...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Πως συνδέονται οι Ναϊτες Ιππότες με τους Σιωνιστές, τους Μασόνους και τους Ιλουμινάτι

Προβολές άρθρου web page counter

Τώρα που κάποιοι… εμπεδώσανε ότι ο Νορβηγός μακελάρης Μπρέιβικ είναι Ναϊτης Ιππότης, Μασόνος και Σιωνιστής - μας κατηγόρησαν για φαντασιόπληκτους μέχρι που είδαν την… ποδίτσα με το τριγωνάκι, το μανιφέστο και σιώπησαν - ας δούμε και τι σχέση έχουν οι Ναϊτες Ιππότες με το τάγμα των σοφών της Σιών, τους Μασόνους και τους Ιλουμινάτι.

Μυστικές Εταιρείες και Νέα Τάξη Πραγμάτων
''Ένα μικρό μυστικό χρειάζεται κάποιους ανθρώπους για να το κρύψουν, ένα μεγάλο μυστικό όμως κρύβεται από την δυσπιστία του πλήθους"
Marshall mc Luhan

Φλεβική θρόμβωση: Τα συμπτώματα της ύπουλης νόσου & πώς θα την προλάβετε

Προβολές άρθρου free website hit counter

Η Φλεβική Θρομβοεμβολική Νόσος είναι μία ύπουλη παθολογική κατάσταση που μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωή των πασχόντων αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά.

Η φλεβική θρόμβωση, δηλαδή ο σχηματισμός θρόμβων και πηγμάτων αίματος μέσα σε φλεβικά αγγεία, συχνά διαφεύγει της διάγνωσης και αποτελεί σημαντική αιτία νοσηρότητας και θνησιμότητας.

Άμεσο αδυνάτισμα – Συμβουλές

Προβολές άρθρου web page counter

Για να μπορέσεις να πετύχεις απώλεια βάρους γρήγορα και αποτελεσματικά και να διατηρηθείς στα επιθυμητά κιλά, ο κατάλληλος τρόπος είναι να γίνει ισορροπημένα, σωστά, αργά και σταδιακά.

Το άμεσο αδυνάτισμα πολλές φορές δεν έχει μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα γι’ αυτό και συνήθως δε συστήνεται. Όμως, υπάρχουν περίοδοι στη ζωή μας που για κάποιους λόγους (ενδεχομένως επειδή το επιβάλλει και το αντικείμενο της δουλειάς μας), λόγω και έλλειψης χρόνου, βιαζόμαστε και αναζητούμε μέθοδο για να χάσουμε βάρος πολύ σύντομα αλλά και να το διατηρήσουμε.

Νευροπίεση: Αθώο σύμπτωμα ή ένδειξη υπέρτασης;

Προβολές άρθρου free website hit counter

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τον όρο «νευροπίεση» όταν θέλουν να αναφερθούν στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης λόγω άγχους, συναισθηματικής φόρτισης, θυμού και άλλων συγκινησιακών καταστάσεων.

Όταν ένα άτομο βιώνει μία στρεσογόνο κατάσταση, παρατηρείται παροδική, μικρή ή μεγάλη αύξηση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού παλμού, που στη συνέχεια επανέρχονται στα κανονικά επίπεδα.

Να είσαι ο εαυτός σου κι όχι αυτός που θέλουν οι άλλοι να είσαι.

Προβολές άρθρου website hits counter

Οι περισσότεροι από μας τείνουμε να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην άποψη των άλλων για το άτομό μας. Επιδιώκουμε να είμαστε αρεστοί και να μας αποδέχονται, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι.

Ωστόσο, στο βωμό του κοινωνικού στάτους συχνά θυσιάζονται η ευτυχία κι η ψυχική μας ηρεμία. Τροφοδοτούμε οι ίδιοι τα δεσμά που το κοινωνικό περιβάλλον δημιούργησε για μας αντί να προσπαθούμε να τα σπάσουμε και να αποδεσμευτούμε μια για πάντα από αυτά.

Πώς θα κάνετε τα παιδιά να υπακούουν στους κανόνες σας

Προβολές άρθρου free hit counter

 Ο ρόλος του γονέα σας γεμίζει ικανοποίηση και ευτυχία. Αγαπάτε τα παιδιά σας περισσότερο από τον καθένα, αλλά όταν δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες και τα όρια που έχετε θέσει, θα μπορούσαν να σας απογοητεύσουν σε μεγάλο βαθμό.

Οι κανόνες καθορίζονται για την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών, καθώς και για την προσωπική τους ανάπτυξη, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να τα διδάξετε να υπακούουν σε αυτούς.

Μιλώντας στο παιδί μου για το ….σεξ!

Προβολές άρθρου free hit counter

Πότε να μιλήσω στο παιδί;

Η κατάλληλη ηλικία συζήτησης με το παιδί μας σχετικά με το σεξ ποικίλει από παιδί σε παιδί. Μιλάμε στο παιδί μας γύρω από το θέμα αυτό, όταν ξεκινήσει αυτό να ρωτά.

Από τον πρώτο χρόνο της ζωής του, το παιδί αγγίζει κι εξερευνά το κάθε τι προκειμένου να εξερευνήσει το περιβάλλον του. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεί για εκείνο το σώμα του.

Πονοκέφαλος: Πότε κρύβει ανεύρυσμα, μηνιγγίτιδα ή αιμάτωμα

Προβολές άρθρου free hit counter

Ο πονοκέφαλος είναι ένα πολύ κοινό σύμπτωμα – όλοι οι άνθρωποι σε κάποια στιγμή της ζωής τους θα τον νιώσουν. Ο περιστασιακός πονοκέφαλος περνάει γρήγορα και δεν επανέρχεται.

Σε μια κατηγορία ασθενών, ο πονοκέφαλος είναι συχνός και έχει ένα συγκεκριμένο πρότυπο, δηλ. ο ασθενής γνωρίζει καλά τον πονοκέφαλό του, επειδή εμφανίζεται συχνά και με έναν σταθερό τρόπο.

Υπάρχουν πάρα πολλά είδη πονοκεφάλων, σύμφωνα με την κατάταξη της Διεθνούς Εταιρείας Κεφαλαλγίας.

Κήλη: Μύθοι και αλήθειες για μία συχνή πάθηση – Από την ομφαλοκήλη μέχρι την μετεγχειρητική κήλη

Προβολές άρθρου web page counter

Πολλοί είναι οι μύθοι που κυκλοφορούν γύρω από την κήλη, παρότι είναι μια πάθηση που ενοχοποιείται για εκατομμύρια ιατρικές επισκέψεις παγκοσμίως.

Ο πιο κοινός είναι ότι τα “θύματα” είναι μόνο οι άνδρες. Η γνώση όμως της ανατομίας της κοιλιακής περιοχής και του ορισμού της πάθησης θα μπορούσε, ως ένα βαθμό, να αποκαταστήσει την αλήθεια.

«Οι κήλες κοιλιακού τοιχώματος αναπτύσσονται μεταξύ του διαφράγματος και της βουβωνικής χώρας, όταν ένα τμήμα ιστού διογκώνεται ή διεισδύει σε μια εξασθενημένη περιοχή του.

Οξεία αμυγδαλίτιδα: Πού οφείλεται και πώς αντιμετωπίζεται

Προβολές άρθρου website hits counter

Η οξεία αμυγδαλίτιδα είναι φλεγμονή του λεμφικού ιστού του φάρυγγα και συγκεκριμένα των παρίσθμιων αμυγδαλών.

Η νόσος οφείλεται σε βακτήρια ή ιούς. Σε παιδιά κάτω των τριών ετών το συχνότερο αίτιο είναι οι ιοί, σε παιδιά σχολικής ηλικίας ο β-αιμολυτικός στρεπτόκοκκος της ομάδας Α, ενώ στους εφήβους το μυκόπλασμα.

Συμπτώματα
Η έναρξη της νόσου είναι απότομη και εκδηλώνεται με:

Γιατί δεν είναι καλό να εξαναγκάζετε τα παιδιά σας να κοιμούνται το μεσημέρι

Προβολές άρθρου website counter

Από τη Μαρία Ιωαννίδου, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Gestal

Ο ύπνος, αποτελεί μία βασική ανθρώπινη λειτουργία, η οποία επηρεάζει άμεσα τη...
σωματική και ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του κάθε ανθρώπου.

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη από ύπνο, ωστόσο υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες που προσδιορίζουν την ποσότητα και την ποιότητα του ύπνου που έχει ο καθένας μας ανάγκη.

Αν φοβάσαι ΜΗΝ κάνεις ΚΛΙΚ! Τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε;

Προβολές άρθρου website hits counter

Τέσσερις + 2 Θεωρίες!!!
Υπάρχει άραγε ζωή μετά το θάνατο; Τι συμβαίνει και που πάμε όταν πεθαίνουμε; Υπάρχει παράδεισος και κόλαση;

Το αιώνιο ερώτημα της ζωής μετά θάνατον είναι πάντα καίριο και αποτελεί ένα μυστήριο που απασχόλησε και απασχολεί εκατοντάδες χρόνια τους ανθρώπους ….

Όσες ταινίες και να βλέπουμε, όσα θρησκευτικά βιβλία και να διαβάζουμε, όσο πίστη και αν διαθέτουμε ο φόβος για το τέλος και το άγνωστο αλλά και η ελπίδα ότι τίποτα δεν τελειώνει όταν κλείσουμε για πάντα τα μάτια μας έχουν πάντα εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν συμπτώσεις...5 ιστορίες που θα σας ανατριχιάσουν

Προβολές άρθρου free website hit counter

Δεν είναι απαραίτητο να πιστεύεις σε ανώτερες δυνάμεις ή προδιαγεγραμμένες πορείες του... σύμπαντος για να διασκεδάζεις με τις συμπτώσεις.

Η μόνη διαφορά είναι πως στην μία περίπτωση (πιστεύεις ότι) μπορείς να τις εξηγήσεις, ενώ στην άλλη σου φαίνονται απλά ενδιαφέρουσες –εντάξει, αν δεν είσαι και υπέρμετρα σκεπτικιστής, μπορεί να αναρωτηθείς έστω για μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου, αν θα μπορούσαν κάπως να εξηγούνται.

Όπως και αν έχει, οι πέντε ιστορίες που ακολουθούν, αποκλείεται να σας φανούν αδιάφορες.

Τριχομονάδες: Προσοχή στα «αθώα» συμπτώματα – Ποια είναι σε γυναίκες και άντρες

Προβολές άρθρου free counter

Οι τριχομονάδες, που κάποιες φορές αναφέρονται και ως “τριχομονίαση”, είναι μια Σεξουαλικά Μεταδιδόμενη Νόσος (ΣΜΝ), η οποία προκαλείται από ένα μικροσκοπικό, μονοκύτταρο πρωτόζωο-παράσιτο, που ονομάζεται Trichomonas vaginalis.

Το παράσιτο αυτό μεταδίδεται από άτομο σε άτομο μέσω της σεξουαλικής επαφής.

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Μην περιμένεις κανέναν, διεκδίκησε τη ζωή σου!

Προβολές άρθρου web page counter

Ψάχνεις να βρεις τα κλειδιά σου, πάντα αυτό σου συμβαίνει κι όποτε βιάζεσαι δεν τα βρίσκεις πουθενά. Κάνεις το σπίτι άνω-κάτω, ψάχνεις στις χαραμάδες του καναπέ, κάτω απ’ το τραπέζι, ακόμα και στο ψυγείο απ’ τη βιασύνη σου.

Τα βρίσκεις τελικά,  ακουμπισμένα στο τραπεζάκι μπροστά σου και τα αρπάζεις.

Βγαίνοντας απ’ το σπίτι αντιλαμβάνεσαι πως δεν έχεις πάρει ομπρέλα αλλά τι να την κάνεις την ομπρέλα, έχει ήλιο έξω. Τρέχοντας φτάνεις στη στάση του λεωφορείου χωρίς ανάσα. Κοιτάς στον πίνακα ειδοποιήσεων, το λεωφορείο σου έχει περάσει κι έχει ήδη φύγει.

Ούλα που ματώνουν: Τι δείχνουν για την υγεία σας

Προβολές άρθρου free hit counter

Σε όλους έχει τύχει κάποια στιγμή να ματώσουν τα ούλα, είτε κατά το βούρτσισμα και τον καθαρισμό είτε κατά τη μάσηση των τροφών.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η αιμορραγία των ούλων δεν παραπέμπει απαραίτητα σε ουλίτιδα, αλλά και σε πολλά άλλα προβλήματα υγείας.

Δείτε για ποια προβλήματα υγείας μπορεί να προειδοποιεί το παρατεταμένο μάτωμα των ούλων, όπως συγκεντρώθηκαν από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής (ΝLΜ) των ΗΠΑ:

Πόνος στα μηνίγγια: Πότε είναι μηνιγγίωμα (όγκος) και πώς θα το καταλάβετε

Προβολές άρθρου website counter

Ένα μηνιγγίωμα είναι ένας όγκος που δημιουργείται στις μήνιγγες, τις μεμβράνες που περιβάλλουν τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό.

Τα περισσότερα μηνιγγιώματα είναι μη-καρκινικά (καλοήθη), αν και κάποιες φορές μπορεί να είναι και καρκινικά (κακοήθη). Μερικά μηνιγγιώματα ταξινομούνται ως άτυπα, που σημαίνει ότι δεν είναι ούτε καλοήθη, ούτε κακοήθη αλλά, κάτι ενδιάμεσο.

Ατοπική Δερματίτιδα: Το «κλειδί», να απομακρυνθεί ο κύκλος εξάρσεων

Προβολές άρθρου web page counter

Έναν στους έξι ανθρώπους και ένα στα τέσσερα παιδιά προσβάλλει η ατοπική δερματίτιδα, μια χρόνια φλεγμονώδης δερματοπάθεια, δυσκολεύοντας την καθημερινότητά τους και καθιστώντας τους ευάλωτους στα σχόλια αλλά και στην κοινωνική κριτική.

Γενικότερα όσοι πάσχουν από την ατοπική δερματίτιδα, έχουν χαμηλή ποιότητα ζωής, ενώ το κλειδί σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι να απομακρυνθεί ο κύκλος εξάρσεων.

Η νόσος, μάλιστα, κατατάσσεται 2η στη λίστα με τα δερματολογικά νοσήματα, που επιβαρύνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Η ώρα της οθόνης: Πώς να βάλετε όρια χωρίς φωνές και κλάματα

Προβολές άρθρου website counter

Σίγουρα δεν νιώθουμε άνετα όταν το παιδί μας κολλάει πάνω σε μία οθόνη και αρχίζει τα παρακάλια τύπου «10 λεπτά ακόμη!» και σίγουρα νιώθουμε τύψεις όταν υποκύπτουμε και αφήνουμε να περνάει το δικό του.

Παλιότερα, οι γονείς φώναζαν μόνο για την τηλεόραση, τώρα εμείς, οι νεότεροι δεν ξέρουμε τι να πρωτοπεριορίσουμε. 

Οι σχέσεις χρειάζονται κατανόηση για να πετύχουν.

Προβολές άρθρου free hit counter

Όταν οι ανθρώπινες σχέσεις γίνονται πολύπλοκες και οι κοινωνίες πολυσυλλεκτικές, οι άνθρωποι χρειάζονται έναν κρίσιμο παράγοντα για να νιώθουν και να είναι ευτυχισμένοι. Η κατανόηση είναι η αρχή και η βάση, πάνω στην οποία πρέπει να χτιστούν οι σχέσεις σε μια πολύπλοκη κοινωνία.

Στην εποχή που ζούμε, οι κοινωνίες είναι ρευστές και οι συνθήκες αλλάζουν πολύ γρήγορα. Οι μετανάστες, είτε οικονομικοί, είτε πολιτικοί, και σε λίγα χρόνια οικολογικοί λόγω της αλλοίωσης του περιβάλλοντος και της αλλαγής στη μορφολογία της Γης, αναγκάζονται να βρεθούν σε μια κοινωνία πολύ διαφορετική από τη δική τους.

Κοιλιοκάκη: τι είναι, τι προκαλεί, πώς αντιμετωπίζεται

Προβολές άρθρου website counter

Κοιλιοκάκη. Τι είναι, ποια τα συμπτώματα, τι προκαλεί, ποια η θεραπεία και ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγουν οι ασθενείς.

Κοιλιοκάκη καλείται μία αυτοάνοση διαταραχή που επηρεάζει μορφολογικά τις λάχνες (τοιχώματα) του λεπτού εντέρου, η οποία οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες και μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής του ανθρώπου με κύρια ηλικία τη μέση βρεφική.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο 7ος ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ; …ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ!

Προβολές άρθρου free hit counter

Ένα άρθρο που θα δυσαρεστήσει…
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΙΖ:10 "Και είναι επτά βασιλείς· οι πέντε έπεσαν, και ο εις είναι, ο άλλος (ο 7ος) δεν ήλθεν έτι, και όταν έλθη, ολίγονπρέπει να μείνη".

Θεωρώ πως πρέπει να ξεκινήσω αυτό το άρθρο με ένα απόσπασμα από το Απόκρυφο Ευαγγέλιο του Ευαγγελιστή Ιωάννη που περιγράφει πώς ο κόσμος μας «πλάστηκε» από μια ελαττωματική οντότητα την οποία κάποιοι αποκαλούν Εωσφόρο και κάποιοι άλλοι θεό (υπενθυμίζω τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στον Πατέρα/Άρρητο Αρχή και τον δημιουργό/θεo/Εωσφόρο).
ΑΠΟΚΡΥΦΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΙΩΑΝΝΗ:

Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Προβολές άρθρου website counter

Ανεύρυσμα ονομάζεται η παθολογική αύξηση της διαμέτρου ενός αγγείου τουλάχιστον κατά 50%. Έτσι, για την κοιλιακή αορτή, όπου η φυσιολογική διάμετρος στους ενήλικες είναι περίπου 20 χιλιοστά, ως ανεύρυσμα θεωρείται κάθε διάταση πάνω από 30 χιλιοστά.

Το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής (ΑΚΑ) είναι μια σχετικά συχνή και δυνητικά απειλητική για την ζωή πάθηση.

Παλινδρόμηση χολής: Συμπτώματα και αντιμετώπιση

Προβολές άρθρου website counter

Η χολή είναι ένα κιτρινοπράσινο υγρό που παράγεται στο στομάχι και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη και είναι απαραίτητο για την πέψη των λιπών και την εξάλειψη των φθαρμένων ερυθρών κυττάρων του αίματος.

Τρώγοντας ένα γεύμα που περιέχει ακόμα και μια μικρή ποσότητα λίπους, η χοληδόχος κύστη λαμβάνει σήμα για την απελευθέρωση χολής, η οποία ρέει μέσα από δύο μικρούς σωλήνες (κυστικό πόρο και χοληδόχο πόρο) στο άνω τμήμα του λεπτού εντέρου (δωδεκαδάκτυλο).

Παραλίγο νέα τραγωδία στη Ραφήνα

09:34 30/7/2018

Παραλίγο νέα τραγωδία στη Ραφήνα - Προσέκρουσε καταμαράν στο λιμάνι με 215 επιβάτες - Επιχείρηση του Λιμενικού σε εξέλιξη
 
Επιχείρηση του λιμενικού είναι αυτήν την ώρα σε εξέλιξη στο λιμάνι της Ραφήνας καθώς κατά τον απόπλου του, το επιβατηγό οχηματαγωγό καταμαράν FLYING CAT 4, στο οποίο επέβαιναν 215 άτομα, προσέκρουσε στον λιμενοβραχίονα...

.....Λες;;;…

Προβολές άρθρου website hits counter
Βρε λες;;;…

Εσύ μπορεί να μην το ξέρεις γιατί έχει σβηστεί σαν πληροφορία από παντού, με κάθε μέσον και τρόπο…

Επίσης μπορεί να μην ξέρεις αν είχαν τρόπο παλαιότερα ακόμα και οι άνθρωποι να πετάνε ή να επικοινωνούν και να ηλεκτροδοτουνται από απόσταση με τη βοήθεια της φύσης…

Τενοντίτιδα αχιλλείου: Πώς αντιμετωπίζεται;

Προβολές άρθρου free website hit counter

Φλεγμονή δύσκολη, περίπλοκη, επώδυνη, που απαιτεί μακροχρόνια αντιμετώπιση, η οποία σε μερικές περιπτώσεις φτάνει ως τη χειρουργική επέμβαση, είναι η αχίλλειος τενοντίτιδα.

Δρομείς, άλτες, χορευτές και ποδοσφαιριστές είναι πάντα… υποψήφιοι να την  υποστούν κάποια στιγμή, το ίδιο και οι ερασιτέχνες αθλητές. Σε κάθε περίπτωση, όμως, χρειάζεται αντιμετώπιση με την εμφάνιση του πρώτου συμπτώματος.

«Η τενοντίτιδα, όπως και κάθε άλλη ιατρική πάθηση με την κατάληξη “…ίτιδα”, σημαίνει φλεγμονή.

Γιγαντοκυτταρική αρτηρίτιδα: Τα συμπτώματα της ασθένειας που στερεί αιφνιδίως την όραση

Προβολές άρθρου free counter

Περίπου 3.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο εκδηλώνουν κάθε χρόνο προβλήματα στα μάτια λόγω μιας ασθένειας που ονομάζεται γιγαντοκυτταρική αρτηρίτιδα (GCA). Τα συμπτώματα παρουσιάζονται συνήθως ξαφνικά και μπορεί να οδηγήσουν σε μη αναστρέψιμη απώλεια της όρασης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ασθενών, τα συμπτώματα της γιγαντοκυτταρικής αρτηρίτιδας ποικίλλουν από λάμψεις και πόνο στο σαγόνι, στον αυχένα ή και στο αυτί έως ανεξήγητη απώλεια βάρους και κακή διάθεση.

Από το «δεν μπορώ να το κάνω», στο «πώς μπορώ να το κάνω;»

Προβολές άρθρου website counter

Πολύ συχνά τα παιδιά πελαγώνουν όταν έχουν να επιλύσουν ένα δύσκολο πρόβλημα στα μαθηματικά, να γράψουν μια ιστορία, να μάθουν το μάθημα της επόμενης μέρας.

Εκφράσεις όπως «δεν μπορώ με τίποτα να το λύσω», «δεν ξέρω τι να γράψω» ή «είναι πολύ για να το μάθω» είναι αρκετά συνηθισμένες όταν βρίσκονται μπροστά σε μαθησιακές προκλήσεις.

Λαρυγγοφαρυγγική παλινδρόμηση: Τι είναι και πώς θα την προλάβετε

Προβολές άρθρου website counter

Η λαρυγγοφαρυγγική παλινδρόμηση είναι η κατάσταση κατά την οποία το περιεχόμενο του στομάχου, κυρίως υγρά που παράγονται κατά την πέψη της τροφής, επιστρέφουν μέσω του οισοφάγου στον λάρυγγα, τον φάρυγγα, το στόμα και τη μύτη, αλλά και την κοιλότητα του μέσου ωτός (αυτί).

Υπολογίζεται ότι περίπου το 40% των ενήλικων Ελλήνων έχουν συμπτώματα παλινδρόμησης, αλλά μόνο 10% το γνωρίζει.

Συμπτώματα

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Μυστήρια της ανθρωπότητας: Η λάμπα της Ντέντερα

Προβολές άρθρου free hit counter

Ίσως θα έχετε ακούσει ή διαβάσει κάπου τη φράση πως εκεί που σταματούν να μιλούν οι άνθρωποι, μιλούν οι πέτρες.

Πρόκειται για νόημα πέρα για πέρα αληθινό, που έχει να κάνει με τα κάθε μορφής και τύπου αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία μας δείχνουν πράγματα και γεγονότα που αλλάζουν τα όσα πιστεύαμε έως τώρα, τα όσα ήθελε η συμβατική ιστορία να πιστεύουμε.

Κλασσικό και μέγιστο παράδειγμα αποτελούν οι τοιχογραφίες και οι λιθογραφίες. Όπως αυτές που συναντάμε στην Αρχαία Αίγυπτο.

Μέτρηση οστικής πυκνότητας: Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται;

Προβολές άρθρου website hits counter

 Μπορείτε να πληροφορηθείτε για την κατάσταση της οστικής σας υγείας κάνοντας μια μέτρηση οστικής πυκνότητας.

Αυτή μπορεί να δείξει αν χρειάζεται να ενδιαφερθείτε για τα οστά σας περισσότερο ή αν έχετε ήδη οστεοπόρωση.

 Ένα μηχάνημα και ένα λογισμικό στατιστικής επεξεργασίας θα μετρήσουν την οστική πυκνότητα των οστών σας σε περιοχές όπως το ισχίο και η οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης ή ακόμα και σε άλλη περιοχή του σκελετού σας.

Ξεκίνα να ζεις μόνο στο εδώ και τώρα.

Προβολές άρθρου free hit counter

Κι αν το παιδί μου χτυπήσει στο σχολείο; Αν χάσω τη δουλειά μου; Αν πάθω καρδιακή προσβολή και πεθάνω; Αν το αυτοκίνητο μου που είναι παλιό, όπου να ᾽ναι με αφήσει, τι θα κάνω που δεν έχω λεφτά για καινούργιο;

Αν μπει κλέφτης στο σπίτι μου και με σκοτώσει ή αν ο γλείφτης συνάδελφος, μου φάει τη θέση;

Αν οι παραπάνω σκέψεις ταιριάζουν με τις δικές σου, τότε σκέψου μήπως είσαι και εσύ ένας από τους επαγγελματίες της αγωνίας.

Διαπυητική Ιδρωταδενίτιδα: Όσα θέλετε να μάθετε για την «ανάστροφη ακμή»

Προβολές άρθρου website counter

Είναι νόσημα με αυτοάνοσα χαρακτηριστικά που, κάποιες φορές, αναφέρεται και ως «ανάστροφη ακμή».

1. Τι είναι η Διαπυητική Ιδρωταδενίτιδα και πώς μεταδίδεται;
Αξίζει να επισημάνουμε ότι η Διαπυητική Ιδρωταδενίτιδα δεν μεταδίδεται. Είναι νόσημα με αυτοάνοσα χαρακτηριστικά που, κάποιες φορές, αναφέρεται και ως «ανάστροφη ακμή».

Αθηροσκλήρωση: Πώς και γιατί σχηματίζονται πλάκες στις αρτηρίες-ΒΙΝΤΕΟ

Προβολές άρθρου free website hit counter

Αθηροσκλήρωση είναι μια διαδικασία κατά την οποία υπολείμματα λιπώδους υλικού, που ονομάζεται πλάκα, συσσωρεύεται στα τοιχώματα των αρτηριών, μειώνοντας ή μπλοκάροντας εντελώς τη ροή του αίματος.

Αν και οι ακριβείς αιτίες για την αθηροσκλήρωση δεν είναι σαφείς, πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι αρχίζει με μια βλάβη στο εσωτερικό τοίχωμα της αρτηρίας, που ονομάζεται ενδοθήλιο.

Πώς να πειθαρχείτε το παιδί χωρίς να το τιμωρείτε

Προβολές άρθρου free website hit counter

Η οικογενειακή σύμβουλος Jane Nelsen γράφει σε ένα άρθρο της «Πώς μας ήρθε αυτή η τρελή ιδέα ότι προκειμένου να μάθουμε στα παιδιά μας να συμπεριφέρονται καλύτερα, πρέπει πρώτα να τα κάνουμε να νιώσουν χειρότερα;

Σκεφτείτε την τελευταία φορά που εσείς νιώσατε να σας προσβάλουν ή που σας μίλησαν άσχημα. Μπορούσατε μετά να συνεργαστείτε με το άτομο αυτό και να βελτιώσετε την συμπεριφορά σας;» και, ομολογουμένως, μας αποστομώνει.

Ατρησία οισοφάγου: Μια επικίνδυνη συγγενής ανωμαλία και η αντιμετώπισή της

Προβολές άρθρου website counter

Η ατρησία οισοφάγου είναι μια συγγενής ανωμαλία, κατά την οποία ο οισοφάγος διακόπτεται σε κάποιο σημείο της διαδρομής του, ώστε τελικά να μην υπάρχει επικοινωνία μεταξύ στοματοφάρυγγα και στομάχου.

Υπάρχει ένα κεντρικό τμήμα, που επικοινωνεί με το στοματοφάρυγγα και ένα περιφερικό, που επικοινωνεί με το στομάχι.

Τα αίτια της ατρησίας οισοφάγου δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως, ωστόσο φαίνεται ότι σημαντικό ρόλο παίζει η χρήση φαρμάκων, όπως η θαλιδομίδη από την μητέρα, αλλά και άλλα σκευάσματα ορμονικής προέλευσης.

Η Συγκομιδή έχει Ήδη Ξεκινήσει. Ο Πούτιν το Γνωρίζει και το Καλύπτει

Προβολές άρθρου website hits counter

Μία περίεργη είδηση προβάλει η Daily Star. Το περίεργο ίσως είναι ότι δεν το κάνει με φανερή διάθεση να χλευάσει ή να κοροϊδέψει το περιεχόμενο.

Αν και κρατάει μία ουδετερότητα με τάσεις αμφιβολίας, δίνει την εντύπωση πως η πληροφορία που μεταφέρει μπορεί να έχει κάποιο υπόβαθρο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την dailystar.co.uk υπάρχει ένας σοκαριστικός ισχυρισμός ότι οι εξωγήινοι από τον Νιμπίρου, ήδη βρίσκονται στην Γη. Η Συγκομιδή έχει ήδη ξεκινήσει. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν το γνωρίζει και το καλύπτει.

Τα «Απόκρυφα Κείμενα» των Χριστιανικών γραφών- Τι κρύβουν; (φωτό)

Προβολές άρθρου website counter

Τα απόκρυφα κείμενα του Χριστιανισμού πάντοττε ωθούσαν τους ερευνητές να τα αποκωδικοποιήσουν, μέσω της ενδελεχούς διερρέυνησης των.

Με τον όρο «Απόκρυφα» χαρακτηρίζονται από την Εκκλησία βιβλία που συνδέονται άμεσα με την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη και είναι γραμμένα κατά μίμηση των κανονικών βιβλίων της Αγίας Γραφής, όμως έχουν αποκλειστεί από τον Κανόνα.

Ευλογιά: Τι πιστεύαμε λανθασμένα μέχρι σήμερα – Τι πρέπει να ξέρετε για την ασθένεια

Προβολές άρθρου free counter

Η πεποίθηση ότι η ευλογιά είναι μια πολύ αρχαία λοιμώδης νόσος πιθανώς πρέπει να αναθεωρηθεί.

Επιστήμονες, που ανακάλυψαν τον φονικό ιό σε μια παιδική μούμια του 17ου αιώνα στη Λιθουανία και τον μελέτησαν, έβγαλαν το συμπέρασμα ότι η ασθένεια έχει ηλικία μάλλον εκατοντάδων παρά χιλιάδων ετών.

Επιθυμίες: Μήπως τα «θέλω» σου πνίγηκαν μέσα στα «πρέπει»;

Προβολές άρθρου free counter

Μήπως τα «θέλω» σου πνίγονται μέσα στα «πρέπει»; Θα κλείσουμε το πρώτο μέρος αυτής της σειράς άρθρων με αυτό το θέμα-ερώτημα.

Είχαμε μιλήσει για τις κυρίαρχες και δευτερεύουσες επιθυμίες κι είχαμε πει ότι πολλές φορές οι τελευταίες γίνονται ασυνείδητα πρωτεύουσες, με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζουν το άτομο από τον βασικό του στόχο κι έτσι να βαδίζει τον δρόμο που χαράσσουν οι άλλοι.

Ωλένια νευρίτιδα: Μπορεί να προκαλέσει ακόμη και μερική παράλυση παλάμης και δακτύλων

Προβολές άρθρου free hit counter

Μερική παράλυση της παλάμης και των δακτύλων προκαλεί το σύνδρομο της Ωλένιας Νευρίτιδας αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα! Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν κορυφαίοι Ορθοπαιδικοί, καθώς το σύνδρομο πλήττει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα, όπως τονίστηκε στο 22ο Κοινό Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού και Άνω Άκρου  δίνει η μικροχειρουργική με εξαιρετικά αποτελέσματα.