Η έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων για την ύπαρξη φραγμένων αρτηριών, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.
Οι φραγμένες αρτηρίες εμποδίζουν τη ροή του αίματος και κουράζουν την καρδιά, αυξάνοντας κατακόρυφα τον κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου, όπως το έμφραγμα του μυοκαρδίου, ή η στεφανιαία καρδιακή νόσο.
Απώλεια μαλλιών: Έρευνα με τη συμμετοχή 37.000 ανδρών έδειξε ότι η εκτεταμένη φαλάκρα στην κορυφή του κεφαλιού είναι δείκτης αυξημένου κινδύνου για στεφανιαία νόσο σε οποιαδήποτε ηλικία. Σε άλλη έρευνα σε πάνω από 7.000 άτομα (4.000 γυναίκες και 3.000 άντρες) διαπιστώθηκε ότι η μέτρια έως σοβαρή φαλάκρα διπλασιάζει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο και στα δύο φύλα.
Στυτική δυσλειτουργία: Οι άνδρες έχουν ένα ενσωματωμένο σύστημα «προειδοποίησης» για τη στεφανιαία νόσο. Όταν είναι δύσκολη ή αδύνατη η επίτευξη στύσης, είναι πιθανό να πρόκειται για σημάδι φραγμένων αρτηριών στην πύελο, το οποίο εμφανίζεται πολύ πριν επέλθει μια καρδιακή προσβολή. Μεταξύ της έναρξης των προβλημάτων στυτικής δυσλειτουργίας και της διάγνωσης της στεφανιαίας νόσου μεσολαβούν κατά μέσο όρο 3-5 έτη, χρονικό διάστημα που είναι αρκετό για να λάβετε τα μέτρα σας.
Πόνος στις γάμπες όταν περπατάτε: Η αρτηριοσκλήρυνση μπορεί να μπλοκάρει τις αρτηρίες των ποδιών, ιδιαίτερα στους καπνιστές, προτού καν διαγνωστεί σε αυτούς στεφανιαία νόσος. Αυτό το σύμπτωμα απαιτεί επείγουσα ιατρική αξιολόγηση. Ο γιατρός σας θα εξετάσει τους παλμούς στα πόδια σας και θα εκτελέσει απλές μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης των ποδιών και της ροής του αίματος για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση της κακής κυκλοφορίας στα πόδια.
Πτυχή στον λοβό του αυτιού: Ένας από τους πιο παράξενους δείκτες καρδιακής νόσου είναι η πτυχή στον λοβό του αυτιού (συγκεκριμένα, μία γωνιακή πτυχή στο αυτί που εκτείνεται διαγώνια από το ακουστικό κανάλι στο κατώτερο άκρο του λοβού του αυτιού). Η πτυχή του αυτιού μπορεί να είναι αποτέλεσμα κακής κυκλοφορίας του αίματος.
Ερευνητές έδειξαν μέσω εξελιγμένης μεθόδου αξονικής τομογραφίας για τη μέτρηση της στεφανιαίας νόσου, ότι η πτυχή του αυτιού «προβλέπει» τις καρδιακές παθήσεις, ακόμη και αφού έλαβαν υπόψιν άλλους παράγοντες κινδύνου, όπως η ηλικία και το κάπνισμα.
ΠΗΓΗ: www.giatros-in.gr
Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρο μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
👉 UHF News © 2017 UHF News Blog All Rights Reserved.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου