...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Τι είναι ο υπογοναδισμός;

Προβολές άρθρου hit counter html

Η ουσιαστική επικοινωνία η βάση για τη διασφάλιση υγιών σχέσεων.

Προβολές άρθρου website page view counter

Συντροφικότητα…σχέσεις…επικοινωνία…καταστάσεις που στις μέρες μας δοκιμάζονται συνεχώς, κλονίζονται και δυσκολεύονται να συνυπάρξουν.

Έτσι, συχνά διαπιστώνουμε ότι αδυνατούμε να διαμορφώσουμε, αλλά κυρίως να διατηρήσουμε ουσιαστικές σχέσεις συντροφικότητας, κατανόησης, στήριξης, αποδοχής και ειλικρινούς επικοινωνίας.

Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό;

Κακώσεις σπονδυλικής στήλης-νωτιαίου μυελού

Προβολές άρθρου page counter

Ο νωτιαίος μυελός είναι ένα κρίσιμο ανατομικό μόριο, ο τραυματισμός του οποίου οδηγεί τον ασθενή σε μερική ή ολική μόνιμη αναπηρία, για αυτό έχει ύψιστη σημασία η προστασία της σπονδυλικής στήλης μετά το ατύχημα, με τεχνικές ακινητοποιήσης-σταθεροποιήσης.
Η βαρύτητα της κάκωσης σχετίζεται με την εντόπιση, το είδος της και τη σταθερότητα της σπονδυλικής στήλης. Η πτώση αντικειμένου στο κεφάλι, η προσγείωση με το κεφάλι ή στους γλουτούς, προκαλεί συμπιεστικό ή εκρηκτικό κάταγμα, το οποίο μπορεί να είναι:

Η αθηροσκλήρωση είναι η νόσος του τρόπου ζωής

Προβολές άρθρου website hits counter


Με μεγαλύτερη ακρίβεια μπορούν πλέον οι γιατροί να διαγνώσουν την αθηροσκλήρωση, αλλά και να προβλέψουν έως ένα βαθμό την εξέλιξή της, χωρίς επιπλέον ταλαιπωρία για τους ασθενείς, με τη χρήση μοντέρνας τεχνολογίας τόνισαν οι ομιλητές κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου με αφορμή το πρόσφατο Διεθνές Συμπόσιο για την παχυσαρκία, τον διαβήτη , την υπερλιπιδιαμία και την υπέρταση, που αποτελεί μέρος του Πανευρωπαϊκού  Συμποσίου Υπέρτασης.

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Αγγειοοίδημα

Προβολές άρθρου page counter

Συμπτώματα
Ως αγγειοοίδημα χαρακτηρίζεται η διόγκωση βλεννογόνων, όπως τα χείλη, τα βλέφαρα, η γλώσσα, ο λάρυγγας, που προκαλείται από την έξοδο του πλάσματος από τις λεπτές φλέβες της εκάστοτε περιοχής λόγω διαστολής αυτών. Οι αιτίες που προκαλούν αυτό το φαινόμενο είναι πολλές.

Το αγγειοοίδημα πάντα τρομάζει τον ασθενή, γεγονός αναμενόμενο αφού υπάρχει ο φόβος της απόφραξης των ανώτερων αεραγωγών. Ο φόβος αυτός άλλοτε έχει βάση και άλλοτε όχι.

Επιδιδυμίτιδα

Προβολές άρθρου website hits counter

Η οξεία φλεγμονή της επιδιδυμίδας προκαλείται από είσοδο μικροβίων από τους εκφορητικούς πόρους και είναι αποτέλεσμα προϋπάρχουσας φλεγμονής του προστάτη ή της κύστης.

Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα δυνατόν να προκαλέσουν μετάδοση φλεγμονής στις επιδιδυμίδες καθώς και χειρουργικοί ενδοουρηθρικοί χειρισμοί  (καθετηριασμός, κυστεοσκόπηση).

Σπάνια έχουμε επιδιδυμίτιδες από παλινδρόμηση άσηπτων ούρων στους εκσπερματιστικούς πόρους, οπότε ομιλούμε για χημικό ερεθισμό. Η επιμόλυνση των επιδιδυμίδων είναι ανιούσα. Επιδιδυμίτιδα στα μικρά παιδιά δυνατόν να σημαίνει έκτοπη εκβολή ουρητήρα στη σπερματοδόχο κύστη.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Θεραπεία αυτοάνοσων νοσημάτων

Προβολές άρθρου website counter

  1. Αντικατάσταση της υπολειμματικής ή απούσας λειτουργίας του πάσχοντας οργάνου. Αυτό αφορά κυρίως ενδοκρινείς αδένες που έχουν προσβληθεί από αυτοάνοση νόσο. 
  2. ‘Έτσι, στο σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι, όπου καταστρέφονται τα κύτταρα του παγκρέατος που παράγουν ινσουλίνη, χορηγείται η ινσουλίνη που λείπει, στην αυτοάνοση Θυρεοειδίτιδα όταν υπολειτουργεί ο θυρεοειδής αδένας χορηγείται η θυροξίνη (η ορμόνη του Θυρεοειδούς), και στη νόσο του Addison, όπου υπολειτουργούν τα επινεφρίδια, χορηγούνται οι ορμόνες των επινεφριδίων, δηλαδή κορτικοστεροειδή και αλατοκορτικοειδή.

Υπέρηχος μαστού ή Μαστογραφία: Κάθε πότε πρέπει να γίνεται και σε ποιες ηλικίες

Προβολές άρθρου free hit counter


Κατ’ αρχήν, λειτουργεί συμπληρωματικά στη μαστογραφία και βοηθά τον ειδικό να διευκρινίσει αν ένα εύρημα της μαστογραφίας είναι συμπαγές ή κυστικό.
Επειδή είναι μια εξέταση που στερείται ακτινοβολίας, το υπερηχογράφημα μαστού χρησιμοποιείται και στα νεαρά κορίτσια ηλικίας 20-21 ετών και άνω, τα οποία δεν πρέπει να υποβληθούν σε μαστογραφία επειδή οι μαστοί είναι ευαίσθητοι στην ακτινοβολία και η διαγνωστική αξία της είναι χαμηλή, λόγω αυξημένης πυκνότητας του αδενικού ιστού.
Γίνεται επίσης στις εγκύους, ανεξάρτητα από το στάδιο της κυήσεως, για τον έλεγχο των μαστών όταν υπάρχει κάποιο ψηλαφητό εύρημα που χρήζει διερεύνησης.

Σεξουαλική επαφή , ένα πολύτιμο μυστικό υγείας.

Προβολές άρθρου hit counter html


Η σωστή ενημέρωση των πολιτών θα τους βοηθήσει να κάνουν ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τον έλεγχο και τη βελτίωση της υγείας τους.

Μαμά, τι είναι τα ναρκωτικά;

Προβολές άρθρου website page view counter



Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών εορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Ιουνίου. Από ποια ηλικία μπορούμε να μιλήσουμε στα παιδιά μας για τα ναρκωτικά και ποιες είναι οι κατάλληλες λέξεις.
Τα ναρκωτικά δεν είναι παρά μία αφηρημένη λέξη για τα παιδάκια της ηλικίας των 5 – 8 ετών. 
Γενικά δεν γνωρίζουν τα ονόματα των παράνομων ναρκωτικών, όπως μαριχουάνα ή κοκαΐνη ή ηρωίνη και ασφαλώς αγνοούν τελείως την ύπαρξη τους. 
Στην ηλικία αυτή επικεντρώνονται στο εδώ και τώρα και εκτός, εάν η χρήση ναρκωτικών είναι κάτι που συμβαίνει γύρω τους, δεν το αντιλαμβάνονται. 
Ως εκ τούτου οποιαδήποτε συζήτηση για χρήση ναρκωτικών είναι πιο αποτελεσματική, όταν αφορά τη διατήρηση της καλής υγείας και την αποφυγή πραγμάτων που βλάπτουν το σώμα τους.

Η πύλη του Ήλιου: Ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα του πλανήτη μας στην κορυφή των Άνδεων

Προβολές άρθρου page counter


Ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα του πλανήτη μας βρίσκεται στην κορυφή των Άνδεων σε υψόμετρο 3.825 μέτρων, στην αρχαία πολιτεία Tiahuanaco, της Βολιβίας.

Στο φως αρχαία «κρυφή πόρτα» στη Φλωρεντία

Προβολές άρθρου website hits counter


ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ… ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ

Μια νέα πόρτα στην ιστορία άνοιξαν οι ανασκαφές στα ερείπια του αρχαίου ρωμαϊκού θεάτρου που βρίσκεται κάτω από το Δημαρχείο της Φλωρεντίας, το μεγαλοπρεπές Παλάτσο Βέκιο.
Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως μια νέα είσοδο του θεάτρουχωρητικότητας 15.000 ατόμων που εκτείνεται στην περιοχή κάτω από το Παλάτσιο Βέκιο και το Παλάτσιο Γκόντι.

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Εμβοές: Τα αίτια και η θεραπεία ενός συμπτώματος που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο

Προβολές άρθρου free counter

Οι εμβοές (κοινώς βουητά) είναι ένα σύμπτωμα και όχι ασθένεια που βασανίζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού παγκοσμίως.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα για το οποίο πολλές φορές οι θεράποντες ιατροί παρέχουν λάθος πληροφορίες στους ασθενείς τους.

Ταξινομούνται σε μη-σφυζουσες που γίνονται αντιληπτές σαν σφύριγμα, βόμβο μέλισσας, ήχο τζιτζικιών κλπ και σφύζουσες οι οποίες γίνονται αντιληπτές σαν τον σφυγμό.

Είναι συχνότερες σε ηλικίες 50 έως 70 ετών, το αντρικό φύλο προσβάλλεται συχνότερα και έχουν ισχυρή συσχέτιση με τη βαρηκοΐα.

Τι είναι το άσθμα;

Προβολές άρθρου free website hit counter


Το άσθμα είναι χρόνια και συχνή νόσος των πνευμόνων, η οποία χαρακτηρίζεται από φλεγμονή (αντίδραση άμυνας του οργανισμού σε ένα βλαπτικό παράγοντα) και από στένωση των αεραγωγών (εικόνα 1). 
Η στένωση αυτή παρουσιάζεται με βήχα (συνήθως ξηρό και απογευματινό – νυχτερινό), αίσθημα βάρους ή πίεσης στο στήθος, δυσκολία στην αναπνοή και συριγμό (σφύριγμα στην αναπνοή – κυρίως στην έξοδο του αέρα).  
Τα επεισόδια της στένωσης εμφανίζονται συνήθως:

Τι είναι η φθειρίαση του τριχωτού της κεφαλής;

Προβολές άρθρου web page counter


Συνήθως η ανεύρεση ψειρών στο κεφαλάκι του παιδιού μας προκαλεί αναστάτωση και ανησυχία. Είναι πολύ σημαντικό όμως από την αρχή να έχουμε κατά νου ότι :

Άγχος – Αγχώδεις Διαταραχές – Κρίση Πανικού

Προβολές άρθρου website counter

Παρά τους αρνητικούς συνειρμούς που προκαλεί και μόνο το άκουσμα του, το άγχος είναι ένα από τα πιο χρήσιμα συναισθήματα. Είναι ο μηχανισμός που μας επιτρέπει να αντιδράσουμε στον κίνδυνο. 
Μας θέτει σε επιφυλακή, και μας ετοιμάζει για την αντίδραση  μάχης ή φυγής.
Όταν βρεθούμε αντιμέτωποι με απειλή για τη ζωή ή τη σωματική μας ακεραιότητα, πχ μ’ ένα ληστή ή ένα άγριο ζώο, το σώμα μπαίνει σε εγρήγορση, εκκρίνονται αδρεναλίνη και νοραδρεναλίνη, η καρδιά επιταχύνει τους παλμούς της και αυξάνει η αιμάτωση των μυών. 

Πώς κρατιέται το σεξουαλικό πάθος ζωντανό στις μακροχρόνιες σχέσεις

Προβολές άρθρου web page counter

Γνώση, συναίσθημα, φαντασία και ξεπέρασμα των ταμπού είναι τα διαβατήρια για μια παθιασμένη ερωτική σχέση, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Μια ερευνητική ομάδα από το πανεπιστήμιο Chapman μόλις δημοσίευσε μια μελέτη σχετικά με τα επίπεδα της σεξουαλικής ικανοποίησης στις μακροχρόνιες σχέσεις.

Ο σκοπός των ερευνητών ήταν να εντοπίσουν τους παράγοντες που συμβάλλουν στη διατήρηση του σεξουαλικού πάθους και, εν τέλει, στη διατήρηση μιας ικανοποιητικής και μακροχρόνιας σεξουαλικής ζωής.

Μάθε να είσαι ψύχραιμος. Μην ανησυχείς τόσο πολύ.

Προβολές άρθρου free hit counter

“Τα άτομα που επιδεικνύουν μη ανοχή στην αβεβαιότητα, βιώνουν την αβεβαιότητα με αποδιοργάνωση και άγχος”

Η ΓΑΔ (Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή) είναι μια συχνή διαταραχή της εποχής μας και ιδιαίτερα τώρα που κοινωνικά επικρατεί ανασφάλεια και έλλειψη σταθερότητας, οι αγχώδεις διαταραχές και οι διαταραχές διάθεσης σημειώνουν άνοδο.

Τα χαρακτηριστικά της ΓΑΔ είναι τα εξής:

Μαμά, τι είναι GAY;

Προβολές άρθρου free counter

Τα παιδιά έχουν πάντα απορίες σεξουαλικού περιεχομένου.

Το καλύτερο είναι να μαθαίνουν από τους γονείς ό,τι χρειάζεται να γνωρίζουν για τον έρωτα και τις σεξουαλικές προτιμήσεις. Δεν είναι δύσκολο, αρκεί να βρούμε τις κατάλληλες λέξεις.

Το παιδί μας ζει σε μια σύγχρονη κοινωνία, όπου έρχεται σε επαφή με διάφορα ερεθίσματα, τα οποία σίγουρα του κινούν την περιέργεια και δεν μπορούν να το αφήσουν ανεπηρέαστο.

Τα προβλήματα της εφηβείας...

Προβολές άρθρου free website hit counter

Ντύσιμο, τατουάζ, piercing, ακμή, αλλαγές στο σώμα!

Προβλήματα που δεν παιδεύουν μόνο τους εφήβους, αλλά και τους γονείς τους.

Πώς μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε;

Θεέ μου, τι φοράει πάλι;

Η διαμάχη γονιών και παιδιών για τα ρούχα είναι κλασική στην περίοδο της εφηβείας. Σημείο τριβής είναι ότι τα παιδιά θέλουν να φοράνε ρούχα περίεργα, προκλητικά, παλιά, σκισμένα, βρόμικα, επώνυμα, ή ακόμη τα… ίδια και τα ίδια για πολλές μέρες.

Στάσου στα πόδια σου. Αγωνίσου. Μη μιζεριάζεις.

Προβολές άρθρου web page counter

Πριν λίγο καιρό είχα ένα επαγγελματικό ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας. Έβαλα, λοιπόν, τη στολή εργασίας -ξέρετε ταγεράκι, γοβίτσες, πουκάμισο- πήρα λεωφορείο και μετρό για να φτάσω στην ώρα μου.

Η συνάντηση έγινε, όλα κύλησαν καλώς κι εγώ πήρα το δρόμο του γυρισμού. Βγαίνοντας, όμως, απ᾽ το μετρό για να πάω στη στάση του λεωφορείου, διαπιστώνω πως έχει αρχίσει να πέφτει καταρρακτώδης βροχή.

Προσπαθώ μάταια να προστατευτώ κάτω από υπόστεγα αλλά η Πανόρμου δε φημίζεται γι᾽ αυτά.

Η συζήτηση με τους εφήβους για το σεξ -Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν οι γονείς

Προβολές άρθρου website counter

Οι γονείς που συζητούν με τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια της εφηβείας για το ασφαλές σεξ, είναι πολύ πιθανό να επιδράσουν θετικά ακόμα κι αν κάποιες φορές δεν είναι σίγουροι για το κατά πόσο το μήνυμά τους έχει μεταδοθεί.

Αυτό φαίνεται ότι έχει πιο έντονη ισχύ στις έφηβες που συζητούν με τις μητέρες τους.

Ερευνητές από τη βόρειο Καρολίνα των ΗΠΑ εξέτασαν 52 σχετικά επιστημονικά άρθρα, τα οποία είναι αποστάγματα τριακονταετούς έρευνας όπου συμμετείχαν πάνω από 25.000 έφηβοι.

Η νόσος των ερωτευμένων,Λοιμώδης Μονοπυρήνωση (ΛΜ)…

Προβολές άρθρου website hits counter

Μια απλή ίωση που μπορεί να γίνει ισόβια λοίμωξη ή  να οδηγήσει ακόμη και στον «αιφνίδιο» θάνατο.

Ο ιός Epstein-Barr (EBV) είναι ένας από τους πλέον αφανείς ανθρωποϊούς που μολύνει το 95% των ενηλίκων και το 50% των παιδιών ηλικίας έως 5 ετών στις ΗΠΑ.

Oιός αυτός παραμένει συχνά μέσα στον οργανισμό του ανθρώπου για όλη του την ζωή. Έλαβε το όνομά του από τους  ερευνητές Epstein και Barr που τον ανακάλυψαν τα μέσα της δεκαετίας του 1960.

Υπέρταση, συχνές ερωτήσεις…

Προβολές άρθρου page counter

Τι είναι η αρτηριακή πίεση;
Η δύναμη με την οποία η καρδιά εξωθεί το αίμα προς τα αγγεία σε κάθε παλμό.
Τι σημαίνουν οι 2 τιμές που μετράμε;
Η πρώτη μέτρηση (η συστολική) αντιπροσωπεύει τη δύναμη της πίεσης που ασκεί το αίμα στα τοιχώματα των αγγείων κατά τη διάρκεια της συστολής της καρδιάς ενώ η δεύτερη μέτρηση (ή αλλιώς διαστολική) κατά τη διάρκεια διαστολής της καρδιάς.

5 απλοί τρόποι να αυξήσετε τη σεροτονίνη και να εξισορροπήσετε τη διάθεσή σας...

Προβολές άρθρου website page view counter

Η σεροτονίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής που βοηθά στην εξισορρόπηση της διαθέσης και τα μοτίβα της σκέψης σας.

Είναι ευρέως γνωστό ότι παρέχει μια ευεργετική ώθηση στην ρύθμιση της διάθεσης, της σεξουαλικής ζωής, την όρεξη, τον ύπνο, τη μνήμη, τη μάθηση και τη θερμοκρασία μας.

Εδώ είναι μερικές φυσικές και ασφαλείς μέθοδοι να ενισχύετε καθημερινά τα επίπεδα της σεροτονίνης σας.

Λάβετε υπόψη ότι το στρες και η κορτιζόλη, μια χημική ουσία που σχετίζεται με το στρες, αναστέλλουν την παραγωγή της σεροτονίνης και άλλων ευεργετικών χημικών ουσιών.

Οι 6 πιο συχνές γυναικείες φαντασιώσεις...

Προβολές άρθρου hit counter html
Οι 6 πιο συχνές γυναικείες φαντασιώσειςΤο να φαντάζεσαι ή να φαντασιώνεσαι κάποιον σεξουαλικά είναι υγεία!
 Μην νομίζεις όμως ότι αυτό είναι προνόμιο μόνο δικό σου. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν φαντασιώσεις και δεν διστάζουν μάλιστα να τις αποκαλύψουν και να τις πραγματοποιήσουν. Αν λοιπόν σου ζητήσει κάτι από τα παρακάτω, μάθε τα σενάρια για να είσαι προετοιμασμένος.

Εντυπωσιακό βίντεο: Τι μας συμβαίνει όταν κάνουμε σεξ

Προβολές άρθρου free hit counter
Εντυπωσιακό βίντεο: Τι μας συμβαίνει όταν κάνουμε σεξΘέλοντας να αναλύσουν τις οργανικές διεργασίες στο σεξ, οι Masters και Johnson (δύο πρωτοπόροι σεξολόγοι και θεραπευτές) επινόησαν τον όρο «κύκλος σεξουαλικής απόκρισης», ο οποίος αντιστοιχεί στην ακολουθία των γεγονότων που συμβαίνουν στο σώμα, όταν ένα άτομο διεγείρεται σεξουαλικά και συμμετέχει σε σεξουαλικά παιχνίδια και δραστηριότητες (συνουσία, αυνανισμός, ερωτικά παιχνίδια, κλπ).

Ο κύκλος της αντίδρασης του οργανισμού στο σεξ χωρίζεται σε τέσσερις φάσεις: τον ενθουσιασμό/διέγερση, την σταθεροποίηση, τον οργασμό/κορύφωση και την λύση. Δεν υπάρχει καμία διακριτή αρχή ή τέλος σε κάθε φάση του σεξ. Επί της ουσίας είναι όλα μέρος μιας συνεχούς διαδικασίας σεξουαλικής ανταπόκρισης.

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Ο Παρθενώνας κρύβει ακόμη μυστικά

Προβολές άρθρου website counter

Δυο τουλάχιστον ναοί προηγήθηκαν του Παρθενώνα κατά τους αρχαϊκούς χρόνους.

Αρχαϊκά μυστικά της Ακρόπολης, που μέχρι πρόσφατα κρύβονταν καλά στον Ιερό Βράχο, ενσωματωμένα είτε στα τείχη είτε στον ίδιο τον Παρθενώνα.

Με τίτλο ομιλίας «Αρχαϊκή Ακρόπολη: Νέες έρευνες και συμπεράσματα», η κ. Σιουμπάρα θα επιχειρήσει να δώσει μια όσο το δυνατόν πιο πλήρη εικόνα από τον 6ο αι. π. Χ., όταν στον Ιερό Βράχο κυριαρχούσαν δύο μεγάλοι ναοί:

Εικόνες από υποθαλάσσιο κόσμο που ήταν «κρυμμένος» για 120.000 χρόνια

Προβολές άρθρου web page counter
Δείτε το άγνωστο οικοσύστημα στην Ανταρκτική που βρισκόταν κάτω από τον παγετώνα A-68Το κλίμα στον πλανήτη αλλάζει. Η μέση θερμοκρασία της Γης αυξάνεται. Οι πάγοι λιώνουν. Μεγάλες περιοχές που ήταν κρυμμένες για χιλιάδες χρόνια, βγαίνουν στην επιφάνεια. Μία από αυτές, αποκάλυψε τα μυστικά της σε κλιμάκιο επιστημόνων, οι οποίοι μελέτησαν έναν υποθαλάσσιο κόσμο στην Ανταρκτική, που ήταν κρυμμένος για τουλάχιστον 120.000 χρόνια, κάτω από το μεγάλο παγετώνα.

Η θεωρία του Michio Kaku για τους τρεις τύπους εξωγήινων πολιτισμών και τη Γη

Προβολές άρθρου free hit counter

Ο πρώτος που μίλησε για «τύπους εξωγήινων πολιτισμών», ήταν ο Ρώσος αστροφυσικός Nicolai Kardashev, το 1964. Η άποψή του ήταν, ότι οι προηγμένοι εξωγήινοι πολιτισμοίμπορούν να χωριστούν σε τρεις τύπους.

Με βάση αυτή τη θεωρία ο καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, δρ. Michio Kaku, ανέπτυξε τη δική του θεωρητική κατάταξη περί «3 Τύπων». Ο διαχωρισμός από τον έναν Τύπο στον άλλο, γίνεται με βασικό κριτήριο την ενέργεια που καταναλώνεται σε κάθε πολιτισμό.

Συγκλονιστικό βίντεο: Έτσι εξαπλώνεται ο καρκίνος στον οργανισμό μας!

Προβολές άρθρου website counter

Ο καρκίνος πλήττει σχεδόν κάθε όργανο και σύστημα και σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να «μεταπηδήσει» από το αρχικό σημείο εκδήλωσής του σε κάποιο άλλο σημείο του σώματος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC), το 2008 καταγράφηκαν 12,7 εκατομμύρια νέα περιστατικά καρκίνου σε όλο τον κόσμο και 7,6 εκατομμύρια επακόλουθοι θάνατοι.

Σε αρκετά από αυτά τα περιστατικά, ο καρκίνος βρισκόταν πιθανώς σε προχωρημένο στάδιο και αυτό σημαίνει ότι τα καρκινικά κύτταρα είχαν την ευκαιρία να εξαπλωθούν σε κάποιο άλλο σημείο του σώματος, διαφορετικό από αυτό που αναπτύχθηκαν αρχικά. Η διαδικασία αυτή είναι γνωστή ως μετάσταση.

Ανασφάλειες: Από πού προέρχονται και πώς τις ξεπερνάμε;

Προβολές άρθρου web page counter

Για πολλούς ανθρώπους η αίσθηση ότι οι αγαπημένοι τους άνθρωποι, ο/η σύντροφος, οι στενοί φίλοι, οι συνεργάτες θα τους απορρίψουν και θα τους εγκαταλείψουν με την παραμικρή αφορμή είναι μια σκιά στη ζωή τους, ένας φόβος που φωλιάζει βαθιά μέσα τους και χρωματίζει τις πράξεις τους.

Η συναισθηματική αυτή ανασφάλεια κάνει τον άνθρωπο να μην πατάει γερά στα πόδια του και να βρίσκεται συνέχεια σε κατάσταση εγρήγορσης.

Το άτομο που δε νιώθει ασφάλεια στις σχέσεις του δεν συνειδητοποιεί πάντα ότι αυτή η έλλειψη ασφάλειας είναι η πηγή των δυσκολιών του, αλλά εστιάζει στις εμφανείς εκδηλώσεις του βαθύτερου αυτού προβλήματος.

Γράφει η Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγος

Η συνταγή της ευτυχίας είναι απλή. Δοκίμασέ την!

Προβολές άρθρου free hit counter

Έχετε συναντήσει ποτέ αυτούς τους ανθρώπους που είναι πάντα αισιόδοξοι και δεν δίνουν σημασία στα εμπόδια της ζωής; Αν ναι, είναι πολύ πιθανό να ακολουθούν μια συνταγή για την ευτυχία, αυτή τη στιγμή.

Μπορείτε να αυξήσετε και εσείς τη δική σας ευτυχία, κάνοντας αυτά τα πράγματα που αποδεδειγμένα σας κάνουν ευτυχισμένο.


Νιώσε τα θέλω σου, κάνε όνειρα και διεκδικησέ τα.

Προβολές άρθρου free counter

Μέσα σε τόσα και τόσα χιλιοειπωμένα τσιτάτα που διάβασες, έγραψες, πόσταρες στο facebook και ενστερνίστηκες, σίγουρα κάποιο είχε να κάνει με την αρετή της υπομονής και με το καλό που «θα ‘ρθει από εκεί που δεν το περιμένεις».

Τίποτα δε θα σου χαριστεί απλόχερα χωρίς να το διεκδικήσεις. Κι αν σου χαριστεί στην αρχή, αργά ή γρήγορα θα σε δοκιμάσει. Γιατί έτσι είναι η ζωή … ποτέ δε σε αφήνει παραπονεμένο, αλλά σε τεστάρει με διάφορους τρόπους.

Το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε κακές αποφάσεις.

Προβολές άρθρου free website hit counter

H καθημερινή μας ζωή είναι γεμάτη από αποφάσεις. Για κάθε απόφαση που παίρνουμε, είμαστε συνεχώς σε μια παρακολούθηση των αποτελεσμάτων, μαθαίνοντας από τα λάθη μας και εφαρμόζοντας όσα έχουμε μάθει στην επόμενη επιλογή που πρέπει να κάνουμε.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Neuroscience, μια ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια – Berkeley προτείνει ότι τα υψηλά επίπεδα άγχους μπορούν να παρεμβαίνουν σε αυτή τη διαδικασία.

Πέντε μυστικά που θα σώσουν τη σεξουαλική σας ζωή

Προβολές άρθρου web page counter
Πέντε μυστικά που θα σώσουν τη σεξουαλική σας ζωήΜειωμένη σεξουαλική διάθεση; Ελλιπής επικοινωνία σε θέματα που αφορούν σεξουαλική ικανοποίηση; Έχετε σταματήσει να κάνετε συχνά σεξ; 
Μπορεί το πρόβλημα να περιορίζεται στο σεξουαλικό, ωστόσο αν αυτό δεν επιλυθεί μπορεί ακόμα και να καταστρέψει τη σχέση. Και ποιος ο τρόπος για να επιλυθεί; Ιδού πέντε μυστικά που θα φανούν σωτήρια για τη σεξουαλική σας ζωή.