...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Ευρήματα βαθαίνουν τα ΜΥΣΤΙΚΑ στο ΟΡΟΣ ΛΑΤΜΟΣ στο ΙΕΡΟ του ΔΙΟΣ

Προβολές άρθρου hit counter

Ένα δεύτερο ιερό χώρο στο όρος Λάτμος (Beşparmak) στη νοτιοδυτική επαρχία της Μούγλα, αυξάνει τον ενθουσιασμό μεταξύ των αρχαιολόγων που εργάζονται στην περιοχή, η οποία είχε μεγάλη σημασία κατά την αρχαιότητα. Εκεί, φαίνεται πως υπάρχει και κάποιο μυστικό, που κάποιοι, ίσως, προσπαθούν να μην έρθει στο φως…

Όρος Λάτμος – Βωμός του Διός Αγοραίου. Χτίστηκε μεταξύ 4ου και 5ου μ.Χ. και βρίσκεται βορειοδυτικά στο Ηρώο. Είναι κατασκευασμένος από λευκό μάρμαρο και η βάση είναι περίπου 9Χ5.5 μέτρα.


Η ανακάλυψη του ιερού τόπου είναι παρόμοια με ένα κοντινό μέρος στον Οβελίσκο (Obelisk), ο οποίος ήταν αφιερωμένος στον Δία Αγοραίο, σύμφωνα με τον Bahattin Sürücü, επικεφαλή του Φυσιολατρικού Συνδέσμου και της Προστασίας των Οικοσυστημάτων (EKODOSD).

«Κατά τη διάρκεια των εργασιών στην περιοχή, οι επεξεργασμένοι λίθοι που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία οριακών γραμμών μας τράβηξαν την προσοχή. Εξετάσεις γύρω από τις πέτρες αποκάλυψαν πολλά ευρήματα. Ήταν πολύ παρόμοια με τον ιερό τόπο του Οβελίσκου, ο οποίος ανακαλύφθηκε από τον Δρ Anneliese Peschlow. Στη συνέχεια κάναμε την ίδια ερώτηση: Είναι αυτός ένας δεύτερος ιερός χώρος;» είπε ο Sürücü.

Ανακαλύφθηκε το 1994 από τον αρχαιολόγο Δρ Anneliese Βερολίνο Peschlow-Bindokat. Αυτές οι βραχογραφίες χρονολογούνται από την 6ν έως 5η χιλιετία π.Χ. Ήδη βρίσκονται σε κίνδυνο από την αυξημένη εκμετάλλευση λατομείου που βρίσκεται στην περιοχή.
«Οι επιφανειακές έρευνες έδειξαν ότι υπήρχαν πολλοί παρόμοιοι οβελίσκοι. Οι γεωργικές αναβαθμίδες που χρησιμοποιούνταν στα αρχαία χρόνια και οι τάφοι βράχου μας δίνουν την ιδέα ότι υπήρχε ένας οικισμός στην περιοχή», δήλωσε ο Sürücü.

Σε όλες τις απεικονίσεις φαίνονται άνθρωποι-κυνηγοί και ζώα, καθώς και άλλα στοιχεία-φιγούρες. Όμως υπάρχει κάτι πολύ χαρακτηριστικό: τα κεφάλια απεικονίζονται ως ένα πεπλατυσμένο «Μ».
Το 1994, περίπου 170 όμορφες βραχογραφίες ανακαλύφθηκαν σε ρηχά σπήλαια και προβόλους κοντά σε πηγές, στους πρόποδες του όρους Λάτμος, στο Πενταδάκτυλο (Five Fingers Mountain) με θέα τη λίμνη Bafa, στη νοτιοδυτική Τουρκία.
Τα έργα αυτά αποτέλεσαν το αντικείμενο αρχαιολογικών εργασιών των Aydın Culture and Natural Artifacts Protection Committee και Aydın Archaeology Museum.

Ο Sürücü οδύρεται για τις επιπλέον ενέργειες να ανοίξουν ορυχεία σε όλη την περιοχή, παρά την συνεχή ανακάλυψη αρχαίων ιστορικών τοποθεσιών τα οποία παρέχουν μια πλούσια πηγή γνώσης για το παρελθόν.

Άποψη από τα λατομεία (Λάτμος / Beşparmak) – Ένα μοναδικό φυσικό και πολιτιστικό τοπίο απειλείται με καταστροφή. Φωτογραφία από http://www.latmos-felsbilder.de/
Τα προβλήματα αυτά στην περιοχή είναι πάρα πολύ σοβαρά και είναι σχεδόν ολοφάνερο ότι γίνονται για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα, είτε για να εξαφανίσουν κάθε ίχνος της αρχαίας ιστορίας είτε για να κρύψουν κάποιο μυστικό του παρελθόντος.

Πέραν αυτών, το μυστήριο που φαίνεται να αναδύεται μέσα από τα ζωγραφικά ευρήματα είναι οι μορφές που έχουν οι φιγούρες με το πεπλατυσμένο Μ για κεφάλι.

Αν και πιστεύεται ότι οι φιγούρες έχουν χρησιμοποιηθεί για θρησκευτικούς σκοπούς, δίνουν την εντύπωση πως απεικονίζουν όντα που δεν  προέρχονται από αυτόν τον κόσμο, αλλά από έναν διαφορετικό, καθώς φαίνεται να έχουν μία, έστω μακρινή, συγγένεια με άλλες φιγούρες ανά τον κόσμο όπως τους «αρχαίους αστροναύτες» του Τσατισγκαρ, οι οποίες υποδηλώνουν την παρουσία άλλων όντων, ενδεχομένως εξωγήινων.

Πηγη
diadrastika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου