...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Ο αριθμό 7 κρύβει κάτι ξεχωριστό αλλά… και μυστήριο!

Προβολές άρθρου free counter
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Και στην περίπτωση του αριθμού 7 είναι πολλές οι ιστορικές αναφορές.

Από τα 7 θαύματα του κόσμου, 4 βρίσκονταν στην Αρχαία Ελλάδα και 3 εκτός. Οι αριθμοί 3 και 4 είχαν επίσης συμβολική σημασία για τους Έλληνες.

Νέα θεωρία για το Στόουνχεντζ - Τι αποκαλύπτουν ερευνητές για το μεγαλιθικό μνημείο

Προβολές άρθρου free website hit counter


Μπορεί το Στόουνχεντζ να φαίνεται αδύνατον να μετακινηθεί, αλλά σύμφωνα με νέες θεωρίες επιστημόνων τελικά ίσως μετακινήθηκε πριν καταλήξει στη θέση που βρίσκεται σήμερα.


Η νέα ανακάλυψη, δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στο περιοδικό Antiquity και ασχολείται με το μνημείο του οποίου οι πέτρες -όπως λένε- μεταφέρθηκαν από λατομεία της Ουαλίας. 

Ενώ όμως το μυστήριο από πού προέρχονται οι πέτρες μπορεί να έχει λυθεί, ένα νέο μόλις προέκυψε: Αυτές οι πέτρες πιθανόν μεταφέρθηκαν από τα λατομεία περίπου πέντε αιώνες πριν το ίδιο το Στόουνχεντζ χτιστεί στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.

Η μόνη γνώμη που έχει πραγματικά σημασία για εσένα είναι η δικιά σου

Προβολές άρθρου web page counter
Μια από τις μεγαλύτερες ελευθερίες είναι το απλά να μην νοιάζεσαι το τι σκέφτονται όλοι οι άλλοι για σένα.

Μερικές φορές χρειάζεται να βγεις έξω, να πάρεις λίγο αέρα και να θυμηθείς ποιος είσαι και τι θέλεις να γίνεις.
Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να ακολουθήσεις στην καρδιά σου. Πάρε ρίσκα. Μην δέχεσαι απλά τις ασφαλείς και εύκολες επιλογές επειδή φοβάσαι το τι θα σκεφτούν οι άλλοι ή φοβάσαι το τι μπορεί να συμβεί.

Αν το κάνεις αυτό, τίποτα δεν θα συμβεί ποτέ. Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πάρα πολύ μεγάλα. Δεν είναι.

Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στον έρωτα και την αγάπη;

Προβολές άρθρου website counter
Η αγάπη και ο έρωτας είναι δύο συναισθήματα που έχουν απασχολήσει είτε λίγο είτε πολύ κάθε άνθρωπο. 
Είναι δύο έννοιες που έχουν εξυμνηθεί, εξιδανικευθεί και αναφερθεί σε αμέτρητες ταινίες, βιβλία, ποιήματα καθώς και έργα τέχνης. Είναι δύο συναισθήματα που χαρακτηρίζουν αδιαφιλονίκητα κάθε ύπαρξη. 

Βιοδείκτες: Πυξίδα για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών

Προβολές άρθρου free hit counter
Στην μεγιστοποίηση του κλινικού οφέλους, με τον ασθενή στο επίκεντρο επίκεντρο και την άριστη αναλογία κόστους – αποτελεσματικότητας ως οδηγό, αποσκοπεί η εξατομικευμένη ιατρική.
Ειδικοί επιστήμονες του χώρου της Υγείας την προτάσσουν πλέον ως ενδεδειγμένη επιλογή των αλλαγών στην πολιτική παροχής υπηρεσιών υγείας από το ελληνικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, με στόχο τη βιωσιμότητα και την αναβάθμιση της ποιότητάς του.

Στο πλαίσιο της εξατομικευμένης ιατρικής, οι εξετάσεις βιοδεικτών αποτελούν ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο.

Μύθοι και αλήθειες για τη νόσο του Πάρκινσον

Προβολές άρθρου hit counter html
Από πολλούς μύθους εξακολουθεί να περιβάλλεται η νόσος Πάρκινσον στην Ελλάδα, παρότι προσβάλλει χιλιάδες ανθρώπους και «η ιατρική μπορεί σήμερα καλύτερα παρά ποτέ να την ελέγξει και να την αντιμετωπίσει».

Τα παραπάνω ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τη νόσο Πάρκινσον (11η Απριλίου), ο πρόεδρος της «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ-Κίνηση» (Ελληνική εταιρεία εθελοντών και ασθενών με νόσο Πάρκινσον), δρ Παναγιώτης Ζήκος, νευρολόγος υπεύθυνος του ιατρείου νόσου Πάρκινσον στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.
Όπως τόνισε ο κ. Ζήκος, «η ιατρική μπορεί να προσφέρει πολλά και καλά χρόνια ζωής στους ασθενείς, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα του τρέμουλου και του εγκλεισμού στο σπίτι, που πολλοί έχουν στο μυαλό τους γι’ αυτή».
Η νόσος Πάρκινσον είναι η δεύτερη συχνότερη νευροεκφυλιστική ασθένεια μετά τη νόσο Αλτσχάιμερ και προσβάλλει 7-10 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. 

Μαστογραφία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Προβολές άρθρου website page view counter
1. Πότε πρέπει να κάνει την πρώτη μαστογραφία μια γυναίκα χωρίς οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού;
Όλες οι γυναίκες, ανάλογα με την ηλικία τους και το οικογενειακό τους ιστορικό, θα πρέπει να υποβάλλονται σε τακτά χρονικά διαστήματα σε έλεγχο της καλής υγείας των μαστών τους.

Η μαστογραφία, που είναι η ακτινογραφία του μαστού, γίνεται με ειδικό μηχάνημα, τον μαστογράφο. Σήμερα υπάρχουν οι συμβατικοί μαστογράφοι της παλιάς γενιάς και οι ψηφιακοί μαστογράφοι. 
Σε γυναίκες χωρίς οικογενειακό ιστορικό, η πρώτη μαστογραφία ή η μαστογραφία αναφοράς, όπως λέγεται, θα πρέπει να γίνεται μεταξύ 35 και 40 ετών.

Συμφυτική θυλακίτιδα ή Παγωμένος Ώμος

Προβολές άρθρου page counter

Ο παγωμένος όμως είναι μια πάθηση κατά την οποία μειώνεται η δυνατότητα της κίνησης της άρθρωσης του ώμου με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντική δυσκαμψία
Αιτία είναι η δημιουργία συμφύσεων ως αποτέλεσμα παρατεινόμενης φλεγμονής.
Η πάθηση παρατηρείται συχνότερα σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη ή με παθήσεις θυρεοειδούς και μπορεί να προκληθεί εξαιτίας κάποιου τραυματισμού ή παρατεταμένης φλεγμονής (πχ. Ασβεστοποιός τενοντίτιδα). 

Σταμάτα να φοβάσαι την απόρριψη!

Προβολές άρθρου website hits counter

Και ποιανού η καρδιά δεν έχει ραγίσει από μία απόρριψη; Απόρριψη από έναν άνθρωπο που έχουμε ερωτευτεί, απόρριψη από έναν διαγωνισμό ή τον εργασιακό μας χώρο.
Η απόρριψη μας πληγώνει, διότι ‘’χτυπάει’’ την έμφυτη ανάγκη που έχουμε ως άνθρωποι για αποδοχή και έγκριση.

Ο άνθρωπος που απορρίπτεται, βιώνει μέσα του έναν κυκεώνα αρνητικών συναισθημάτων , υποτιμά τον εαυτό και τις δυνατότητές του θεωρώντας πως αν ο ίδιος ήταν διαφορετικός , ο άλλος άνθρωπος δε θα τον απέρριπτε.

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Ποιος θεραπευτικός συνδυασμός ανακουφίζει καούρα, δυσκοιλιότητα, διάρροια και φούσκωμα;

Προβολές άρθρου free counter
Στομαχική καούρα, δυσκοιλιότητα, διάρροια και τυμπανισμός, επηρεάζουν καθημερινά πολλούς εξ ημών, κι ας κάνουμε προσπάθεια να το κρύψουμε. 
Οι λύσεις που επιλέγουμε να ανακουφιστούμε, άλλες φορές έχουν αποτέλεσμα, άλλες πάλι όχι. 
Ο Γεράσιμος Μάντζαρης*, Γαστρεντερολόγος, μας αναλύει τα αίτια των συχνότερων γαστρεντερικών συμπτωμάτων, αλλά και ποια είναι η ορθή αντιμετώπισή τους.

Πώς η διατροφή, θα αντιμετωπίσει τον ιό των κονδυλωμάτων

Προβολές άρθρου free website hit counter
Πρίν αναφερθώ, εκτενώς στην προσέγγιση της διατροφής στην εν λόγω ασθένεια, κρίνω σκόπιμο να γίνει μία σύντομη ανασκόπηση του τι είναι ο συγκεκριμένος ιός και τον επιπολασμό του.
Ο HPV (Human papilloma virus, Ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων) είναι ένας ιός που βασίζεται στο DNA (dsDNA) και μολύνει το δέρμα και τις βλεννογόνους μεμβράνες των ανθρώπων και ορισμένων ζώων.
Σύμφωνα με τους Bernard και συνεργάτες (2010) μέχρι στιγμής έχουν αναγνωρισθεί 189 υπότυποι του ιού των θηλωμάτων (PV) από τους οποίους οι 120 υπότυποι προσβάλουν τον ανθρωπο -ιος HPV, και περίπου οι 40 είναι σεξουαλικά μεταδιδώμενοι.

Βαρθολίνειος αδένας, βαρθολινίτιδα.

Προβολές άρθρου web page counter
Ακόμα μια γυναικολογική φλεγμονή που ταλαιπωρεί της πάσχουσες επίμονα και βασανιστικά.
Ο σημαντικός ρόλος των βαρθολίνειων αδένων σε κάθε γυναίκα μιας και καθορίζουν την απαιτουμένη λίπανση της είσοδο του κόλπου.
Τι συμβαίνει όμως κάποιες φορές και φλεγμαίνουν και πως αντιμετωπίζονται αυτές οι καταστάσεις ?
Ας τα πιάσουμε από την αρχή προκειμένου να κατανοήσουμε το πρόβλημα.
Τι είναι οι Βαρθολίνιοι αδένες.
Οι Βαρθολίνιοι αδένες είναι αόρατη στην φυσιολογική τους κατάσταση και εκκρίνουν ένα βλεννώδες υγρό που χρησιμεύει ως λιπαντικό κατά την σεξουαλική επαφή, ή ακόμα και από τον σεξουαλικό ερεθισμό.

Το μυστήριο με τις ξανθιές μούμιες που βρέθηκαν στην Κίνα και είχαν τατουάζ

Προβολές άρθρου website counter
Η Λουλάν πέθανε πριν απο 3.800 χρόνια κατά τη διάρκεια ενός εμπορικού ταξιδιού, στον θρυλικό «Δρόμο του Μεταξιού», αλλά αυτό έγινε γνωστό μόλις το 1980. Δρόμος του μεταξιού ονομάζεται η διαδρομή που ακολουθούσαν οι έμποροι και οι εισαγωγείς αγαθών μεταξύ Ευρώπης και Κίνας. 

Τα Μυστήρια των Αρχαίων Ιπτάμενων Αρμάτων

Προβολές άρθρου web page counter
Οι μυστικές γνώσεις των Αρχαίων Ελλήνων...

Για να δούμε τί μας λέει ο μύθος του Τριπτόλεμου με την θεά Δήμητρα. Πρόκειται για έναν μύθο των Ελευσινίων Μυστηρίων, σύμφωνα με τον οποίο η θεά Δήμητρα μετά από μία περιπλάνηση με το ιπτάμενο πύρινο άρμα της, που εσύρετο από φτερωτούς δράκοντες, προσγειώθηκε στην "αγέλαστο πέτρα" στην Ελευσίνα.

9+1 σημάδια ότι έρχεται το τέλος στη σχέση σας!

Προβολές άρθρου free hit counter

Όλες οι σχέσεις έχουν τις καλές και τις κακές τους στιγμές. Σας έχει τύχει σίγουρα για παράδειγμα να θέλετε να αράξετε στον καναπέ και να μην κάνετε τίποτα... τη στιγμή που το έτερον σας ήμισυ θέλει να πάτε για ψώνια.

Το να μη συμφωνείτε πάντα σε όλα είναι απολύτως φυσιολογικό.

Κάποια στιγμή, όμως, υπάρχει ο κίνδυνος οι διαφορές σας να γίνουν πιο σοβαρές, ίσως μάλιστα τόσο σοβαρές που να μπορούν να οδηγήσουν στο χωρισμό.

Άκου την ψυχή σου - Ερωτεύσου τη ζωή - Γίνε Αυθεντικός!

Προβολές άρθρου free counter

Η δύναμη που ο καθένας μας έχει μέσα του είναι τόσο μοναδική όσο ένας πολύτιμος λίθος.

Είμαστε εμποτισμένοι με τις ιδιαίτερες ικανότητες που ο κάθε ένας από εμάς διαθέτει και διεκδικούμε στη ζωή όσα πιστεύουμε πως θα μας κάνουν να νιώσουμε πλήρεις και ευτυχισμένοι.

Πόσο όμορφο και ισορροπημένο ακούγεται όλο αυτό ε; είναι πράγματι έτσι; Και αν ναι, τότε γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι γύρω μας δεν είναι ευτυχισμένοι;

Ζήσε τις στιγμές, εξάλλου ζωή είναι το άθροισμά τους

Προβολές άρθρου free website hit counter
Τελικά τι είναι η ζωή;

Χανόμαστε καθημερινά σε ένα κυνήγι των υποχρεώσεων, των πρέπει, των φιλοδοξιών μας και ξεχνάμε ότι είμαστε άνθρωποι!

Δεν εργαζόμαστε πλέον  για να ζούμε, αλλά ζούμε για να εργαζόμαστε και κυνηγάμε ένα άπιαστο όνειρο, πουλιά ταξιδιάρικα που όσο τα κυνηγάμε τόσο εκείνα πετάνε μακριά μας…

Ζήσε τη στιγμή και δέξου τη μαγεία της!

Προβολές άρθρου web page counter

Ακούμε συχνά ότι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε στο παρόν και να απολαμβάνουμε τις στιγμές που μας προσφέρονται.

Ωστόσο, δεν είναι πάντα ξεκάθαρο σε όλους μας, γιατί θα πρέπει να το κάνουμε αυτό και με ποιον τρόπο μπορούμε να το επιτύχουμε. Θα σκεφτεί κανείς, μάλιστα, ότι πρακτικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.

Γιατί οι ρυθμοί της ζωής είναι γρήγοροι σε τέτοιο βαθμό που μας φθείρουν και προκαλούν μία κόπωση ικανή να μας απομακρύνει πλήρως από μία στάση ζωής όπου μπορούμε να απολαμβάνουμε όμορφες στιγμές, έστω και κάποιες ώρες της ημέρας.

Πάψε πια να ταΐζεις το θεριό της ανασφάλειας. Μπορείς!

Προβολές άρθρου website counter
‘’Μπορείς… φυσικά και μπορείς…!!! Πάψε να ταΐζεις το θεριό. Εσύ το ταΐζεις. Όταν μένει νηστικό το θηρίο ή φεύγει ή πεθαίνει…’’,  έλεγε η γιαγιά μου και αλήθεια…

Η   α ν α σ φ ά λ ε ι α, αυτό το ύπουλο, αδηφάγο τέρας φωλιάζει μέσα μας και διαρκώς επηρεάζει τις αποφάσεις μας. Προσπαθούμε ακατάπαυστα όλη μας τη ζωή να το νικήσουμε και όταν φτάσουμε στο σημείο, που νομίσαμε πως επιτέλους το κατατροπώσαμε, αυτό επιστρέφει ολοζώντανο και μας χλευάζει.

Αποδέξου τις αδυναμίες και τους φόβους σου. Διόρθωσε ό,τι αντέχεις.

Προβολές άρθρου free hit counter
Όλοι οι  άνθρωποι έχουν σημάδια. Ακόμα κι όσοι θεωρητικά είχαν όλους τους οιωνούς υπέρ τους. Μα χωρίς αυτά, ζωή δεν πιστοποιείται. Υπάρχουν όμως κάποιοι, που δεν είχαν ούτε τύχη ούτε τοίχο να ακουμπήσουν τα όνειρά τους.

Έδωσαν σκληρές μάχες για να κατακτήσουν τα ποθούμενα. Και με μεγάλες ψυχικές απώλειες αλλά και εκατοντάδες ουλές, οι οποίες πολλές φορές είναι έτοιμες να ξανανοίξουν, έφτασαν στο πολυπόθητο. Όταν λοιπόν έχεις πονέσει μέχρι το κόκκαλο κι έχεις κερδίσει το στοίχημα με τον εαυτό σου, φοβάσαι.

Κρίση στη σχέση: Όταν τα ζευγάρια έχουν ξεχάσει να αγαπάνε…

Προβολές άρθρου hit counter html
Ζευγάρια σε αδιέξοδο. Σύντροφοι απεγνωσμένοι. Πολύ θυμός.

Πολλή απογοήτευση, ακόμη περισσότερη ματαίωση. Έρωτες που φθάρθηκαν, σχέσεις που ξέφτισαν, λόγια που ξεχάστηκαν.

Σύντροφοι τρομαγμένοι: Άλλοι απειλούν, άλλοι απολογούνται, άλλοι παρακαλούν. Βλέμματα σκληρά, χαμόγελα παγωμένα, πίκρα και θυμός. Η εικονοποιία της κρίσης. Ένα κάδρο λυπηρό – το αντίθετο της Άνοιξης: χιόνια λασπωμένα στην άκρη του πεζοδρομίου…

Μύλη κύηση

Προβολές άρθρου website page view counter
Τι είναι η μύλη κύηση

Είναι μια σπάνια κατάσταση στην οποία ένα μέρος του πλακούντα αναπτύσσεται ως όγκος που ονομάζεται υδατώδης μύλη και μοιάζει με τσαμπί από σταφύλι.

Συνήθως δεν πρόκειται για καρκίνο, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις εξελίσσεται σε καρκίνο (χοριοκαρκίνωμα). Η συχνότητα είναι 1 στις 2000 κυήσεις.

Ποιες οι πιο συχνές αιτίες πόνου στο ισχίο;

Προβολές άρθρου page counter

Το ισχίο είναι μία άρθρωση σφαιροειδούς σχήματος που δημιουργείται από την κεφαλή του μηριαίου οστού και την κοτύλη που βρίσκεται στην περιοχή της λεκάνης.

Η ανατομία του ισχίου είναι πολύπλοκη και περιλαμβάνει δύο οστά (μηριαίο και ανώνυμο οστό) και ένα μεγάλο αριθμό συνδέσμων, νεύρων και μυών.

Το ισχίο είναι μια άρθρωση με σύνθετη λειτουργία και μεγάλη κινητικότητα. Αποτελεί το κύριο μέσο σύνδεσης μεταξύ των κάτω άκρων, της λεκάνης και του σκελετού του κορμού.

Κάταγμα ρινικού οστού σε αθλητές

Προβολές άρθρου website hits counter
Το κάταγμα του ρινικού οστού στους αθλητικούς χώρους συμβαίνει από ένα χτύπημα στο πρόσωπο είτε από αντίπαλο, είτε από τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για τα διάφορα αθλήματα (πχ το μπαστούνι στο χόκεϊ επί πάγου).

Έτσι, ο τραυματισμός αυτός είναι πολύ συχνός σε αθλήματα επαφής όπως η καλαθοσφαίριση και το ποδόσφαιρο από χτυπήματα στο πρόσωπο  με το κεφάλι, τον αγκώνα ή και τον ώμο του αντιπάλου. 
Λόγω της προεξοχής της μύτης στο πρόσωπο, αλλά και της ευθρυπτότητάς της, τα κατάγματα ρινικού οστού είναι τα πιο συχνά κατάγματα (50)% περίπου) που προκαλούνται από χτυπήματα στο πρόσωπο.
Κλινική εικόνα – Διάγνωση

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Ο λόγος που η ελίτ άρχισε από το 1983 να σκάβει καταφύγια

Προβολές άρθρου web page counter
Να ο λόγος που η ελίτ άρχισε από το 1983 να σκάβει καταφύγια

Το 1983 εμφανίστηκε το ακόλουθο άρθρο στη The Washington Post:


Ποια είναι τα παιδιά Indigo και τι ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζετε γι’ αυτά;

Προβολές άρθρου website counter
Ο όρος indigo προέρχεται από την Νάνσι Αν Τέιπ γνωστή για τα βιβλία της πάνω σε αυτό τον τομέα.

Μελετούσε σε όλη της την ζωή για …τους ανθρώπους indigo, δηλαδή ανθρώπους που γεννήθηκαν κάτω από την λουλακί ακτίνα.

Σύμφωνα με την Τέιπ από παλιό της γραπτό: 

Φίλιες και σχέση: Γιατί είναι σημαντικό το ζευγάρι να έχει φίλους;

Προβολές άρθρου free hit counter

Σε μια έρευνα που έκανε ο κοινωνιολόγος Νικόλας Μπάμπτσακ διαπίστωσε ότι σε 116 ζευγάρια μόνο 6 από αυτά παρουσίασαν κατάλογους με τους ίδιους φίλους.

Ακόμη όμως και με τους νέους φίλους τους, και εφόσον υπάρχει κοινωνική ζωή, ελάχιστα μοιράζονταν τα βαθύτερα συναισθήματά τους.

Προτιμούν να αναλώνονται σε επιφανειακά, τετριμμένα θέματα, πράγμα φυσικό αφού δεν εκπαιδεύτηκαν ώστε να προσεγγίζουν τις ανάγκες του εαυτού τους.

Κυτταρίτιδα και τα αίτια εμφάνισης της!

Προβολές άρθρου website page view counter

Η κυτταρίτιδα είναι κυρίως γένους θηλυκού και αποτελεί πρόβλημα για περίπου το 80 με 90 % του γυναικείου πληθυσμού.

Μάλιστα, δεν κάνει διακρίσεις, αφού μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιοδήποτε σώμα και ηλικία. Κάποιες φορές μάλιστα είναι πιθανό κάποιος να έχει κυτταρίτιδα πριν από τα 20 του χρόνια.

Οι άνδρες δεν αναπτύσσουν κυτταρίτιδα διότι έχουν διαφορετική «αρχιτεκτονική» του ινώδους συνδετικού ιστού στο υποδόριο λίπος και επειδή έχουν παχύτερο δέρμα σε σχέση με τις γυναίκες. Συνήθως η αντρική κυτταρίτιδα συσσωρεύεται στην κοιλιακή χώρα και τον λαιμό.

Το μελάνωμα

Προβολές άρθρου page counter

Το μελάνωμα διακρίνεται για το μεγάλο βαθμό κακοήθειας και αποτελεί την έκτη πιο συχνή αιτία καρκίνου στις ΗΠΑ. Υπολογίζεται ότι 20% των ανθρώπων που αναπτύσσουν μελάνωμα θα φύγουν δυστυχώς απ’ τη ζωή εντός 5 ετών από την ημέρα της διάγνωσης.

Και αυτό λόγω της μεγάλης ικανότητας του καρκίνου αυτού να δίνει μεταστάσεις.

Αίσθημα παλμών – Αθώο σύμπτωμα ή καρδιακή αρρυθμία;

Προβολές άρθρου website hits counter

Η σύγχρονη θεραπεία της πνευμονικής αρτηριακής υπέρτασης
Κάθε μέρα οι κλινικοί καρδιολόγοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με ολοένα και περισσότερα περιστατικά ασθενών που παραπονούνται για αίσθημα παλμών.

Άτομα όλων των ηλικιών μας αναφέρουν πως νιώθουν κατά διαστήματα την καρδιά τους να χτυπά πολύ δυνατά ή πολύ γρήγορα, με το σύμπτωμα αυτό να τους προκαλεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό.

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Πώς θα επικοινωνώ πιο αποτελεσματικά με τον σύντροφό μου; Συμβουλές για μια καλύτερη σχέση

Προβολές άρθρου website counter

Πόσο συχνά ακούω στο γραφείο μου άνδρες και γυναίκες, που παρότι κατανοούν της αξία μιας ειλικρινούς επικοινωνίας, αρνούνται να μοιραστούν με τον σύντροφό τους τα αληθινά τους συναισθήματα, τις πραγματικές επιθυμίες τους, τις ουσιαστικές ανάγκες τους…

Γράφει η Φρόσω Φωτεινάκη, MBACP Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Εύχονται όλοι κάπου μέσα τους, ο άνθρωπος που έχουν κοντά τους, να μπορούσε να μαντέψει τι ακριβώς σκέφτονται, πώς ακριβώς νιώθουν και κυρίως τι έχουν ανάγκη να κάνει για εκείνους.

Η μυστηριώδης εξαφάνιση της Νεφερτίτης, της βασίλισσας του Νείλου

Προβολές άρθρου free hit counter
Η Νεφερτίτη σύμφωνα με την συμβατική ιστορία ήταν η σύζυγος του Αιγύπτιου Φαραώ Ακενατόν (πρώην Αμενχοτέπ IV), ο οποίος βασίλεψε ανάμεσα στο 1353-1336 π.Χ..

Γνωστή και ως η κυβερνήτης του Νείλου και Κόρη των θεών, η Νεφερτίτη απέκτησε πρωτοφανή δύναμη, και πιστεύεται ότι υπήρξε ισότιμη με τον ίδιο τον Φαραώ.

Ποιο είναι το αληθινό νόημα του έρωτα και της αγάπης;

Προβολές άρθρου hit counter html

Όλοι έχουμε εμμονή με τον έρωτα και τις ερωτικές σχέσεις. Όμως τι ξέρουμε στ’ αλήθεια για τον έρωτα, για την αγάπη;

Γράφει η Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας Dr Sue Johnson, μετάφραση: Ρίτα Βεντούρα

Από ένστικτο, γνωρίζουμε ότι καμιά άλλη εμπειρία δεν θα επηρεάσει περισσότερο τη ζωή μας -όσον αφορά την ευτυχία μας και την υγεία μας- από το αν θα επιτύχουμε στο να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε.

Επιλόχεια ψύχωση: Το σύνδρομο που μπορεί να οδηγήσει στη δολοφονία του παιδιού από τη μητέρα

Προβολές άρθρου website counter

Η επιλόχεια ψύχωση είναι ένα σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από κατάθλιψη, παραλήρημα και ιδέες της μητέρας να βλάψει το παιδί της ή τον εαυτό της. 
Τέτοιες ιδέες πρέπει να εντοπίζονται και να παρακολουθούνται, αφού μερικές μητέρες τελικά ενήργησαν με βάση αυτές.
Γράφει ο Δημήτρης Σεφεριάδης, ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής

Υπογονιμότητα και εξετάσεις που χρειάζονται να γίνουν

Προβολές άρθρου web page counter
Η υπογονιμότητα πολλές φορές οφείλεται σε κάποιο μικρό προβληματάκι που έχει ο άνδρας ή η γυναίκα παρακάτω ο κος Γκούμας Κων/νος μας αναλύει τις εξετάσεις που πρέπει να γίνονται για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ
Οι εργαστηριακές εξετάσεις του σπέρματος, σύμφωνα με την παγκόσμια οργάνωση Υγείας (Π.Ο.Υ.) ταξινομούνται σε 3 κατηγορίες.
1) Βασικές εξετάσεις.
Σ’ αυτές περιλαμβάνονται το σπερμοδιάγραμμα και τα αντισπερματικά αντισώματα.

Πρόκληση Τοκετού

Προβολές άρθρου free hit counter
Πρόκληση τοκετού-Πότε ο μαιευτήρας επιλέγει να προχωρήσει σε πρόκληση τοκετού;
Ο γιατρός σας θα περιμένει να ακούσει το κάλεσμα της φύσης για να ξεκινήσει τις διαδικασίες γέννησης του παιδιού σας. 
Ωστόσο, κάθε τόσο εμφανίζονται περιπτώσεις που απλά πρέπει να κινήσει εκείνος τα νήματα ώστε να πάνε όλα καλά. 
Πότε, άραγε, κρίνεται σκόπιμο να προχωρήσετε σε πρόκληση τοκετού;
Η πρόκληση τοκετού γίνεται συνήθως όταν έχει διαγνωστεί πως διατρέχει κίνδυνο η μητέρα ή το έμβρυο. Πιο συγκεκριμένα τοκετός προκαλείται όταν:

Αυτοπεποίθηση: Tρόποι να πιστέψεις επιτέλους στον εαυτό σου!

Προβολές άρθρου free counter

Τι είναι η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση;

Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε ότι π αυτοπεποίθπσπ είναι ένα αίσθπμα συναισθπματικής ασφάλειας που πηγάζει από τπν πίστη προς τον εαυτό μας, ενώ ο όρος αυτοεκτίμηση περιλαμβάνει όλα όσα δημιουρ- γούν αυτή τπν πίστη γενικότερα. Η αυτοεκτίμηση είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για τη θεμελίωση της αυτοπεποίθησης.

Τα 9 χαρακτηριστικά των πολύ ευαίσθητων ανθρώπων

Προβολές άρθρου free website hit counter

Μπορεί να τα είχαμε παρατηρήσει στον εαυτό μας ή τους γύρω μας, αλλά να μην είχαμε καταλάβει ακριβώς τι σημαίνουν. Τώρα, μια ειδικός μάς δίνει την απάντηση.

Η ψυχολόγος Έλεν Άρον, μελετώντας αναλυτικά τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου των πολύ ευαίσθητων ανθρώπων, διαπίστωσε ότι οι ήχοι, τα συναισθήματα, ακόμα και η παρουσία άλλων, γίνονται αντιληπτά σε αυτούς σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

Τα υπερβολικά ευαίσθητα άτομα, όπως εξηγεί η Άρον, βιώνουν κάθε συμβάν με τρόπο πολύ πιο έντονο.

Επικοινωνιακά tips…

Προβολές άρθρου web page counter
Θα ήθελα να σου επιστήσω την προσοχή σε ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες που ενδεχομένως να μην γνωρίζεις, ωστόσο, είναι κομβικές σε κάθε σου συζήτηση, σε κάθε ομιλία, και κάθε είδους επικοινωνία με τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου.

Η καλή επικοινωνία και η πρώτη εντύπωση είναι βασικά όταν συνδιαλέγεσαι με κάποιον, όταν διεξάγεις μια συνομιλία, μια διάλεξη, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε επαγγελματικό.