...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Συναρπαστικά πετρογλυφικά Ουραλίων 5000 ετών φαίνεται να απεικονίζουν προηγμένες χημικές δομές......

Σύμφωνα με τους κυρίαρχους ακαδημαϊκούς, αυτό δεν πρέπει να είναι καθόλου δυνατό! 

Ένα αρχαίο σύνολο πετρογλυφικών στην περιοχή των Ουραλίων της Ρωσίας, που χρονολογείται πριν από 5,000 χρόνια, απεικονίζει έναν αριθμό «προηγμένες χημικές δομές», και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του κόσμου. 

Όμως, πριν από χιλιάδες χρόνια, πώς έμαθαν γι' αυτούς οι αρχαίοι πολιτισμοί;
Θραύσματα από το κύριο πάνελ του πίνακα στην πέτρα με δύο μάτια, 2010 © Πίστωση εικόνας: Danila Dubrovsky (CC BY-SA 3.0)

Μια τεράστια περιοχή γεμάτη κρυπτικά βραχογραφήματα που βρίσκονται στις όχθες του ποταμού Tagil, του ποταμού Neyva, του ποταμού Rezh, του ποταμού Yurozan και άλλων γύρω τοποθεσιών είναι ένα από τα πολλά μυστήρια που βρέθηκαν στην περιοχή Ural της Ρωσίας.

Εκεί, σε αρκετούς βράχους, οι αρχαίοι απεικόνιζαν μια σειρά από παράξενες μορφές και γεωμετρικά σχήματα. Τα καταπληκτικά βραχογλυφικά καλύπτουν μια περιοχή 800 χιλιομέτρων από βορρά προς νότο και απλώνονται σε μεγάλο αριθμό βραχωδών σχηματισμών.

Οι κύριοι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι τα περίπλοκα μοτίβα παρήχθησαν μεταξύ 4,000 και 5,000 ετών πριν, ανάλογα με την πηγή. Όχι η αρχαιότητά τους, η οποία είναι εκπληκτική από μόνη της, αλλά η σημασία που υποστηρίζεται ότι υποδηλώνουν μερικά από αυτά, είναι αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο.

Σύμφωνα με αρκετούς από τους ερευνητές που έχουν μελετήσει τα μυστηριώδη βραχογραφήματα, είναι ένας συνδυασμός γραμμάτων, συμβόλων και ζώων, ένα είδος αρχαίας τέχνης που έχει βρεθεί σε πολλές βραχογραφίες σε όλο τον κόσμο.

Η προσεκτικότερη εξέταση, από την άλλη πλευρά, αποκαλύπτει εντυπωσιακές ομοιότητες μεταξύ μερικών από τα σύμβολα και εξαιρετικά πολύπλοκων χημικών τύπων.

Η ύπαρξη των πετρογλυφικών των Ουραλίων είναι γνωστή εδώ και εκατοντάδες χρόνια και έχουν αιχμαλωτίσει γενιές ανθρώπων σε όλη την ιστορία, όπως συνεχίζουν να κάνουν τώρα. Μάλιστα το 1699 ο Τσάρος "Πέτρος Ι" (αυτοκράτορας της Ρωσίας) διορίστηκε γραφέας "Yakov Losyov" στις τοποθεσίες των πετρογλυφικών για να δημιουργήσετε ένα πανομοιότυπο αντίγραφο των πρωτοτύπων.

Ωστόσο, τα βραχογραφήματα δεν έλαβαν μεγάλη προσοχή μέχρι που ο Ρώσος ερευνητής Βλαντιμίρ Αβίνσκι, Ατομικός, Μοριακός και Οπτικός Φυσικός, διεξήγαγε μια ανάλυση των βραχογραφιών.

Αποκαλύφθηκε από τον Avinsky ότι υπήρχε μια εκπληκτική ομοιότητα μεταξύ των βραχογραφιών 5,000 ετών και των τύπων ορισμένων προηγμένων χημικών ουσιών. Αλλά το ερώτημα είναι, από πού πήραν τη σοφία τους οι αρχαίοι, χιλιάδες χρόνια πριν;

Ο Avinsky πιστεύει ακράδαντα ότι στο μακρινό παρελθόν, οι αρχαίοι πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο επισκέπτονταν προηγμένες εξωγήινες οντότητες που μετέδωσαν τεράστιες ποσότητες γνώσεων σε 'πρωτόγονος' πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τις θεωρίες του.

Ο Βλαντιμίρ Αβίνσκι πιστεύει ότι τα πετρογλυφικά των Ουραλίων είναι απεικονίσεις πολύπλοκων χημικών τύπων, όπως αλυσίδες και πολύγωνα που χρησιμοποιούνται στην οργανική χημεία, που έχουν χαραχθεί σε βράχο εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Υπήρξαν εικασίες ότι οι περίεργοι σχηματισμοί ζιγκ-ζαγκ, οι αιχμές και άλλες περίεργες γεωμετρικές μορφές ήταν εικόνες ζώων ή δίχτυα ψαρέματος, αν και η αρχαιολογική κοινότητα διχάζεται σε αυτό. Όμως ο Δρ. Avinsky επισημαίνει ότι τα περίεργα σύμβολα και οι αλυσίδες που εμφανίζονται στην περιοχή των Ουραλίων μοιάζουν απίστευτα με γνωστούς χημικούς τύπους, όπως αυτός για το πολυαιθυλένιο.
Μερικά από τα εικονογράμματα των Ουραλίων (πορτοκαλί), σε σύγκριση με δομικούς τύπους πολυαιθυλενίου, πολυβινυλοχλωριδίου, ατακτικής πολυστυρενίου, ανθρακενίου, φαινανθρενίου, φθοροκυκλενίου, χρυσενίου, γραφίτη και γραμμικιδίνης S. Με βάση την υπόθεση του V. Avinsky, που δημοσιεύτηκε στο Khimiya i Credit © : Wikimedia Commons

Ωστόσο, ο προαναφερόμενος χημικός τύπος δεν είναι ο μόνος που φέρεται να έχει παρουσιαστεί στα Ουράλια. Μια άλλη φιγούρα που μπορεί να βρεθεί στις όχθες του ποταμού έχει σχήμα κηρήθρας.

Οι αρχαίοι αντιπροσώπευαν πολλά γεωμετρικά σχήματα στα οποία σχεδίαζαν εξάγωνα και επέκτειναν εξάγωνα με έναν αριθμό γραμμών, καθώς και πολλά άλλα γεωμετρικά σχήματα. Οι συμβατικοί επιστήμονες δεν μπόρεσαν να δώσουν μια εξήγηση για τη σημασία τους.


Η λεγόμενη 'κηρήθρα' Τα σχήματα, από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τον Avinsky, είναι στην πραγματικότητα αναπαραστάσεις χημικών δομών όπως αυτές που βρίσκονται στον γραφίτη. Ωστόσο, υπάρχουν πρόσθετα βραχογραφήματα που απεικονίζουν μια ποικιλία από περίεργα σύμβολα, ένα από τα οποία λέγεται ότι μοιάζει με τη μοριακή δομή των αντιβιοτικών.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Βλαντιμίρ Αβίνσκι εξέθεσε ακόμη και τα περίπλοκα εικονογράμματα των Ουραλίων σε μια ομάδα χημικών. Πολλοί από αυτούς συμφώνησαν με τον Avinsky ότι υπάρχουν εξαιρετικά παρόμοια με πολλές χημικές φόρμουλες.


Ο Avinsky πιστεύει ότι οι αρχαίοι άνθρωποι δεν μπορούσαν και δεν έπρεπε να το καταλάβουν αυτό, πριν από χιλιάδες χρόνια, ωστόσο τα βραχογραφήματα που αποκαλύφθηκαν στην περιοχή των Ουραλίων μιμούνται τρομακτικά τις σύγχρονες χημικές δομές, και αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να απορριφθεί ως περιστασιακή σύμπτωση.

Η προέλευση των λεγόμενων εικονογραμμάτων των Ουραλίων εξακολουθεί να είναι ένα μυστήριο, κάνοντας την αρχαιολογία της περιοχής των Ουραλίων ακόμα πιο συναρπαστική. Ένας αυξανόμενος αριθμός ερευνητών είναι της άποψης ότι αυτή η γνώση θα μπορούσε να είχε περάσει στους αρχαίους πολιτισμούς από τους επισκέπτες από τα αστέρια, που οι αρχαίες κοινωνίες σε όλο τον κόσμο ισχυρίζονται ότι ήρθαν στη Γη στο μακρινό παρελθόν και τους άφησαν μηνύματα.




Πηγή: 
MRU.INK

.                                                                                                                                                                    .
uhfnewsΣ’ αρέσουν τα άρθρα μας;  Στήριξέ τα!!!!!      Κοινοποιησέ τα !!!!!
Ακολούθησε τη σελίδα του uhfnews και στο Facebook  

Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρο μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “https://uhfnews.blogspot.com”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “uhfnewsnow@gmail.com” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στο UHF News ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .
    👉   UHF News  © 2017      UHF News Blog All Rights Reserved.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου