...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Βρέθηκε ένα Χέρι της Δόξας – Ποιες μαγικές δυνάμεις το περιβάλλουν!

Προβολές άρθρου free web page counter

Αυτό το κάτωχρο μουμιοποιημένο ανθρώπινο χέρι, που ανακαλύφθηκε κρυμμένο πίσω από έναν τοίχο μιας αχυρένιας εξοχικής κατοικίας στο Κάστλτον στο βόρειο Γιόρκσαϊρ, είναι το πιο πρόσφατα ανακαλυφθέν σωζόμενο Χέρι της Δόξας.

Το Χέρι της Δόξας είναι το αποξηραμένο – ταριχευμένο χέρι ενός ανθρώπου που έχει κρεμαστεί.

Συχνά καθορίζεται ως το αριστερό – λατινικά: sinister (απαίσιο) χέρι, ή αλλιώς, αν ο άνθρωπος απαγχονίστηκε για δολοφονία, το χέρι που «έκανε την πράξη».

Σύμφωνα με παλαιά ευρωπαϊκή πεποίθηση, ένα κερί από το λίπος ενός κακοποιού ο οποίος πέθανε στην αγχόνη, φωτιζόμενο και τοποθετημένο (σαν σε ένα κηροπήγιο) στο χέρι της Δόξας, που προέρχεται από τον ίδιο άνθρωπο, θα καθιστούσε ακίνητα όλα τα πρόσωπα στα οποία παρουσιάστηκε.

Σε μια άλλη εκδοχή τα μαλλιά του νεκρού χρησιμοποιούνται ως φυτίλι, επίσης, το κερί λένε πως δίνει φως μόνο στον κάτοχο.


Το Χέρι της Δόξας επίσης υποτίθεται ότι έχει τη δύναμη να ξεκλειδώσει οποιαδήποτε πόρτα.



Η μέθοδος της παραγωγής ενός χεριού της δόξας περιγράφεται στο «Petit Άλμπερτ», και στη σύνοψη Maleficarum.

Το χέρι, σύμφωνα με το μαγικό τελετουργικό, έπρεπε να κοπεί από τον κρεμασμένο ενώ ακόμα το σώμα του βρισκόταν στην αγχόνη.

Όσο πιο φρικτό έγκλημα είχε διαπράξει, τόσο πιο ισχυρή μαγεία θα είχε το κομμένο χέρι του.

Το Χέρι της Δόξας το είχαν πάνω τους συνήθως διαρρήκτες, γιατί νόμιζαν ότι τους βοηθούσε να ξεκλειδώνουν εύκολα πόρτες, να βυθίζει σε υπερκόσμιο ύπνο τους ενοίκους και έτσι να μπορούν να κλέβουν το σπίτι και να διαφεύγουν δίχως να γίνονται αντιληπτοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου