...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Κρυολόγημα ή Ιγμορίτιδα: Πως τα ξεχωρίζω;

Προβολές άρθρου website hits counter

Βασανίζει κυρίως νέους και παιδιά, εκδηλώνεται περισσότερο τους χειµερινούς µήνες και εάν δε διαγνωστεί και έγκαιρα, µπορεί να εξελιχθεί σ’ ένα µόνιµο και βασανιστικό, πρόβληµα για τον ασθενή.

Ο λόγος για την ιγµορίτιδα, η οποία δίνει τα ίδια συμπτώματα, με εκείνα του κοινού κρυολογήματος  με συνέπεια οι θεράποντες ιατροί αλλά και οι ίδιοι οι ασθενείς πολλές φορές να βρίσκονται σε σύγχυση.


Όπως εξηγούν τα μέλη της Ελληνικής  Πνευμονολογικής Εταιρείας η ιγμορίτιδα είναι μια φλεγμονή των ιγμορείων που προκαλείται συνήθως από κρυολόγημα ή γρίπη.

Σε αντίθεση με το απλό κρυολόγημα, στην ιγμορίτιδα υπάρχει έντονο οίδημα που προκαλεί πόνο στο πρόσωπο ή το μέτωπο, ανάμεσα ή πίσω από τα μάτια ή ακόμα στα μάγουλα και τα επάνω δόντια.

Τα συμπτώματα που βασανίζουν τους πάσχοντες είναι μεταξύ άλλων:
Ρινική συµφόρηση, κεφαλαλγία, βήχας, πόνος στις παρειές του προσώπου, κακουχία, είναι µερικά από τα συµπτώµατα που αν επιµείνουν πρέπει να ανησυχήσουν τον ασθενή και να τον οδηγήσουν στο γιατρό.

Τα  συχνότερα μικρόβια που ενοχοποιούνται για ιγμορίτιδα είναι ο πνευμονιόκοκκος, ο στρεπτόκοκκος, ο σταφυλόκοκκος και άλλοι ιοί.

Διάγνωση
Η διάγνωση της ιγμορίτιδας γίνεται με ακτινογραφία ή µε ενδοσκοπικά μηχανήματα ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθεί και μαγνητική τομογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου