...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Πόσο υγιής είναι η σχέση σου τελικά;

Προβολές άρθρου web page counter

Προφανώς, έχεις ξοδέψει ατελείωτες ώρες με τις φίλες σου στο να συζητάτε για τις σχέσεις. Άλλοι πιστεύουν πως είναι πολύ απλές και άλλοι τις βρίσκουν τρομερά πολύπλοκες.


Όταν μιλάμε για τις ερωτικές δε, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα.

 Όμως, υπάρχουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν όλες οι αρμονικές και υγιείς σχέσεις ώστε να σε κάνουν να δεις πιο καθαρά αν αξίζει να επενδύσεις σε αυτές.


Επικοινωνία

 Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να μη μπορεί ένα ζευγάρι να επικοινωνήσει. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να νιώθεις άνετα να μιλήσεις για όλα τα θέματα με το σύντροφο σου, να εκφράζεις σκέψεις και φόβους, να υπάρχει κατανόηση και γενικώς να κινείστε στο ίδιο μήκος κύματος.

Εμπιστοσύνη

 Για να συμβούν όλα τα παραπάνω, είναι απαραίτητο να υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ σας. Να ξέρεις πως ότι και να συμβεί δε θα σε αμφισβητήσει αλλά θα δείξει σεβασμό σε αυτό που είσαι και αυτά που σκέφτεσαι. Επίσης, σημαντικό είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη σε περίπτωση που είστε μακριά, μη έχοντας καθημερινή επικοινωνία.

Ειλικρίνεια

 Σε όλες τις σχέσεις θεωρείται το βασικότερο συστατικό. Χωρίς ειλικρίνεια χτίζεις μια σχέση χωρίς γερά θεμέλια που με τη πρώτη δυσκολία θα καταρρεύσει. Όσο δύσκολο και να φαντάζει να αποκαλύψεις κάτι στο σύντροφο σου, προσπάθησε να το κάνεις, όποιο και αν είναι το τίμημα. Επιπλέον, μη προσποιείσαι κάτι που δεν είσαι. Σε μια καλή σχέση πρέπει να νιώθεις άνετα να είσαι ο εαυτός σου.

Ασφάλεια

 Μια υγιής σχέση χαρακτηρίζεται από ασφάλεια. Είναι το συναίσθημα που νιώθεις όταν ξέρεις πως μπορείς να στηριχτείς στον άλλο, ότι και να συμβεί. Ασφάλεια, επίσης, σημαίνει ότι γνωρίζεις ότι έχεις και την ιδιωτικότητα σου, χωρίς να φοβάσαι ότι πρέπει να προστατεύεις, συνεχώς, τον υπολογιστή ή το κινητό σου.

Αποδοχή

 Βασικό είναι να αποδέχεσαι το σύντροφο σου όπως ακριβώς είναι. Κανείς δεν έχει τα τέλεια χαρακτηριστικά εσωτερικά και εξωτερικά. Μην προσπαθείς να τον αλλάξεις για κανένα λόγο. Σκέψου πόσο δύσκολο είναι να αλλάξεις τον ίδιο σου τον εαυτό και τότε θα συνειδητοποιήσεις πως είναι αδύνατο να αλλάξεις τους άλλους. Άλλωστε, οι ιδιαιτερότητές μας κάνουν μοναδικούς.


Ελευθερία

 Σχέση δεν σημαίνει πως κλείνεις τον άλλο σε ένα κλουβί. Είναι απαραίτητο να αισθάνεσαι ελεύθερη να κάνεις τις δικές σου επιλογές. Είναι αυτονόητο πως θα ακούσεις και τη γνώμη του συντρόφου σου αλλά δεν θα πρέπει να νιώθεις εγκλωβισμένη σε αυτή. Επίσης, προφανώς, δεν θα πρέπει να υπάρχουν απαγορεύσεις και κανόνες σε ότι αφορά τη ζωή σου. Πρέπει να νιώθεις ελεύθερη να εκφράσεις τη γνώμη σου και τις σκέψεις σου χωρίς να φοβάσαι την αρνητική κριτική και να διατηρείς τις φιλικές και οικογενειακές σου σχέσεις, χωρίς περιορισμούς.

Ισορροπία

 Σε μια τοξική σχέση, το ζευγάρι ανταγωνίζεται μεταξύ του. Η σχέση, όμως, δεν είναι αγώνας δρόμου για να πρέπει πάντα να προσπαθείς να έρχεσαι πρώτος. Μια υγιής σχέση είναι καλό να λειτουργεί επί ίσοις όροις και τα δύο άτομα να αισθάνονται το ίδιο.

Σεξ

 Μέσω τού σεξ, το ζευγάρι επικοινωνεί και δένεται πιο πολύ. Η σεξουαλική υγεία είναι, εξίσου, σημαντική με τη ψυχική υγεία, αφού συνδέονται μεταξύ τους. Μην ξεχνάς πως το σεξ, στην αρχή ,μιας σχέσης, μπορεί να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σου, αλλά συνήθως με το καιρό, υπάρχει βελτίωση, αφού νιώθετε περισσότερη άνεση μεταξύ σας.

Κατανόηση

 Είναι σημαντικό να κατανοείς τις ανάγκες, τις ανασφάλειες και τα όνειρα του συντρόφου σου. Πρέπει να μπορείς να αποδέχεσαι τις εξηγήσεις που σου δίνει για κάθε πράξη που σε έχει πειράξει και να μην τον κατακρίνεις γρήγορα και επιπόλαια.

Υπομονή

 Η υπομονή σε συνδυασμό με τον συμβιβασμό είναι ότι χρειάζεται μια σχέση για να έχει διάρκεια. Είναι καλό να έχεις υπομονή να περάσει μια άσχημη περίοδος στη σχέση σου, επιμονή για να προχωρήσεις και να κάνετε και οι δύο συμβιβασμούς ώστε να είστε απολύτως χαρούμενοι και ικανοποιημένοι.

Φιλία

 Ναι, με το σύντροφό σου είναι σημαντικό να είστε δυο καλοί φίλοι. Δεν εννοούμε να αφεθείς πλήρως και να συμπεριφέρεσαι χωρίς να σκέφτεσαι. Εννοούμε να αισθάνεσαι άνετα να συζητήσεις, να αποκαλύψεις σκέψεις και να μοιραστείς στιγμές που θα είσαι ο εαυτός σου.

 Όλα τα παραπάνω είναι βασικά στοιχεία μιας υγιούς σχέσης. Να θυμάσαι πως η τέλεια σχέση δεν υπάρχει αλλά με προσπάθεια και αγάπη και από τους δύο, μπορεί να δημιουργηθεί το ιδανικό. Ποτέ μην αμφισβητήσεις το ένστικτο σου και αν υπάρξουν ακραίες συμπεριφορές, να μη φοβάσαι να απευθυνθείς σε αρμόδιους για να σε βοηθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου