...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Summer love: Δες αλλιώς τον έρωτα του καλοκαιριού....

Summer love: Δες αλλιώς τον έρωτα του καλοκαιριού! 
Το καλοκαίρι κάνουμε ένα διάλειμμα από τη φασαρία της πολυάσχολης ζωής, καλούμαστε να βγούμε από τα σπίτια και τα γραφεία, να ταξιδέψουμε και να χαρούμε τον ήλιο και τη θάλασσα. 

Όλα είναι πιο έντονα αυτή την εποχή. Τα συναισθήματά μας είναι σε πλήρη άνθιση και η καρδιά μας αισθάνεται πιο πρόθυμη να συνδεθεί με τους άλλους. 

Και ποιά δεν έχει ζήσει ένα summer love story; Οι αναμνήσεις από αυτούς τους καλοκαιρινούς έρωτες, σχεδόν αναπόφευκτα, συνδυάζονται με τους στίχους κάποιου τραγουδιού, τη μυρωδιά της θάλασσας και τη γεύση νυχτερινών φιλιών που κράτησαν μέχρι την ανατολή του ήλιου.



Θυελλώδεις έρωτες

Οι καλοκαιρινοί έρωτες τείνουν να συμβαίνουν συχνότερα όταν είσαι πιο νέα. Αλλά και μεγαλύτερη να είσαι, μένουν για πάντα στη συναισθηματική σου μνήμη. Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, λαχταρούν με τον ίδιο ενθουσιασμό να ζήσουν κάτι παρόμοιο. Αν και το τέλος μια τέτοιας ιστορίας είναι αρκετές φορές θυελλώδες, με έντονα συναισθήματα, πάντα αξίζει τον κόπο να τη θυμάσαι. Πιστεύω πως μαθαίνεις πολλά από αυτούς τους φευγαλέους έρωτες. Μαθαίνεις να ζεις. Εκείνο το είδος της ζωής που δε μαθαίνεις από τα βιβλία.

Όταν σταματά ο χρόνος

Αυτή την εποχή του χρόνου, το μυαλό μας θέλει μόνο δύο πράγματα: Να αποσυνδεθούμε από τις ανησυχίες μας και να μην σκεφτούμε τι μπορεί να συμβεί τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Στην πραγματικότητα, σχεδόν χωρίς να το καταλάβουμε, αρχίζουμε να εφαρμόζουμε την εξαιρετική διαδικασία της απλής εστίασης στο εδώ και τώρα. Ο χρόνος κατά ένα μαγικό τρόπο σταματά και μόνο το παρόν έχει σημασία. Αρχίζουμε να απολαμβάνουμε τα μικρά πράγματα της ζωής. Γνωρίζεις ότι οι άνθρωποι που ζουν κοντά σε νερό είναι αποδεδειγμένα πιο ευτυχισμένοι; Ο ήχος των κυμάτων που σκάνε στα βράχια, η ζεστή άμμος κάτω από τα πόδια, ότι κι αν πυροδοτεί αυτή την ευτυχία, επικρατεί μια υπέροχη γαλήνη όταν βρισκόμαστε κοντά στη θάλασσα.

Ένα κοκτέιλ μπροστά στο κύμα, η μυρωδιά του αντηλιακού κάνοντας ηλιοθεραπεία, ακόμα και το φαγητό μας φαίνεται ότι έχει καλύτερη γεύση. Μέσα σε αυτό το κλίμα χαλάρωσης, ο εγκέφαλος απελευθερώνει περισσότερες ενδορφίνες, σεροτονίνη και ντοπαμίνη. Τις ορμόνες εκείνες που μας προσκαλούν να συνδεθούμε με τους άλλους. Τις ορμόνες της ευτυχίας, όπως τις αποκαλώ εγώ. Ως εκ τούτου, οι σχέσεις τείνουν να κυλούν πιο αυθόρμητα και πιο μαγικά.

Ζώντας στο τώρα

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είπε κάποτε ότι το να εξηγούμε αυτό που αισθανόμαστε για κάποιον, είναι σαν να αφαιρούμε όλη τη μαγεία. Πολλά πράγματα δε χρειάζονται εξηγήσεις ή ερμηνείες. Απλά συμβαίνουν. Κάτι παρόμοιο ισχύει και με τις αγάπες του καλοκαιριού. Γιατί πρέπει να τις ερμηνεύσουμε ή να τις αναλύσουμε; Κατά τη γνώμη μου, δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία. Μόνο η απόλαυση να ζήσουμε το εδώ και τώρα. Ωστόσο, κάποια στιγμή το καλοκαίρι τελειώνει και επιστρέφουμε στη βάση μας. Άραγε αυτή η αγάπη μπορεί να έχει διάρκεια; Είναι όλοι οι καλοκαιρινοί έρωτες απλές φευγαλέες εμπειρίες; Εξαφανίζεται η μαγεία; Ή όχι;

Η αλήθεια είναι πως όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά. Κάποιοι έρωτες τελειώνουν όταν μπαίνει το φθινόπωρο, προκαλώντας θλίψη είτε είσαι νέος, είτε λίγο μεγαλύτερος. Κάποιοι ωριμάζουν και γίνονται σταθερές και ευτυχισμένες σχέσεις. Για μένα, όλη η σημασία είναι ο τρόπος με τον οποίο έχεις διαχειριστεί αυτή την υπέροχη εμπειρία. Όταν ξεκινάς κάτι όμορφο, με αμφίβολο αποτέλεσμα, μπορείς να ακολουθήσεις κάποιους κανόνες ώστε να προστατέψεις τον εαυτό σου από τη θλίψη σε ένα ενδεχόμενο τέλος.

Τρεις κανόνες για τους έρωτες του καλοκαιριού

Ξεκαθάρισε τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις. Ψάχνεις για μια σοβαρή σχέση; Ή για ένα ειδύλλιο χωρίς υποχρεώσεις και δεσμεύσεις; Ένα καλοκαιρινό ειδύλλιο μπορεί να είναι υγιές αν δεν περιμένεις πολλά από αυτό και απλά ζεις τη στιγμή. Στην πραγματικότητα, μερικοί άνθρωποι εκτιμούν αυτές τις εμπειρίες παρόλο που ξέρουν ότι δεν θα διαρκέσουν. Εάν όμως, θέλεις μια μακροχρόνια σχέση, θα πρέπει να είσαι πιο προσεκτική. Για αυτόν τον λόγο, προσπάθησε να μην εμπλακείς συναισθηματικά με κάποιον που δεν έχει σκοπό το ειδύλλιο να διαρκέσει πέρα ​​από το καλοκαίρι.

Συζήτησε μαζί του. Συζητήστε όλα τα όμορφα πράγματα που ζήσατε μαζί, όσο κράτησε αυτό το ειδύλλιο, και τιμήστε τις αναμνήσεις που έχετε μοιραστεί. Αν δεν υπάρξει συνέχεια σε όλο αυτό, αποδέξου πως ο χωρισμός δεν είναι και το τέλος του κόσμου.

Μάθε να λες αντίο. Όταν τελειώνει κάτι, είναι πολύ όμορφο να είμαστε έτοιμοι να το αποχαιρετήσουμε. Με ωριμότητα και αξιοπρέπεια. Θα στενοχωρηθείς, θα αναπολήσεις, θα αντιδράσεις. Όμως, στο τέλος πρέπει να το αφήσεις να φύγει. Μπορεί να είναι το τέλος ενός έρωτα, αλλά η αρχή μιας παντοτινής φιλίας. Οι σχέσεις των ανθρώπων δε χρειάζεται πάντα να έχουν τη συγκεκριμένη μορφή που εμείς έχουμε στο μυαλό μας. Και ίσως, είναι καλό να θυμάσαι πως τίποτα δεν κρατάει για πάντα.


Αίσθηση ευτυχίας

Αυτή η αίσθηση ελπίδας και εποχικής ευτυχίας είναι ο λόγος που εγώ λατρεύω αυτές τις καλοκαιρινές ιστορίες αγάπης, ανεξαρτήτου διάρκειας. Ο φιλόσοφος Μπέρναρντ Ουίλιαμς έγραψε κάποτε: “Αν μια νύχτα του Ιουνίου μπορούσε να μιλήσει, πιθανότατα θα καυχιόταν ότι εφηύρε το ρομαντισμό”.

Ο έρωτας είναι τόσο υπέροχο συναίσθημα, ακόμα κι αν κρατάει ένα καλοκαίρι μόνο. Η αγάπη πάντα φέρνει χαρά και πάντα αξίζει. Και τα δυο, σου αφήνουν υπέροχες αναμνήσεις. Πολλοί καλοκαιρινοί έρωτες έχουν αίσιο τέλος. Κάποιοι ξεκινούν με αυτόν τον αυθόρμητο και χαλαρό τρόπο και διαρκούν για δεκαετίες. Κάποιοι άλλοι μπορεί να διαρκέσουν μόνο ένα καλοκαίρι, αλλά να τους θυμάσαι για πάντα.

Γι’ αυτό… Μην αρνηθείς στον εαυτό σου την ευκαιρία να ζήσει ένα summer love story. Γιατί το να μπορέσεις να ερωτευτείς κάποιον δυνατά, να ζήσεις τη μαγεία της στιγμής, να μπορείς αργότερα να αφηγηθείς μια ιστορία αγάπης στους φίλους σου, όσο σύντομη κι αν είναι, πάντα θα αξίζει τον κόπο.




Κεντρική φωτογραφία, Andrea Piacquadio / Pexels.

Κείμενο της Certified Life & Business Coach και Επικοινωνιολόγου Αφροδίτης Χόντου.

www.afroditihondou.com

.                                                                                                                                                                    .
uhfnewsΣ’ αρέσουν τα άρθρα μας;  Στήριξέ τα!!!!!      Κοινοποιησέ τα !!!!!
Ακολούθησε τη σελίδα του uhfnews και στο Facebook  

Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρο μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “https://uhfnews.blogspot.com”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “uhfnewsnow@gmail.com” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στο UHF News ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .
    👉   UHF News  © 2017      UHF News Blog All Rights Reserved.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου