηλαφάμε μια μάζα μέσα στον μυ, η οποία μεγαλώνει μέχρι την 6η εβδομάδα και προοδευτικά εξαφανίζεται μέχρι τον 6ο μήνα.

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Θέστε όρια και φέρτε κοντά σας ανθρώπους που σας κάνουν ευτυχισμένους

Προβολές άρθρου website counter

Κάθε μέρα πρέπει να αντιμετωπίζουμε ανθρώπους που εξαντλούν την ενέργειά μας. Γι’ αυτό το λόγο, καλό είναι να μάθετε να θέτετε όρια ώστε να μην σας επηρεάζουν τόσο πολύ.

Μερικοί άνθρωποι μας εξαντλούν, αποσπούν την ενέργειά μας και μας κάνουν να παλεύουμε ενώ το μόνο που θέλουμε είναι λίγη ηρεμία.

Αρκετό ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι αυτοί οι «υπονομευτές της ευτυχίας» υπάρχουν σχεδόν σε κάθε προσωπικό κύκλο. Βρίσκονται στην οικογένειά σας, στους φίλους σας ή ακόμη και στο εργασιακό σας περιβάλλον.

Αν υποχωρήσετε σήμερα, η προσπάθεια που κάνετε χτες είναι άχρηστη

Προβολές άρθρου website counter

Δεν είναι κακό να παραιτούμαστε προκειμένου να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή. Πρόβλημα υπάρχει όταν δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα που μας κινητοποιεί και μας εμπνέει ώστε να συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά.

Αν υποχωρήσετε, παραιτείστε. Αν πείτε στον εαυτό σας ότι δεν μπορείτε να συνεχίσετε και αφήσετε τις προσπάθειές σας να μετατραπούν σε δάκρυα ήττας, τίποτα από όσα κάνατε χτες δεν θα έχει σημασία, ούτε οι τοίχοι που γκρεμίσατε ούτε τα επιτεύγματα που ολοκληρώσατε στη σιωπή.

Αλεξιθυμία: Όταν δεν μπορείς να αναγνωρίσεις και να εκφράσεις συναισθήματα

Προβολές άρθρου website counter

Τι είναι αλεξιθυμία;

Αλεξιθυμία είναι μία κατάσταση όπου το άτομο δεν μπορεί να περιγράψει τα συναισθήματα με λέξεις. Συχνά, οι αλεξιθυμικοί δεν έχουν καθόλου επίγνωση των συναισθημάτων τους.

Ετυμολογικά αναλύεται ως εξής: στερητικό α (έλλειψη) + λέξις (λέξη) + θυμός (συγκίνηση), δηλαδή έλλειψη λέξεων για τα συναισθήματα.

Ο όρος «Αλεξιθυμία» επινοήθηκε το 1972 από τον σημαντικό ψυχίατρο-ψυχαναλυτή Πέτρο Σιφναίο (1920, 2008), που ήταν πρωτοπόρος στους κλάδους της βραχείας δυναμικής ψυχοθεραπείας και της ψυχοσωματικής Ιατρικής.

Σιαλόρροια: ένα πρόβλημα με ιατρική και κοινωνική διάσταση

Προβολές άρθρου website counter

Σιαλόρροια είναι η υπερβολική παραγωγή σάλιου, που συχνά τρέχει και έξω από τη στοματική κοιλότητα.

Η φυσιολογική παραγωγή σάλιου είναι 1-1,5 λίτρο την ημέρα. Οι κύριες λειτουργίες του σάλιου είναι:
α) εφύγρανση του στόματος,
β) συμβολή στην άμυνα του στόματος έναντι μικροβίων,

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Το ΜΥΣΤΗΡΙΟ αρχαίου ΠΕΤΡΙΝΟΥ ΔΙΣΚΟΥ που ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ(;) την DARPA…

Προβολές άρθρου hit counter
Αρχαίο πέτρινο εύρημα σε σχήμα ιπτάμενου δίσκου, ηλικίας άνω του ενός εκατομμυρίου ετών έρχεται στο φως και αναστατώνει τους ανασκαφείς του και την λογική μας…


Η ειδική ομάδα ερευνητών «Kosmopoisk» με επικεφαλή τον Vadim Chernobrov πήγε στην κορυφογραμμή Zhirnovsky στην περιοχή Volgograd. Ο τόπος εκεί είναι ιδιαίτερα γνωστός λόγω περίεργων και «μυστικών φαιομένων». Στις 9 Σεπτεμβρίου, η τύχη των ειδικών του «Kosmopoisk» τους έσπρωξε να εντοπίσουν ένα γιγάντιο πέτρινο δίσκο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην επιφάνεια παρόμοιο αντικείμενο, αλλά σίγουρα είναι η πρώτη που ανακαλύπτουν κάτι με διάμετρο στα τέσσερα μέτρα, αναφέρει ο διάσημος Ρώσος ερευνητής UFO, Vadim Chernobrov.

Μάθετε να είστε ο εαυτός σας: 3 βήματα για να κατανοήσετε την ταυτότητά σας

Προβολές άρθρου hit counter

Μην προσπαθείτε συνεχώς να ευχαριστήσετε τους άλλους. Τολμήστε να είστε διαφορετικοί. Το να είστε ο εαυτός σας θα σας βοηθήσει να αποδεχτείτε αυτό που είστε, να το σεβαστείτε και να δώσετε αξία στην ταυτότητά σας. Το αξίζετε!

Η τέχνη του να είστε ο εαυτός σας απαιτεί μεγάλη δόση θάρρους. Ζούμε εξάλλου σε μια κοινωνία αποφασισμένη να μας κάνει όλους το ίδιο, μια κοινωνία στην οποία, αν ξεφύγουμε από το καλούπι, γινόμαστε δακτυλοδεικτούμενοι.

7 σημάδια ότι πρέπει να δώσετε τέλος σε μια φιλία

Προβολές άρθρου hit counter

Δεν είναι ποτέ εύκολο να δώσετε τέλος σε μια φιλία, όμως αν το μόνο που καταφέρνει αυτή η σχέση είναι να μειώνει την αυτοπεποίθησή σας και να σας κάνει να αμφισβητείτε τον εαυτό σας, είναι καιρός να προχωρήσετε μπροστά.

Μάθετε ποια είναι τα εφτά σημάδια που δείχνουν ότι είναι καιρός να δώσετε τέλος σε μια φιλία και να κάνετε ένα θετικό βήμα μπροστά στη ζωή σας.

Γαλακτοβάκιλλοι Döderlein

Προβολές άρθρου hit counter

Είναι απολυτως φυσιολογικό το αποτέλεσμα του κολπικού επιχρίσματος να περιέχει το κολποβακτηρίδιο Doderlein.

Το κολποβακτηρίδιο ειναι ο φυσιολογικός »κάτοικος » του κόλπου και ονομάζεται αλλοιως γαλακτοβάκιλλος. Είναι ο φυσικός αμυντικός μηχανισμός που αποτρέπει την ανάπτυξη παθολογικών μικροβίων στον κόλπο. Είναι δηλαδή η φυσική προστασία του σώματος κατά της κολπίτιδας.

Η βασική αιτία των περισσότερων λοιμώξεων του κόλπου είναι μια ανισορροπία στη χλωρίδα του, στους μικροοργανισμούς δηλαδή που περιέχει.

Αντιμετώπιση των βαλβιδοπαθειών κατά την κύηση

Προβολές άρθρου hit counter

Κατά τη διάρκεια της κύησης οι ορμονικές μεταβολές, η χάλαση των λείων μυϊκών ινών, η ανάπτυξη του πλακούντα και της εμβρυϊκής κυκλοφορίας οδηγούν σε αύξηση του όγκου κυκλοφορούντος αίματος που μπορεί να φθάσει προ του τοκετού το 50%.

Η συστηματική αγγειακή αντίσταση και η αρτηριακή πίεση ελαττώνονται και η καρδιακή συχνότητα αυξάνεται κατά 10-20 σφύξεις /min. Σαν αποτέλεσμα παρουσιάζεται αύξηση της καρδιακής παροχής κατά 30-50%. Περαιτέρω αύξηση εμφανίζεται κατά την διάρκεια του τοκετού και της λοχείας.

Ιγμορίτιδα – Ρινοκολπίτιδα

Προβολές άρθρου hit counter

Οι παραρρίνιοι κόλποι είναι τα ιγμόρια, οι μετωπιαίοι κόλποι, οι ηθμοειδείς κυψέλες (είναι στην ουσία πολυάριθμες κοιλότητες) και ο σφηνοειδής κόλπος.

Τα ιγμόρια βρίσκονται κάτω από τα μάτια –δεξιά και αριστερά- και πάνω από το στόμα, οι μετωπιαίοι βρίσκονται πάνω από τα μάτια στο μέτωπο, οι ηθμοειδείς κυψέλες βρίσκονται διάσπαρτες –δεξιά και αριστερά- στο βάθος της μύτης, ενώ ο σφηνοειδής βρίσκεται στο πίσω μέρος των ματιών (βαθιά μέσα στο κρανίο).

Η μορφή και το μέγεθός τους ποικίλουν από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά σε γενικές γραμμές τα ιγμόρια είναι οι μεγαλύτεροι παραρρίνιοι με χωρητικότητα περίπου 15ml.

Συναισθηματικό σφουγγάρι: μήπως είστε υπερβολικά ευαίσθητοι;

Προβολές άρθρου hit counter

Αντιδράτε με τρόπο που μερικοί άνθρωποι ονομάζουν υπερβολικό; Σας επηρεάζουν αυτά που αισθάνονται οι άλλοι; Αν ναι, ίσως να είστε ένα συναισθηματικό σφουγγάρι.


Μήπως είστε ένα συναισθηματικό σφουγγάρι; Για να σταματήσετε να είστε τόσο ευαίσθητοι, πρέπει να επιτρέπετε στα συναισθήματα να ρέουν και να μην τα κρατάτε μέσα σας. Αν δεν μπορείτε, φροντίστε να περιβάλλεστε από θετικούς ανθρώπους ώστε να απορροφάτε μόνο καλά συναισθήματα.

Αντιδράτε με τρόπο που μερικοί άνθρωποι ονομάζουν υπερβολικό; Σας επηρεάζουν αυτά που αισθάνονται οι άλλοι; Αν ναι, ίσως να είστε ένα συναισθηματικό σφουγγάρι.

Τι φοβούνται τα παιδιά και τι κάνουμε για να τα βοηθήσουμε

Προβολές άρθρου hit counter

Ο φόβος… χρόνια δεν κοιτά. Όπως οι περισσότεροι έχουμε νιώσει φόβο σε κάποιες στιγμές της ζωής μας, είτε γιατί βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα πραγματικό γεγονός απειλητικό για την ασφάλειά μας είτε μια κατάσταση, έτσι και τα παιδιά νιώθουν διάφορους φόβους όταν πρέπει να αντιμετωπίσουν περιστατικά ή γεγονότα που αισθάνονται ότι τα υπερβαίνουν.

Ο φόβος είναι μια φυσιολογική αντίδραση προσαρμογής, που έχει στόχο να μας κινητοποιεί για να αντιδρούμε σε περιστάσεις που εγκυμονούν κινδύνους.

Ευρήματα βαθαίνουν τα ΜΥΣΤΙΚΑ στο ΟΡΟΣ ΛΑΤΜΟΣ στο ΙΕΡΟ του ΔΙΟΣ

Προβολές άρθρου hit counter

Ένα δεύτερο ιερό χώρο στο όρος Λάτμος (Beşparmak) στη νοτιοδυτική επαρχία της Μούγλα, αυξάνει τον ενθουσιασμό μεταξύ των αρχαιολόγων που εργάζονται στην περιοχή, η οποία είχε μεγάλη σημασία κατά την αρχαιότητα. Εκεί, φαίνεται πως υπάρχει και κάποιο μυστικό, που κάποιοι, ίσως, προσπαθούν να μην έρθει στο φως…

Όρος Λάτμος – Βωμός του Διός Αγοραίου. Χτίστηκε μεταξύ 4ου και 5ου μ.Χ. και βρίσκεται βορειοδυτικά στο Ηρώο. Είναι κατασκευασμένος από λευκό μάρμαρο και η βάση είναι περίπου 9Χ5.5 μέτρα.

Τι ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ η ΛΙΣΤΑ με τις ΠΡΩΤΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΕΣ των ΑΝΟΥΝΑΚΙ

Προβολές άρθρου hit counter
Η Λίστα των Σουμερίων-Ανουνάκι Βασιλέων. Credits: Ashmolean MuseumΈνα από τα πιο ενδιαφέροντα αρχαία κείμενα είναι η λίστα των Σουμερίων Βασιλέων. Αν και φαίνεται να δημιουργήθηκε στο τέλος της τρίτης χιλιετίας π.Χ. περιγράφει προκατακλυσμιαία βασίλεια που υπήρξαν πριν 250.000 χρόνια ! ! !  Τα βασίλεια των Ανουνάκι…
Σύμφωνα με αυτή τη λίστα, όταν οι θεοί έδωσαν για πρώτη φορά στα ανθρώπινα όντα τα δώρα που απαιτούνται για μία κοινωνία, το έπραξαν με την ίδρυση της πόλης Eridu, στην περιοχή της Σουμερίας.

Οι υπερπροστατευτικοί γονείς δημιουργούν αδύναμους ενήλικες

Προβολές άρθρου hit counter

Αρνούμαι πλέον να δεχτώ απ’ την οποιαδήποτε μητέρα, την έκφραση «είμαι υπερπροστατευτική από την υπερβολική μου αγάπη για σένα». Ειλικρινά, μητέρες όλου του κόσμου, δυο «υπέρ» σε μια πρόταση δε χωράνε!

Είναι πλέον παράλογο τον έλεγχο και τη χειραγώγηση να τα βαφτίζουμε «αγάπη» και «φροντίδα». Ναι, είναι μια μορφή χειραγώγησης αυτού του είδους η αγάπη, γιατί όταν δεν αφήνεις το παιδί να εκφράσει ανοιχτά τις επιθυμίες του και τις προτιμήσεις του, αλλά αντιθέτως του επιβάλεις τα δικά σου, δεν το βοηθάς, το καταπιέζεις.

Υπεραλδοστερονισμός

Προβολές άρθρου hit counter

Πρωτοπαθής υπεραλδοστερονισμός .
Οφείλεται στην υπερπαραγωγή αλδοστερόνης. Αποτελεί συχνή πάθηση μια και περίπου 1 στους 4 υπερτασικούς πάσχει από κάποιας μορφής υπεραλδοστερονισμό.

Η αυξημένη αλδοστερόνη οδηγεί σε κατακράτηση νατρίου στο σώμα, αυξημένη κατακράτηση νερού και αύξηση της αρτηριακής πίεσης που με τη σειρά της βάζει σε κίνδυνο τον οργανισμό για την εμφάνιση εγκεφαλικού επεισοδίου, εμφράγματος μυοκαρδίου, καρδιακής ανεπάρκειας και νεφρικής ανεπάρκειας.

Ποιοι χρειάζονται διερεύνηση;

Ερυθηματώδης λύκος μια ασθένεια που μιμείται άλλες.

Προβολές άρθρου hit counter

Φαίνεται ότι ο Ερυθηματώδης λύκος είναι μια ασθένεια μίμος, που μιμείται δηλαδή άλλες τόσο καλά που μπορεί εύκολα να  μας εξαπατήσει. Τα συμπτώματα του μιμούνται ή αλληλεπικαλύπτονται με άλλα προβλήματα υγείας.

Ωστόσο, παρά τα σύνθετα, ακόμη και διπλά χαρακτηριστικά του, ο λύκος, αφού έχει διαγνωστεί σωστά, αντιμετωπίζεται  επιτυχώς μόνο  με την αιτιολογική προσέγγιση  σε κυτταρικό επίπεδο.

Τι είναι ο Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος;

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Τι είναι το αδένωμα στην υπόφυση και πώς αντιμετωπίζεται

Προβολές άρθρου free hit counter

Ο αδένας της υπόφυσης είναι ένας μικρός στρογγυλός αδένας στη βάση του εγκεφάλου. Είναι ο κύριος ρυθμιστής των περισσοτέρων ορμονών του σώματος.

Ρυθμίζει τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένος, τον μηνιαίο γενετήσιο κύκλο της γυναίκας, τη σεξουαλική επιθυμία, την αύξηση του σώματος κατά την παιδική και εφηβική ηλικία, την δραστηριότητα των επινεφριδίων και της κορτιζόνης, ρυθμίζει τη λειτουργία των υγρών του σώματος και ελέγχει την ποσότητα των ούρων, την έναρξη της γέννησης ενός παιδιού και την παραγωγή του μητρικού γάλακτος μετά την εγκυμοσύνη.

Να βρεις την ισορροπία ανάμεσα στη σχέση σου και τους φίλους σου

Προβολές άρθρου free hit counter

Είναι ωραίο το συναίσθημα να είσαι  μέλος μιας παρέας  και ταυτόχρονα να βρίσκεσαι σε σχέση. Να διανύεις  μια απ’ τις ωραιότερες περιόδους της ζωής σου και να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου.

Να βλέπεις μετά από καιρό ότι είσαι ζωντανός, δραστήριος, να έχεις όρεξη και κέφι για τα πάντα. Να έχεις βρει αυτό που πραγματικά σε γεμίζει και να περνάς καλά μετά από καιρό.

Παρ’ όλα τα ευχάριστα, βλέποντας ότι μπαίνει ένα νέο άτομο στη ζωή σου, καλό θα ήταν να προσέξεις κατά ποσό αλλάζουν οι ισορροπίες στην παρέα σου και κατά ποσό αφιερώνεις χρόνο και σε εσάς.

Τι είναι το σύνδρομο γονικής αποξένωσης ή αλλοτρίωσης

Προβολές άρθρου free hit counter

Το Σύνδρομο Γονικής Αποξένωσης ή Αλλοτρίωσης είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε παιδιά, τα οποία δεν επιθυμούν επαφή με κάποιον από τους δύο γονείς. Αυτό εμφανίζεται κυρίως σε παιδιά χωρισμένων γονέων.

Εκδηλώνεται με άγχος, νευρικότητα, κατάθλιψη, αδιαφορία προς τον γονέα που δεν έχει την επιμέλεια, εχθρότητα και απέχθεια.

Το 2002 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνώρισε το Σύνδρομο Γονικής Αποξένωσης, κατά τη διάρκεια διεθνούς συνδιάσκεψης. Η ιδέα για την καθιέρωση μιας Παγκόσμιας Ημέρας για την Γονική Αποξένωση ξεκίνησε από τον Καναδά το 2005 και γρήγορα απέκτησε παγκόσμιο χαρακτήρα.