...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Ποικιλόχρους πιτυρίαση (ΠΠ)

Προβολές άρθρου page counter


Πως μοιάζει και πως αναγνωρίζουμε τη νόσο;
Παρατηρούμε μικρές και λεπιδώδεις κηλίδες σε διάφορους χρωματισμούς (εξ’ ου και το «ποικιλόχρους») από άσπρο, μέχρι καφέ και ερυθρό. 
Ο μύκητας καταστρέφει τα μελανοκύτταρα και έτσι αποχρωματίζει το δέρμα. Καθώς το άτομο μαυρίζει στον ήλιο, οι κηλίδες γίνονται πιο εμφανείς, ιδίως σε μελαχρινά άτομα. Όταν οι κηλίδες εμφανίζονται σε πρόσωπο και λαιμό, είναι πολύ αντιαισθητικές.

Λεύκη

Προβολές άρθρου website hits counter


Σύμφωνα με τις περισσότερες μελέτες, αυτή η εμφάνιση πιο λευκών κομματιών στο σώμα οφείλεται στο ότι η λεύκη είναι μία πάθηση στο δέρμα που καταστρέφει τα μελανοκύτταρα που παράγουν την μελανίνη και δίνουν το χρώμα στο δέρμα μας.

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Energy diet

Προβολές άρθρου website hits counter

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

« Σύνδρομο Budd-Chiari »

Προβολές άρθρου web page counter


Η απορροή του φλεβικού αίματος από τα ηπατικά κολποειδή γίνεται μέσω κεντρικών φλεβών σε υπολοβιδιακές φλέβες και εν συνεχεία στη δεξιά, μέση και αριστερή ηπατική φλέβα, που εκρέουν στην κάτω κοίλη φλέβα.
Απόφραξη της φλεβικής ηπατική απορροής σε οποιοδήποτε σημείο, από τα κολποειδή μέχρι το δεξιό καρδιακό κόλπο, μπορεί να έχει ως συνέπεια διάφορες κλινικές εκδηλώσεις από οξεία ηπατική ανεπάρκεια  έως χρόνια ηπατική συμφόρηση.

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Νιώθετε συνέχεια κούραση;

Προβολές άρθρου page counter


Νιώθετε συχνά πονοκεφάλους, έντονη σωματική εξάντληση, τρεμούλες και μυαλγίες; Έχετε δυσκολία στο να συγκεντρωθείτε και να φέρετε σε πέρας τις συνηθισμένες σας ασχολίες; 
Αντιμετωπίζετε προβλήματα μνήμης και ύπνου, καθώς και συμπτώματα κρυολογήματος (π.χ. χαμηλός πυρετός, πρησμένοι λεμφαδένες, ερεθισμένος λαιμός);

Ψώρα

Προβολές άρθρου website hits counter


Η ιστορία της ψώρας είναι πολύ παλιά. Αναφέρεται από τους αρχαίους Κινέζους, Αιγύπτιους, Ινδούς, Έλληνες και Άραβες. Η ονομασία της είναι ελληνική και ο όρος Άκαρι οφείλεται στον Αριστοτέλη. 
Σήμερα 300 εκατομμύρια νέα περιστατικά ψώρας αναφέρονται κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η μετάδοση της ψώρας από το δέρμα του μολυσμένου ανθρώπου στο δέρμα του υγιούς γίνεται πολύ εύκολα με άμεση στενή σωματική επαφή. 

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Το Λέμφωμα Hodgin

Προβολές άρθρου page counter


Στα τέλη της δεκαετίας του ‘ 90 επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για μια μορφή κακοήθειας η οποία μάλιστα ξεκινά από μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος που ονομάζεται λεμφικό σύστημα. 
Το σύστημα αυτό  περιλαμβάνει όργανα όπως ο μυελός των οστών, ο σπλήνας, ο θύμος αδένας, οι αμυγδαλές, οι  λεμφαδένες. Οι λεμφαδένες συνδέονται μεταξύ τους με ένα εκτεταμένο δίκτυο μικροσκοπικών αγγείων που ονομάζονται λεμφαγγεία και περιέχουν τη λέμφο. 

Τι είναι ο βελονισμός

Προβολές άρθρου website hits counter

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Δίαιτα Detox

Προβολές άρθρου page counter

Μήπως νιώθετε τις αντοχές σας -σωματικές και ψυχικές- να σας εγκαταλείπουν, το δέρμα σας θολό, τα ρούχα σας να σας είναι μάλλον στενά;

Έχετε σκεφτεί ότι πιθανώς ο οργανισμός σας έχει ανάγκη από μια τονωτική ένεση;

Προσφέρετέ του μία με δύο εβδομάδες με ελαφριά γεύματα, αποτοξινωθείτε και ξαναβρείτε έτσι τη χαμένη σας ενέργεια, ώστε να περάσετε τον υπόλοιπο χειμώνα σε πλήρη φόρμα.

Αδυνατίστε χωρίς θυσίες

Προβολές άρθρου website hits counter

Τροποποιώντας κάποιες μικρές διατροφικές συνήθειες, μπορείτε να γλιτώσετε από 50 έως και 200 περίπου θερμίδες τη φορά και να χάσετε κιλά χωρίς δίαιτα.

Η προσπάθεια είναι μικρή και το κέρδος μεγάλο.

Η απώλεια βάρους δεν συνεπάγεται πάντα σκληρή προσπάθεια. Δεν χρειάζεται δηλαδή να υποβληθείτε σε αυστηρή δίαιτα ούτε να κάνετε μεγάλες θυσίες για να χάσετε λίγα κιλά ή να μην αυξήσετε το βάρος σας.

Υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι να μειώσετε την καθημερινή πρόσληψη θερμίδων χωρίς να το καταλάβετε.

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Οι αγαπημένες συνταγές μιας διαιτολόγου όταν θέλει να αδυνατίσει

Προβολές άρθρου free counter

Τι τρώει για μεσημεριανό και τι επιλέγει για βραδινό;

Οι αγαπημένες συνταγές μιας διαιτολόγου όταν θέλει να αδυνατίσει

Είναι ο άνθρωπος στον οποίο απευθυνόμαστε όταν θέλουμε να αδυνατίσουμε. Τι κάνει όμως μια διαιτολόγος όταν η ίδια θέλει να χάσει κάποια κιλά; Αφού ρωτήσαμε την Κλινική Διαιτολόγο Διατροφολόγο Μαριέττα Μαρκούση τι πρέπει να τρώμε για μεσημεριανό αλλά και τι να επιλέγουμε για βραδινό αν θέλουμε να χάσουμε κιλά, στη συνέχεια της ζητήσαμε να μοιραστεί μαζί μας τις αγαπημένες της ελαφριές συνταγές:

Χάσε τα περιττά κιλά με αυτά τα 8 ροφήματα «λιποδιαλύτες»!

Προβολές άρθρου free website hit counter

Ήρθε η ώρα να αδυνατίσεις πίνοντας καθημερινά αυτά τα ροφήματα!

Χάσε τα περιττά κιλά με αυτά τα 8 ροφήματα «λιποδιαλύτες»!

Θες να χάσεις 3 κιλά καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει απειλητικά. Αν το καλοσκεφτείς, σε δύο εβδομάδες έχουμε Πάσχα και σε 1,5 μήνα περίπου θα βρισκόμαστες στις παραλίες. Άρα, το μπικίνι βγαίνει από το συρτάρι λίαν συντόμως και η κοιλίτσα πρέπει να ξεφουσκώσει. Ήταν πολλά τα burgers φέτος το χειμώνα, το ξέρουμε και εμείς.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, ποια ροφήματα πρέπει να πίνεις σε καθημερινή βάση για να ξεφουσκώσεις και να αδυνατίσεις. Αυτό κυρίως.

Δίαιτα ή διατροφή

Προβολές άρθρου web page counter

Γράφτηκε απο Μυρτώ-Μαρία Μυλωνά/ Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Ποια είναι η διαφορά; Υπάρχει διαφορά; Τι είναι καλύτερο; Τι είναι πιο γρήγορο;

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Ο όρος Δίαιτα αναφέρεται στον τρόπο ή σύστημα διατροφής και ζωής.

Με αυτές τις 4 απλές τροφές θα προλάβουμε τις ρυτίδες

Προβολές άρθρου website counter
   
Να σηκώσει τώρα το χέρι της όποια δεν ενδιαφέρεται για ένα λαμπερό και αψεγάδιαστο πρόσωπο! Ελάτε κορίτσια, δεν βλέπω χέρια.

Με αυτές τις 4 απλές τροφές θα προλάβουμε τις ρυτίδες

 Όλες μας θέλουμε μια άψογη επιδερμίδα και κρατάμε κάθε μήνα ένα ποσό για κρέμες, ορούς και serum αντιγήρανσης που πολλές φορές δεν κάνουν την «δουλειά» που μας υπόσχονται. Με βάση, λοιπόν, το ρητό «είμαστε ό,τι τρώμε» σου δείχνουμε ποιες τροφές που έχεις στο ψυγείο και τα ντουλάπια σου θα προλάβουν αυτές τις ρυτίδες του προσώπου που τόσο μας ενοχλούν.

Survivor diet: Αυτό είναι το μυστικό που θα σε κάνει να χάσεις βάρος σε χρόνο ντε-τε

Προβολές άρθρου free hit counter

Βάζουμε την ιδέα, έχεις την αποφασιστικότητα;

Ξέρω τι σκέφτηκες αμέσως και όχι, δεν εννοώ την –σχεδόν- ασιτία των παικτών.

Όσοι είχαμε παρακολουθήσει το survivor1 είχαμε παρατηρήσει τρομακτικές αλλαγές στα κορμιά των παικτών. Ξεχνάει κανείς την εξωπραγματική αλλαγή του Bo; Οι δομινικανές αερογραμμές τον μετέφεραν 30 κιλά ελαφρύτερο στην Ελλάδα και οι ελεγκτές τρόμαξαν να τον γνωρίσουν στην φωτογραφία του διαβατηρίου του που απεικόνιζε, πραγματικά, έναν (μη σου πω και δύο) άλλο άνθρωπο.

Πρέπει ή δεν πρέπει να πίνεις νερό με λεμόνι με το που ξυπνήσεις;

Προβολές άρθρου hit counter html
Έχει μαγικές ιδιότητες το νερό με το λεμόνι αν το πίνουμε το πρωί; Ναι ή όχι;
Θυμάσαι που λέγαμε ότι τόσο καιρό πίνεις το ζεστό νερό με το λεμόνι λάθος; Ε αφού βεβαιωθήκαμε ότι τώρα ξέρεις πως και πότε πρέπει να το απολαμβάνεις, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τις ευεργετικές ιδιότητες του ροφήματος που δεν γνωρίζαμε.

Διατροφή για καλή διάθεση

Προβολές άρθρου website page view counter
      Γράφτηκε απο Μυρτώ-Μαρία Μυλωνά/ Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Όλοι έχουμε τις καλές μας και τις κακές μας μέρες. Όλοι έχουμε τρόφιμα που μας αρέσουν περισσότερο, ή λιγότερο. Υπάρχει όμως κάποια σχέση ανάμεσα στη διάθεσή μας  και τα τρόφιμα που έχουμε καταναλώσει; Υπάρχουν τρόφιμα που μας κλέβουν ενέργεια ή  είναι δυνατόν να σχεδιάσουμε μια διατροφή για να φτιάξουμε τη διάθεση μας;

Μέθοδοι για να προσκαλέστε στο χώρο και στη σχέση σας ερωτική ενέργεια

Προβολές άρθρου page counter
Μέθοδοι για να προσκαλέστε στο χώρο και στη σχέση σας ερωτική ενέργεια Ας ξεδιπλώσουμε μερικά μυστικά περάσματα που θα σας οδηγήσουν στον δρόμο που εσείς επιλέγετε να περπατήσετε.

Αν έχετε καλέσει τον σύντροφο σας στο σπίτι και θέλετε να δώσετε μια αισθησιακή μυρωδιά στο χώρο, ρίξτε σε ένα λιβανιστήρι τα εξής αιθέρια έλαια : 2 σταγόνες τριαντάφυλλο, 2 σταγόνες γιασεμί, 3 σταγόνες σανδαλόξυλο, 1 σταγόνα κανέλα.

Ο έρωτας είναι εγκεφαλικός: Δείτε πώς το συναίσθημα επηρεάζει το μυαλό μας

Προβολές άρθρου website hits counter
Ο έρωτας είναι εγκεφαλικός: Δείτε πώς το συναίσθημα επηρεάζει το μυαλό μας  «Η αγάπη δεν κοιτάζει με τα μάτια, αλλά με το μυαλό» είχε πει η Έλενα στο «Όνειρο Θερινής Νυκτός» του Σαίξπηρ και σίγουρα οι επιστήμονες θα συμφωνούσαν. Ο έρωτας λειτουργεί με μυστήριους τρόπους, αλλά οι επιστήμονες κατάφεραν να «διαβάσουν» ακριβώς τι κάνει στον εγκέφαλο μας.

Ο εγκέφαλος των ερωτευμένων πλημμυρίζει με χημικές ουσίες και ορμόνες που παράγουν τα συναισθήματα της ευχαρίστησης, της εμμονής και της προσήλωσης, ωστόσο οι τρόποι με τους οποίους επηρεάζεται ένας «ερωτευμένος» εγκέφαλος

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Μηνύματα που μπορείς να στείλεις για να ξεκινήσεις ένα sexting game

Προβολές άρθρου hit counter html
Μηνύματα που μπορείς να στείλεις για να ξεκινήσεις ένα sexting gameΕίναι αυτές οι φορές που σε τρώει το χέρι σου να του στείλεις, αλλά δεν ξέρεις πως ακριβώς να ξεκινήσεις την κουβέντα... Το φλερτ στηρίζεται στην επικοινωνία κι όποιος λέει ότι τα μηνύματα την κάνουν απρόσωπη, μάλλον δεν έχει ασχοληθεί αρκετά με το άθλημα. 

Και το θέμα βασικά δεν είναι να στείλεις ό,τι μήνυμα να ναι, δε θέλουμε βαρετά και μονότονα μηνύματα, καλύτερα να μη στείλεις καν αν δε βρεις κάτι καλό. 

Συγκατοίκηση: Είστε έτοιμοι;

Προβολές άρθρου website page view counter
Συγκατοίκηση: Είστε έτοιμοι;Το να συγκατοικήσετε με τον αγαπημένο σας μπορεί να είναι ένα περίπλοκο ζήτημα. Ακόμα κι αν είστε σε μία σχέση αρκετό καιρό, η συγκατοίκηση είναι μια απόφαση που θέλει σκέψη και προσαρμοστικότητα. Παρακάτω θα βρείτε μερικές προϋποθέσεις οι οποίες σας κάνουν εσάς και τον αγαπημένο σας κατάλληλους υποψηφίους για μια συγκατοίκηση.

Είστε απόλυτα άνετη με το σύντροφό σας 

Ρήξη υπερακανθίου τένοντα (στροφικού πετάλου)

Προβολές άρθρου page counter
Ποιό μέρος του σώματος ;
Ποιά η χρησιμότητα αυτού του μέρους του σώματος ;
Άρθρωση είναι το σημείο όπου δύο ή περισσότερα οστά συνδέονται μεταξύ τους, για να επιτρέπεται η κίνηση προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.
Ο ώμος είναι η άρθρωση που ενώνει το άνω άκρο με τον υπόλοιπο σκελετό. Επιτρέπει τις κινήσεις του βραχιονίου και του χεριού προς όλες τις κατευθύνσεις.
Από τι αποτελείται ;
Ο ώμος αποτελεί το σημείο όπου το ανώτερο μέρος του οστού του άνω άκρου (βραχιόνιο) θηλυκώνει σε μια κοιλότητα (την ωμογλήνη), που βρίσκεται σε ένα άλλο οστό (την ωμοπλάτη).

Τι είναι η Υπερπρολακτιναιμία

Προβολές άρθρου website hits counter
Υπερπρολακτιναιμία είναι η παρουσία αυξημένης προλακτίνης στον αίμα. Η προλακτίνη είναι μια από τις ορμόνες που παράγει η υπόφυση. 
Ο βασικός φυσιολογικός της ρόλος είναι να προκαλέσει την παραγωγή του μητρικού γάλακτος μετά τον τοκετό.
Τα επίπεδα της προλακτίνης αυξάνονται φυσιολογικά κατά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Ορισμένα φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν μια ήπια αύξηση στα επίπεδα της προλακτίνης και συμπτώματα υπερπρολακτιναιμίας. Συχνά, η αιτία της αυξημένης προλακτίνης είναι ένα αδένωμα της υπόφυσης που είτε διαταράσει την κανονική λειτουργία της ή παράγει το ίδιο προλακτίνη. 

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Η θέση του βελονισμού στον αθλητισμό

Προβολές άρθρου website counter
Ο βελονισμός είναι γνωστός για την αποτελεσματικότητά του στην ελάττωση και συχνά την εξάλειψη του πόνου. Αυτή του η ιδιότητα αποτελεί ένα τεράστιο πόλο έλξης για τους αθλητές που μαστίζονται από συχνούς τραυματισμούς και κακώσεις.
Ο βελονισμός είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική, δοκιμασμένη στο χρόνο θεραπεία για τις αθλητικές κακώσεις διότι επιλύει τον πόνο, επιταχύνει την επούλωση και αυξάνει το εύρος της κίνησης. Αυτά επιτυγχάνονται με:
  • την μείωση της φλεγμονής, του οιδήματος και των εκχυμώσεων
  • χαλάρωση των μυών και ανακούφιση σπασμών
  • μείωση αντίδρασης του σώματος στον πόνο και
  • τη βελτίωση της κυκλοφορίας.

Τι είναι η Χοληστερίνη

Προβολές άρθρου website counter
Η χοληστερίνη είναι λιπίδιο που συντίθεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του στο ήπαρ. Ενώ όμως η υπερβολική χοληστερίνη είναι επιβλαβής…
Μια συγκεκριμένη ποσότητα είναι απαραίτητη, για πολλές λειτουργίες του οργανισμού.
Η χοληστερίνη βρίσκεται σε όλα τα κύτταρα και ο οργανισμός μας τη χρησιμοποιεί για να συνθέσει τη βιταμίνη D, ορμόνες, χολικά άλατα. Τη χρησιμοποιεί επίσης για να κατασκευάσει τις μεμβράνες των κυττάρων.
Η χοληστερίνη  μεταφέρεται σε όλα τα σημεία του σώματος μέσα από το αίμα. Οι «μεταφορείς» της χοληστερίνης είναι ουσίες που ονομάζονται λιποπρωτεϊνες. 

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Το χάπι της επόμενης μέρας: όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Προβολές άρθρου website page view counter
Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης κάνουν χρήση αντισυλληπτικών μεθόδων προκειμένου να αποφύγουν μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη αλλά και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. 
Όταν όμως, μία από αυτές τις μεθόδους αποτύχει τότε όλο και  περισσότερες γυναίκες στρέφονται στην επείγουσα αντισύλληψη, το γνωστό σε όλους μας «χάπι της επόμενης μέρας».
Τι  είναι το «χάπι της επόμενης ημέρας» και πως λειτουργεί;
Το «χάπι της επόμενης μέρας» περιέχει την ορμόνη προγεστερόνη, η οποία χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στα αντισυλληπτικά χάπια. Μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έδειξαν πως είναι απόλυτα ασφαλές για την υγεία της γυναίκας και η μόνη παρενέργεια που μπορεί να δημιουργήσει είναι η ναυτία.

Τι είναι η δισκοκήλη

Προβολές άρθρου page counter
Η δισκοκήλη αποτελεί συχνή πάθηση της σπονδυλικής στήλης και εμφανίζεται κυρίως στους άνδρες αλλά και στις  γυναίκες ηλικίας άνω των 25 ετών . 
Ο μεσοσπονδύλιος δίσκος παθαίνει ρήξη και προβάλει στην περιοχή του νωτιαίου σωλήνα ή των σπονδυλικών τρημάτων.
Η δισκοκήλη εμφανίζεται στις εξής περιοχές της σπονδυλικής στήλης: αυχενική, θωρακική ή οσφυϊκή μοίρα.
Που οφείλεται η δισκοκήλη

Μηνιγγίτιδα

Προβολές άρθρου website hits counter
Τι είναι η μηνιγγίτιδα;
Η μηνιγγίτιδα, όπως υποδηλώνει και το όνομά της, είναι φλεγμονή δηλαδή ερεθισμός των μηνίγγων
Οι μήνιγγες, είναι οι μεμβράνες που περιβάλλουν, καλύπτουν και προστατεύουν το κεντρικό νευρικό σύστημα δηλαδή τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό.
Ακόμα και η υποψία μηνιγγίτιδας αποτελεί επείγουσα ιατρική κατάσταση.

Η μηνιγγίτιδα σε μεγάλο ποσοστό θεραπεύεται, ειδικά όταν η αγωγή ξεκινήσει άμεσα, και αντιμετωπιστούν οι πιθανές επιπλοκές της.