...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Ο απόλυτος οδηγός για επιτυχημένες ερωτικές σχέσεις!

Προβολές άρθρου page counter

Το άρθρο που θα αλλάξει όσα ήξερες για τον έρωτα και τις σχέσεις!

Με ένα άρθρο της στο Harper’s Bazaar η σύμβουλος Suzannah Galland εξηγεί τη διαφορά ανάμεσα στην έλξη, τον έρωτα και την αγάπη και αποκαλύπτει τον τρόπο για να καταλάβεις «αν αυτός είναι ο Ένας».

Είναι πλέον δεδομένο. ‘Οσο κι αν ποθούμε όλοι τον έρωτα, αυτό που βιώνουμε ρεαλιστικά είναι ένας κόσμος μάλλον κενός συναισθήματος και γεμάτος από σχέσεις που μοιάζουν με απλές κοινωνικές συμβάσεις, χωρίς ουσία.

Αυτός είναι, περιέργως, και ο λόγος που πολλοί πλέον επιλέγουν τη «μοναξιά» αν και αυτή μεταφράζεται διαφορετικά ανάλογα με το lifestyle του καθενός. Σύμφωνα και με τη Suzannah κάθε σχέση βιώνεται εντελώς διαφορετικά από κάθε άνθρωπο οπότε η κάθε προσπάθεια γενίκευσης πρέπει να γίνεται με πολύ προσοχή. Υπάρχουν όμως αδιαμφισβήτητοι τρόποι να καταλάβεις αν είσαι ερωτευμένη και αν η εκάστοτε γνωρίμια έχει προοπτικές.

Phubbing: Μήπως η σχέση σου πάσχει από αυτό το σύγχρονο πρόβλημα;

Προβολές άρθρου website hits counter

PhubbingΗ τεχνολογία πρόσθεσε ακόμη ένα λόγο τσακωμού στις σύγχρονες σχέσεις. Τι μπορείς να κάνεις όμως για να το αντιμετωπίσεις;

Το σενάριο είναι πολύ πιθανό να σου είναι οικείο: Βρίσκεσαι με το σύντροφο σου και ενώ έχεις όρεξη να μιλήσετε για τη μέρα σας, τα νέα σας ή να του πεις για τη νέα τηλεοπτική σειρά που ανακάλυψες και έχεις λατρέψει, αυτός είναι «κολλημένος» στο κινητό του και στα social media.

Εξίσου πιθανό είναι όμως πως έχεις και εσύ αυτήν την κακή συνήθεια, όπως και πολύς κόσμος που έχει καθημερινή και άμεση πρόσβαση στα smartphones.

Θέλεις πνευματική υγεία; Σταμάτα να κάνεις αυτά!

Προβολές άρθρου web page counter

4 συνήθειες που πρέπει να «σπάσεις» αν θέλεις να είσαι χαρούμενη και γεμάτη αυτοπεποίθηση.

Γράφει: Eυμορφία Σαββαΐδη

Η «δέσμευση» σου με την ευτυχία χρειάζεται καθημερινή δουλειά. Το να εστιάζεις αποκλειστικά στα θετικά και να ελπίζεις για το καλύτερο είναι πολύ καλό, αλλά όχι αρκετό αν θέλεις να έχεις πνευματική υγεία, να αισθάνεσαι χαρούμενη και γεμάτη αυτοπεποίθηση.

Πώς θα πετύχει η σχέση σας; Τα 17 facts που πρέπει να ξέρεις

Προβολές άρθρου free hit counter
Αν διάβασες ή σου είπαν πως η αγάπη μπορεί να τα «κατακτήσει» όλα και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο, τότε πρόκειται για παρανόηση. 
Στην πραγματικότητα, αν αγαπάς κάποιον δεν σημαίνει πως η σχέση σας θα «δουλέψει» έτσι κι αλλιώς
Με άλλα λόγια, μόνο η αγάπη δεν φτάνει. Υπάρχει, όμως, τρόπος να πετύχει αυτή η σχέση: η αποδοχή.Όπου διαβάζεις «αποδοχή» μη σκέφτεσαι «παραίτηση», αλλά «κατανόηση»

30 πράγματα που ΔΕΝ συμβαίνουν σε μία υγιή σχέση

Προβολές άρθρου free counter
Πόσο υγιής είναι η δική σου σχέση;
top article
Μερικές φορές είναι δύσκολο να παραδεχτείς πως έχεις βρει έναν σύντροφο, ο οποίος έχει την ικανότητα, αλλά και την πρόθεση, να σου συμπεριφέρεται όπως σου αξίζει.

Πάντα θα πρέπει να περιμένεις το καλύτερο για σένα.

Οι υγιείς σχέσεις είναι δύσκολες και το να βρεις κάποιον που μπορεί να είναι ταυτόχρονα ο καλύτερος σου φίλος και ερωτικός παρτενέρ είναι μαγικό, δε συμφωνείς;

Επιτρέπεται να με βλέπει το παιδί μου γυμνό;

Προβολές άρθρου free website hit counter

γυμνό και παιδίΕίναι ένα ερώτημα που έχει προβληματίσει τους περισσότερους γονείς και έχει πολλές διαφορετικές απόψεις.

Ενώ παλαιότερα σύμφωνα με έρευνες, το γυμνό σώμα θεωρείτο απαγορευτικό για τα παιδικά μάτια, αργότερα ήταν κάτι το οποίο δεν έβλαπτε.

Η αλήθεια βρίσκεται όμως κάπου στη μέση, μας απαντά ο κ. Στέλιος Μαντούδης, Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής.

Ο ρόλος της μητέρας στην ανάπτυξη του παιδιού

Προβολές άρθρου web page counter
Ο δεσμός που αναπτύσσεται μεταξύ μητέρας-παιδιού, είναι και οφείλει να είναι, άριστος, γιατί από αυτόν εξαρτάται η ομαλή συναισθηματική και ψυχολογική ανάπτυξη του παιδιού. 

Η μητέρα έχει υποχρέωση να δώσει στο παιδί τα κατάλληλα ερεθίσματα και τις ευνοϊκές εκείνες συνθήκες που είναι απαραίτητες για να μπορέσει να προσαρμοστεί στο κοινωνικό περιβάλλον.
mhteraΜη φοβάσαι να είσαι σταθερή μαζί μου.

Αυτό θα με κάνει να νιώθω περισσότερη σιγουριά.

Μη με παραχαϊδεύεις. Ξέρω πολύ καλά πως δε θα πρέπει να μου δίνεις οτιδήποτε σου ζητώ. Σε δοκιμάζω για να δω.

Μη με κάνεις να νιώθω μικρότερος απ’ ότι είμαι. Αυτό με σπρώχνει να παριστάνω καμιά φορά τον «σπουδαίο».

Μαθησιακές δυσκολίες: Ποια είναι η ενδεδειγμένη αντιμετώπισή τους από γονείς & εκπαιδευτικούς;

Προβολές άρθρου website counter
Της: Έπη Τρίμη

Οι μαθησιακές δυσκολίες, απασχολούν μια μερίδα μαθητών τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, στο παρελθόν, τα αντιμετωπίζαμε ως παιδιά αδιάφορα, τεμπέλικά ή απλώς ζωηρά.

Σήμερα, η εκπαιδευτική κοινότητα σε συνεργασία με ειδικούς ψυχολόγους μπορεί να διαγνώσει έγκαιρα δυσκολίες όπως η ελλειμματική προσοχή – υπερκινητικότητα, η δυσκολία ανάγνωσης, η δυσορθογραφία, η ελλιπή γραπτή έκφραση, ή την ανεπιτυχή επίλυση μαθηματικών πράξεων.

Ερωτική σχέση από απόσταση είναι δυνατόν να κρατήσει;

Προβολές άρθρου web page counter
Αληθινή αγάπη δεν είναι εκείνη που αντέχει το μακροχρόνιο χωρισμό αλλά εκείνη που αντέχει τη μακροχρόνια οικειότητα.

Ερωτική σχέση και απόσταση είναι ποτέ δυνατόν; Όχι μόνο είναι, αλλά αυτού του είδους οι σχέσεις πολλαπλασιάζονται στην εποχή μας.

Αυτή η ιδιόμορφη κατάσταση της σωματικής απόστασης που χωρίζει δύο εραστές κρατά το πάθος πιο ζωντανό αφού το προστατεύει από την φθορά τις καθημερινότητας.

Body language & sex: Όταν μιλούν τα μάτια

Προβολές άρθρου free hit counter
Φυσικά, όταν σου αρέσει κάποιος τον κοιτάζεις. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Για μια γυναίκα, το παιχνίδι του βλέμματος γίνεται διακεκομμένα: «καρφώνει» τον υποψήφιο στόχο για μερικά δευτερόλεπτα, αποστρέφει τα μάτια για λίγο με μια υπόνοια χαμόγελου και μετά ξανακοιτά.

Όσες φορές χρειαστεί, μέχρι που εκείνος να τσιμπήσει.

Οι γυναίκες έχουν επιπλέον την ικανότητα να παρατηρούν περισσότερες λεπτομέρειες, χωρίς να περιεργάζονται κάποιον έντονα και αδιάκριτα. Σε αυτό βοηθά το βιολογικό γεγονός ότι η περιφερειακή τους όραση είναι πιο ανεπτυγμένη.

Πώς θα γίνεις ένας ψυχικά ώριμος άνθρωπος;

Προβολές άρθρου free counter

Αναμφίβολα οι ανθρώπινες σχέσεις ενώ φαντάζουν εύκολες είναι δύσκολες. 

Αυτό συμβαίνει γιατί δεν τα έχουμε βρει με τον εαυτό μας και είμαστε ψυχικά ανώριμοι και απαίδευτοι. 

Το κτίσιμο των καλών σχέσεων πηγάζει μέσα από την παίδευση της δικής μας ψυχής και της αναγκαιότητας να καταλάβουμε πού είμαστε, τι ζητάμε, πώς θα σταθούμε στην κοινωνία κλπ. 

Ανασφάλειες: Από πού προέρχονται και πώς τις ξεπερνάμε;

Προβολές άρθρου free website hit counter
Για πολλούς ανθρώπους η αίσθηση ότι οι αγαπημένοι τους άνθρωποι, ο/η σύντροφος, οι στενοί φίλοι, οι συνεργάτες θα τους απορρίψουν και θα τους εγκαταλείψουν με την παραμικρή αφορμή είναι μια σκιά στη ζωή τους, ένας φόβος που φωλιάζει βαθιά μέσα τους και χρωματίζει τις πράξεις τους. 
Ανασφάλειες: Από πού προέρχονται και πώς τις ξεπερνάμε; thumbnailΗ συναισθηματική αυτή ανασφάλεια κάνει τον άνθρωπο να μην πατάει γερά στα πόδια του και να βρίσκεται συνέχεια σε κατάσταση εγρήγορσης. 
Το άτομο που δε νιώθει ασφάλεια στις σχέσεις του δεν συνειδητοποιεί πάντα ότι αυτή η έλλειψη ασφάλειας είναι η πηγή των δυσκολιών του, αλλά εστιάζει στις εμφανείς εκδηλώσεις του βαθύτερου αυτού προβλήματος.

Γράφει για το boro.gr η Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγος

Πότε και γιατί νιώθουμε ντροπή; Τι φανερώνει αυτό το συναίσθημα;

Προβολές άρθρου web page counter
ntropi-giati-niothoume-ti-simaineiΜπορείς να φέρεις στον νου σου μια κατάσταση όπου στάθηκες ανήμπορος να εκτεθείς μπροστά σε άλλους; Πόσες φορές έχεις ευχηθεί να «ανοίξει η γη να σε καταπιεί»; 
Έχεις βρεθεί ποτέ στη θέση όπου απέφυγες ένα άτομο μόνο και μόνο επειδή ένιωσες ότι το βλέμμα του σε διαπερνά; 
Αν κατάφερες να τοποθετήσεις τον εαυτό σου σε κάποιες από αυτές τις καταστάσεις τότε σίγουρα θα ένιωσες ένα συναίσθημα αρκετά γνώριμο: Αυτό της ντροπής.
Γράφει η Ψυχολόγος ΜSc Μαρία Λαΐου

Πώς εκδηλώνεται η διπολική διαταραχή;

Προβολές άρθρου website counter
Διπολική Διαταραχή (Μανιοκατάθλιψη)
Η Διπολική Διαταραχή, γνωστή και ως μανιοκατάθλιψη, θεωρείται μια διαταραχή της εγκεφαλικής λειτουργίας, η οποία φέρει ασυνήθιστες εναλλαγές της συναισθηματικής διάθεσης, της δραστηριότητας και της γενικότερης λειτουργικότητας του ατόμου. 
Σε αντίθεση με τη συνήθη μεταβλητότητα της διάθεσης, τα «πάνω» και τα «κάτω», στην περίπτωση της διπολικής διαταραχής, οι εναλλαγές αυτές έχουν ιδιαίτερα σοβαρό χαρακτήρα. Συνοδεύονται από σημαντική έκπτωση στον κοινωνικό και επαγγελματικό τομέα της ζωής του ατόμου ή στη σχολική επίδοση, ακόμη και μερικές φορές και από αυτοκαταστροφική συμπεριφορά. 

Δίαιτα Άτκινς: Η δίαιτα που στοχεύει στην καύση του σωματικού λίπους

Προβολές άρθρου free hit counter

Δίαιτα Άτκινς: Η δίαιτα που στοχεύει στην καύση του σωματικού Î»Î¯Ï€Î¿Ï…Ï‚Ο στόχος της δίαιτας Άτκινς είναι η απώλεια βάρους αποφεύγοντας τους υδατάνθρακες και ελέγχοντας τα επίπεδα ινσουλίνης. Όσοι την ακολουθούν, μπορούν να καταναλώνουν όσο λίπος και πρωτεΐνες θέλουν.
Ο Αμερικανός καρδιολόγος δρ. Ρόμπερτ Άτκινς ανακάλυψε τη δίαιτα Άτκινς στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Με την πάροδο του χρόνου εξελίχτηκε και πλέον συστήνεται σε όσους την εφαρμόζουν να τρώνε περισσότερα λαχανικά υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες και να ασκούνται περισσότερο.

Δίαιτα ζώνης: Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Προβολές άρθρου hit counter html
Δίαιτα ζώνης: Τι είναι και πώς λειτουργεί;Η δίαιτα ζώνης αποτελεί μια δίαιτα που στόχο έχει τη μείωση της πρόσληψης υδατανθράκων, για τη διασφάλιση ισορροπημένων επιπέδων ινσουλίνης και την κατανάλωση πολλών ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και πολυφαινoλών για την πρόληψη εμφάνισης φλεγμονών. Τα οφέλη της περιλαμβάνουν το υγιές βάρος, τον μειωμένο κίνδυνο μόλυνσης από ιούς και την επιβράδυνση της γήρανσης.
Ο Dr. Barry Sears, που ανέπτυξε αυτή τη δίαιτα, υποστηρίζει ότι σχετίζεται στενά με τις ιδέες της ανθρώπινης εξέλιξης. Τα ανθρώπινα γονίδια αλλάζουν όσο και το περιβάλλον γύρω τους. 

«Αθώα» συμπτώματα που δεν πρέπει (σε καμία περίπτωση) να αγνοούμε

Προβολές άρθρου website page view counter
Συνήθως ένας πονοκέφαλος δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν... πονοκέφαλο. 
Άλλες φορές πάλι ίσως και να είναι μία προειδοποίηση του οργανισμού, που κακώς αγνοήσαμε.
Αν ο πονοκέφαλος δε συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα ημικρανίας, μπορεί να είναι ένα σημάδι για ανεύρυσμα στον εγκέφαλο. 

Θρομβοφλεβίτιδα: Διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση

Προβολές άρθρου page counter
Αποτέλεσμα εικόνας για Θρομβοφλεβίτιδα: Διάγνωση και θεραπευτική Î±Î½Ï„Î¹Î¼ÎµÏ„ÏŽÏ€Î¹ÏƒÎ·Η θρομβοφλεβίτιδα είναι η φλεγμονή φλέβας (επιφανειακή φλεγμονή), της οποίας η υπερηχογραφική μελέτη αναδεικνύει σε ποσοστό έως 100% την ύπαρξη θρόμβου εντός της φλεγμαίνουσας φλέβας.
Πρόκειται επομένως για θρόμβωση κάποιου τμήματος του επιπολής (επιφανειακού) φλεβικού δικτύου.
Υπάρχουν 2 τύποι θρομβοφλεβίτιδας:

Ό,τι ξέραμε για τον θάνατο μέχρι σήμερα ΔΕΝ ισχύει

Προβολές άρθρου website hits counter
Αποτέλεσμα εικόνας για ÎŒ,τι ξέραμε για τον θάνατο μέχρι σήμερα ΔΕΝ ισχύειΜέχρι σήμερα γνωρίζαμε ό,τι το μόνο σίγουρο είναι ο θάνατος σε τούτη τη ζωή. Αλλά μήπως ούτε αυτό τελικά είναι αλήθεια;
Ο θάνατος, όσο μακάβριο και αν είναι σαν θέμα, απασχολεί όλους μας ή τουλάχιστον θα μας απασχολήσει σε κάποια φάση της ζωής μας. 

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Καθυστέρηση περιόδου; 7 λόγοι εκτός εγκυμοσύνης

Προβολές άρθρου web page counter
Η καθυστέρηση στην περίοδο σίγουρα προκαλεί ερωτήματα και αμφιβολίες. 
Και η πιθανότητα μίας εγκυμοσύνης, μάλιστα (έστω και ανεπιθύμητης) δεν είναι η χειρότερη περίπτωση.
Ωστόσο, δε χρειάζεται πανικός, γιατί η καθυστέρηση αυτή μπορεί να οφείλεται σε διάφορους άλλους παράγοντες, οι οποίοι δεν είναι απαραίτητα ανησυχητικοί.

Πάλι έχετε πονοκέφαλο; Δείτε, γιατί…

Προβολές άρθρου website counter
Ξανά ο βασανιστικός πονοκέφαλος σας επισκέφθηκε; 
Δείτε, τι μπορεί να φταίει και καταπολεμήστε τον στη...ρίζα του!
Πίνετε πολλούς καφέδες;
Η καφεΐνη μπορεί να είναι και φίλος και εχθρός σας, όταν πρόκειται για την πρόληψη των πονοκεφάλων. 

Το άλλο σου μισό. Μεγάλη κουβέντα ή μεγάλη αλήθεια;

Προβολές άρθρου free hit counter
Της Μαρίας Ιατρίδη.
«Ποτέ μην ψάχνεις το άλλο σου μισό. Αν δεν είσαι εσύ ολόκληρος, κανένας δε θα σε ολοκληρώσει», είχα γράψει σε ένα ποίημα μου. 
Μάλιστα, ήταν αυτό που είχε συγκινήσει πιο πολύ από ποτέ, όταν σε μια εκδήλωση το εκφωνούσα. 
Τόσο, που ένα κορίτσι που δε με γνώριζε, με πλησίασε μετά, λέγοντάς μου: «Τα λόγια σου με άγγιξαν».

Τα θέλω σου δεν πρέπει να καταπιέζονται. Άσε τα ελεύθερα!

Προβολές άρθρου hit counter html
Νιώθεις καλά, κάνεις πράγματα που σε γεμίζουν, ο χρόνος και οι μέρες σου έχουν ενδιαφέρον και κόσμο μέσα τους και γενικώς το αίσθημα της ασφάλειας και της πληρότητας είναι καλοί σου φίλοι.
Οι μέρες σου έχουν χρώμα, χαμόγελο και συναίσθημα. Κι όμως είναι κάτι μέρες που όλα φαίνονται λίγα, τακτοποιημένα, συμβατικά και ανάλατα.
Σαν να κολυμπάς σε νερά που δεν έχουν ποτέ τους τρικυμία, ή έστω 3 μποφόρ για να μπορέσεις να σταθείς πάνω στην σανίδα σου. 

Η ειλικρίνεια – Διδάσκοντας τα παιδιά να αγαπούν την αλήθεια!

Προβολές άρθρου website page view counter
Η ειλικρίνεια έχει χαρακτηριστεί ως αρετή, ως η πιο θαρραλέα μορφή της τόλμης, ως τον έρωτα της αλήθειας, ως το θεμέλιο λίθο της ευσυνειδησίας και της ευτυχίας! 
shutterstock_126971720-copyΗ ειλικρίνεια είναι μία πτυχή της ηθικής και υποδηλώνει μια σειρά χαρακτηριστικών, όπως είναι η ακεραιότητα, η αλήθεια, η αξιοπιστία, η δικαιοσύνη και η ευθύτητα, με την ταυτόχρονη απουσία του ψέματος και της εξαπάτησης.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα χαρακτηριστικά που υποδηλώνουν την ειλικρίνεια, κάνουν τους ανθρώπους, τους λαούς, και όλους τους πολιτισμούς να την εκτιμούν ιδιαίτερα! 
Έτσι και οι γονείς, θέλουν να έχουν παιδιά που να λένε την αλήθεια και που να μπορούν να τα εμπιστεύονται. 

10 τροφές που απογειώνουν τις λειτουργίες του εγκεφάλου

Προβολές άρθρου page counter
10 τροφές που απογειώνουν τις λειτουργίες του ÎµÎ³ÎºÎµÏ†Î¬Î»Î¿Ï…Ο εγκέφαλός μας είναι ένα από τα όργανα του σώματός μας το οποίο καταναλώνει πάρα πολύ ενέργεια την οποία προτιμά σε υδατάνθρακες και λιπαρά. 
Ποιες είναι όμως οι τροφές οι οποίες μπορούν να κρατήσουν αυτό το όργανο σε άριστη υγιή κατάσταση; 
Σας αποκαλύπτουμε τις δέκα επικρατέστερες.