Η ευγνωμοσύνη είναι σίγουρα μια αρετή, όμως υπάρχουν φορές που αισθάνεσαι την ανάγκη να ανταποδώσεις για πράγματα που απλά δικαιούσαι!
Δείτε πως θα αποφύγετε αυτήν την παγίδα:
Δεν πρέπει να νιώθεις συνέχεια υποχρεωμένη να ανταποδώσεις τη χάρη που σου έχουν κάνει, ιδιαίτερα στο πλαίσιο μιας στενής διαπροσωπικής σχέσης. Στις στενές σχέσεις αυτό το είδος «ένα σου κι ένα μου» μπορεί στην πραγματικότητα να καλλιεργήσει αρνητικά συναισθήματα ανάμεσα στους συντρόφους και η γρήγορη «ανταμοιβή» μπορεί να υποδεικνύει μια ενόχληση (ή αποφυγή) για την οικειότητα και την εμπιστοσύνη.
2. Μην το παρακάνεις με την ευγνωμοσύνη
Δείξε το «ευχαριστώ» σου, αλλά όχι υπερβολικά. Σε μελέτη, οι άνθρωποι που κατέγραφαν σε ημερολόγιο τους λόγους για τους οποίους έπρεπε να νιώθουν ευγνωμοσύνη εξέφρασαν αυξημένη ευτυχία. Αυτοί που το έκαναν τρεις φορές την εβδομάδα, δεν ένιωθαν πιο ευτυχισμένοι. Αν ξεμείνεις από πράγματα για τα οποία μπορείς να γράψεις, αυτό μπορεί να αποδειχθεί αντιπαραγωγικό και να σε κάνει να νιώθεις ότι δεν έχεις και πολλά για να είσαι ευγνώμων.
3. Μην ξεπουλάς τον εαυτό σου
Όταν έχεις μία επιτυχία, ευχαρίστησε τους ανθρώπους που σε βοήθησαν να φτάσεις εκεί, αλλά δώσε εύσημα και στον εαυτό σου. Αν ευχαριστείς όλους τους άλλους, μειώνοντας τη σημασία της δικής σου σκληρής δουλειάς και του ταλέντου σου, ίσως μπερδεύεις την ευγνωμοσύνη με τη χαμηλή αυτοεκτίμηση.
4. Μην είναι πάντα «ευγνώμων για ό,τι έχεις»
Το να επικεντρώνεσαι σε αυτά για τα οποία θα έπρεπε να είσαι ευγνώμων, ίσως σημαίνει ότι κουκουλώνεις κάποια αιχμηρά σημεία. Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε ζευγάρια, η έκφραση θυμού για ένα σοβαρό πρόβλημα ήταν πιο ωφέλιμη –και πιο πιθανό να οδηγήσει σε πραγματική λύση- από την απλή θετική στάση.
Πηγή: govastileto.gr
Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρο μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
👉 UHF News © 2017 UHF News Blog All Rights Reserved.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου