...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Πώς να διαχειριστείτε τις κακές συμπεριφορές των παιδιών......

Ως γονείς έχουμε πιθανότατα βρεθεί αντιμέτωποι με την κακή συμπεριφορά των παιδιών μας προς άλλα παιδιά ή με το γεγονός το παιδί μας να γίνεται αποδέκτης κακής συμπεριφοράς από άλλα παιδιά. 

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις καταστάσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο;

Αρχικά, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τα εξής:

Ποια είναι η ηλικία των παιδιών;
Ποια είναι η συναισθηματική ωριμότητά τους;
Είναι η συμπεριφορά επαναλαμβανόμενη;
Σε ποιο πλαίσιο συμβαίνει μια τέτοια συμπεριφορά; Στον χώρο του σχολείου, στην παιδική χαρά, ανάμεσα στα αδέλφια;
Ποια είναι η συναισθηματική αντίδραση των παιδιών που εμπλέκονται; Νιώθουν άγχος, θυμό, αρνούνται να αντιμετωπίσουν την κατάσταση;
 Αξιολογούμε νοητά το συμβάν από το 1 (εύκολα διαχειρίσιμο για μας) έως το 10 (πολύ δύσκολα διαχειρίσιμο). Πόσο μας δυσκολεύει; Αυτό βοηθάει να δούμε την πραγματική διάσταση του γεγονότος.

Παρατηρούμε παραβίαση των ατομικών ορίων;
Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς ως γονείς;
Το πρώτο βήμα είναι να σκεφτούμε και να εκτιμήσουμε τη συμπεριφορά των παιδιών που έχουν εμπλακεί σε ένα συμβάν, χωρίς όμως, να επηραστούμε συναισθηματικά. Αν ταυτιστούμε με τα παιδιά, χάνουμε το σταθερό μας σημείο και είναι πιο δύσκολο να βοηθήσουμε το παιδί μας.

Εξετάζουμε αν είναι το παιδί μας που εκδηλώνει κακή συμπεριφορά προς άλλα παιδιά ή ο αποδέκτης.

Αν το παιδί μας εκδηλώνει συστηματικά κάποια άσχημη συμπεριφορά προς κάποιο άλλο παιδί, καλό θα είναι να συζητάμε μαζί του συχνά για τα όριά μας. Είναι, επίσης, σημαντικό να θυμόμαστε ότι λειτουργούμε ως πρότυπα για τα παιδιά μας και καθώς εκείνα μιμούνται τις (αρνητικές) αντιδράσεις και συμπεριφορές μας, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί για το παράδειγμα που τους δίνουμε.

Είναι, επίσης, σημαντική η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης στο παιδί μας, ώστε να έχει την ικανότητα να σκεφτεί πώς νιώθει το άλλο παιδί όταν γίνεται αποδέκτης μιας άσχημης συμπεριφοράς και να μπορεί να μπει στη θέση του.

Αν η εκδήλωση κακής συμπεριφοράς από το παιδί μας συμβεί στο σχολείο, ενημερώνουμε τον υπεύθυνο, ώστε να υποστηρίξει όπου χρειαστεί.

Αν το παιδί μας είναι αποδέκτης μιας κακής συμπεριφοράς και ενδεχομένως νιώθει δυσαρέσκεια, δεν θέλει να πάει στο σχολείο ή σε άλλες δραστηριότητες, είμαστε εκεί για να το στηρίξουμε και να το ενισχύουμε για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, δίνοντάς του συμβουλές και οδηγίες, ώστε να μάθει να θέτει τα όριά του και να αισθάνεται ασφαλές.

Όταν πρόκειται για συμπεριφορές bullying, παρεμβαίνουμε άμεσα εμείς ως γονείς και δεν αφήνουμε σε καμία περίπτωση το παιδί να αντιμετωπίσει την κατάσταση μόνο του.

Η επικοινωνία ενός συμβάντος στους γονείς του άλλου παιδιού, είναι δύσκολη στη διαχείρισή της. Καθώς, ακόμη κι αν υπάρχει φιλική σχέση, μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι με τις αντιστάσεις, την αποφυγή, την άρνηση των άλλων γονιών. Μην ξεχνάτε ότι κάθε παιδί μεγαλώνει σε μία οικογένεια με διαφορετικό αξιακό σύστημα. Είναι, όμως, απαραίτητο οι γονείς να συζητήσετε μεταξύ σας και με τα παιδιά σας.

Αν ένα γεγονός συμβεί στο χώρο της τάξης και του σχολείου, καλό είναι να ενημερωθεί πρώτα η δασκάλα/ο δάσκαλος και, αν χρειαστεί, ο διευθυντής/η διευθύντρια του σχολείου. Αν το περιστατικό συμβεί ανάμεσα σε παιδιά μικρής ηλικίας, λάβετε υπόψη το αναπτυξιακό και συναισθηματικό επίπεδο των παιδιών για το πώς θα τους μιλήσετε. Αν πρόκειται για έφηβους, μπορούν να είναι παρόντες κατά την ενημέρωση του υπευθύνου του σχολείου για το συμβάν, ώστε να δώσουν και περισσότερες πληροφορίες.

Η επικοινωνία με τους γονείς καλό θα είναι να γίνει μέσα στο οργανωμένο πλαίσιο στο οποίο παρατηρείται αυτή η συμπεριφορά, με την παρουσία του υπεύθυνου της τάξης ή, αν είναι κάτι πιο σοβαρό, με την παρουσία του διευθυντή. Φυσικά, χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και την απόρριψη του αιτήματός μας από τους γονείς. Όμως, κρατάμε ανοιχτή την επικοινωνία με το πλαίσιο.

Σε περίπτωση που ως γονείς δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε την κατάσταση, μπορούμε να ζητήσουμε βοήθεια από τους ειδικούς, ώστε να δουλέψουμε με τις αντιστάσεις, τα όρια, τη θέση μας, να ενδυναμωθούμε και να βοηθήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα παιδιά μας.




Πηγή: ygeiamou.gr

.                                                                                                                                                                    .
uhfnewsΣ’ αρέσουν τα άρθρα μας;  Στήριξέ τα!!!!!      Κοινοποιησέ τα !!!!!
Ακολούθησε τη σελίδα του uhfnews και στο Facebook  

Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρο μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “https://uhfnews.blogspot.com”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “uhfnewsnow@gmail.com” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στο UHF News ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .
    👉   UHF News  © 2017      UHF News Blog All Rights Reserved.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου