...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Μ’αγαπάει, ......δε μ’αγαπάει;

Μ’αγαπάει, δε μ’αγαπάει; 12 σημάδια που δείχνουν ότι το κάνει!

Ειδικοί σχέσεων αποκαλύπτουν όλα όσα δείχνουν ότι ένας άντρας σε αγαπάει πραγματικά...

Η αγάπη είναι κάτι πολύ περισσότερο από το να λες «σ’αγαπώ» και αν εσύ και το ερωτικό σου ενδιαφέρον δεν έχετε προφέρει ακόμα αυτές τις λέξεις ή το έχετε κάνει, αλλά θέλεις κάποιου είδους «απόδειξη», ίσως αναρωτιέσαι πώς να καταλάβεις αν αισθάνεται έτσι πραγματικά. 

Ρωτήσαμε, λοιπόν, ειδικούς σχέσεων για τα κοινά σημάδια που συνήθως δείχνουν ότι κάποιος είναι ερωτευμένος μαζί σου. Να τι είχαν να πουν.

Αρχικά, τι είναι η αγάπη;

Η αγάπη είναι τόσο δύσκολο να οριστεί όσο και να εξηγηθεί, αλλά μπορεί τελικά να συνοψιστεί σε «ένα έντονο αίσθημα βαθιάς στοργής», σύμφωνα με το Oxford English Dictionary. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάσαι ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη αγάπης. Όπως εξηγεί η κλινική ψυχολόγος Kristina Hallett, Ph.D., η έρευνα έχει ορίσει δύο κύριους τύπους διαπροσωπικής αγάπης: την παθιασμένη αγάπη (που είναι αυτό που θεωρούμε ρομαντική αγάπη, που περιλαμβάνει έλξη και σεξουαλική επιθυμία) και τη συμπονετική αγάπη (η οποία μπορεί να είναι μεταξύ φροντιστών και παιδιών, μακροχρόνιων ρομαντικών συντρόφων και άλλων βαθιά συνδεδεμένων ζευγαριών). Οι αρχαίοι Έλληνες, ωστόσο, προσδιόρισαν τους διαφορετικούς τύπους αγάπης ακόμη περισσότερο, εντοπίζοντας οκτώ, που είναι οι εξής:


Έρωτας (ρομαντικός έρωτας)
Πραγματική αγάπη (διαρκής αγάπη)
Ερωτοτροπία (παιχνιδιάρικη αγάπη)
Φιλαυτία (αγάπη του εαυτού)
Στοργή (αγάπη μαζί με οικειότητα)
Φιλία (στοργική αγάπη)
Αγάπη (ανιδιοτελής αγάπη)
Μανία (έμμονη αγάπη)

Στο πλαίσιο αυτού του άρθρου, εστιάζουμε στην αγάπη που υπάρχει στις ρομαντικές σχέσεις, καθώς και στον τρόπο αναγνώρισης της. Και όπως το περιγράφει η ψυχοθεραπεύτρια Babita Spinelli, το να είσαι ερωτευμένος σημαίνει «ένα ισχυρό συναισθηματικό δέσιμο που περιλαμβάνει το να θέλεις να μοιραστείς τη ζωή σου σωματικά και συναισθηματικά με κάποιον». Προσθέτει ότι περιλαμβάνει την επιθυμία να είσαι γενναιόδωρος, συμπονετικός, να αγαπάς και να νοιάζεσαι για κάποιον και δημιουργεί ένα ισχυρό αίσθημα δέσμευσης. «Όταν είσαι αληθινά ερωτευμένος, η ευημερία και η ευτυχία του συντρόφου σου είναι σημαντική για σένα», σημειώνει.

Και φυσικά, μαζί με τα διαφορετικά είδη αγάπης, η ρομαντική αγάπη έχει και στάδια, με τελικό να είναι η ολόψυχη αγάπη. Σύμφωνα με την θεραπεύτρια γάμου και οικογένειας Linda Carroll, M.S., LMFT, χρειάζονται χρόνια για να αναπτυχθεί, αλλά συχνά ξεκινά με πολλά από τα σημάδια αγάπης που πρόκειται να αναλύσουμε παρακάτω.



Αγκαλιάζει όλα τα μέρη σου

Το να αγαπάς κάποιον σημαίνει να αποδέχεσαι όλα τα μέρη του, και όπως εξηγεί η Spinelli, αν ο άντρας που έχεις στη ζωή σου έχει δει μερικά από τα λιγότερο επιθυμητά σου χαρακτηριστικά και δεν έχει φύγει, είναι καλό σημάδι. «Σε εκτιμά για σένα και δεν θέλει να σε αλλάξει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να επιθυμούμε οι σύντροφοί μας να μεγαλώσουν και να εξελιχθούν, αλλά ένα σημάδι της αγάπης είναι να αποδεχόμαστε τόσο τα καλά όσο και τα λιγότερα καλά κομμάτια του άλλου», σημειώνει.

Μιλάει για ένα μέλλον μαζί σου

Σύμφωνα με τη Spinelli, όταν κάποιος είναι ερωτευμένος, πρόκειται να σε συνυπολογίσει στο μέλλον του, επειδή σε θέλει εκεί. Εάν ένας άντρας σε αγαπά, μπορεί να σου αναφέρει πράγματα που μπορείτε να κάνετε μαζί στο μέλλον, είτε είναι σε μερικές εβδομάδες, μερικούς μήνες ή σε ένα χρόνο. Μπορεί επίσης να αρχίσει να λέει «εμείς» όλη την ώρα και να σε κάνει να νιώθεις σαν να είστε ομάδα.

Είναι υποστηρικτικός

«Όταν ένας άντρας είναι ερωτευμένος μαζί σου, θέλει να σε δει ευτυχισμένη. Και ένας τρόπος για να ενθαρρύνει αυτή την ευτυχία είναι υποστηρίζοντας τα πάθη και τους στόχους σου», λέει η Spinelli. Θα γιορτάσει τις νίκες σου μαζί σου, θα σε παρηγορήσει ανάμεσα στις ήττες σου και θα σου υπενθυμίζει τη δύναμη σου.



Κάνει μια προσπάθεια να έρθει πιο κοντά

«Είτε είναι να περνάει χρόνο μαζί σου, να είναι πάντα περίεργος για το τι σου αρέσει ή να προσπαθεί να τραβά συνεχώς την προσοχή σου, ένας ερωτευμένος άντρας θα αναζητήσει τρόπους να έρθει πιο κοντά σου», λέει η Spinelli. «Μπορεί να αναδιατάξει τις προτεραιότητές του ή να κάνει συνειδητή προσπάθεια να σε συμπεριλάβει όπου μπορεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να αφήσει πίσω τη δουλειά και τις υποχρεώσεις του, αλλά μόνο ότι φροντίζει να έχει ποιοτικό χρόνο για εσένα».

Είναι ευάλωτος μαζί σου

Όπως σημειώνει η marriage και family therapist Holly Richmond, Ph.D., LMFT, η ουσία της οικειότητας μπορεί να βρεθεί στο να είσαι αληθινά ανοιχτός και ευάλωτος επειδή αγαπάς το άτομο αρκετά για να το κάνεις. Και η οικειότητα είναι, φυσικά, προϋπόθεση για την αγάπη.

Η Spinelli λέει ότι ένας άντρας θα αρχίσει να αποκαλύπτει όλο και πιο προσωπικές λεπτομέρειες ή θα αρχίσει να δείχνει πιο ευάλωτος συναισθηματικά γύρω σου, καθώς ερωτεύεται.

Σου δίνει προτεραιότητα

Σύμφωνα με τη Richmond, το να σε βάζει ως προτεραιότητα είναι τεράστια ένδειξη ότι κάποιος είναι ερωτευμένος σου. Όπως λέει, «Σας ενημερώνουν καθημερινά, αν όχι πολλές φορές την ημέρα, ότι σας σκέφτονται, κάνουν πράγματα που το δείχνουν και σας εκτιμούν», εξηγεί. Και όπως προσθέτει η Spinelli, θα ενδιαφέρεται πραγματικά για σένα και θα δεις ότι είναι περίεργος για το τι σε κάνει χαρούμενη και λυπημένη.



Σε συναντά στα μισά του δρόμου

Μια υγιής, στοργική αγάπη θα περιλαμβάνει έναν βαθμό συμβιβασμού, ή αυτό που η Richmond αναφέρει ως αμοιβαιότητα. Για παράδειγμα, λέει, μπορεί να σου τηλεφωνήσει για να κάνετε check-in, παρόλο που προτιμά να στείλει μήνυμα, επειδή ξέρει ότι εκτιμάς τις τηλεφωνικές κλήσεις.

Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα, αλλά καταλαβαίνεις την ουσία: Είναι έτοιμος και πρόθυμος να είναι εκεί για εσένα ακόμα και όταν δεν είναι βολικό. Ή όπως το περιγράφει η Spinelli, «Θέλει να σε συναντήσει στα μισά του δρόμου, είναι πρόθυμος να κάνει υγιείς συμβιβασμούς και κάνει μια προσπάθεια να κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη».

Εκτιμά τη συμβουλή σου

Είτε ζητά τη συμβουλή σου, θέλει τη γνώμη σου ή ακούει προσεκτικά όταν οι απόψεις σας διαφέρουν, ένας ερωτευμένος άντρας θα λάβει υπόψη αυτό που έχεις να πεις. Όπως εξηγεί η Spinelli, θα δείξει αγάπη όχι μόνο επενδύοντας χρόνο σε εσένα και τη σχέση, αλλά και ζητώντας τη συμβολή σου σε θέματα ζωής που είναι σημαντικά για αυτόν.

Βγαίνει από τη ζώνη άνεσής του για εσένα

«Είναι εξίσου σημαντικό, οι άνθρωποι να είναι πρόθυμοι να βγουν από η ζώνη άνεσης τους όταν ο στόχος είναι η αγάπη», λέει η Spinelli, είτε είναι κάτι τόσο απλό όπως το μπει στο τρενάκι του λούνα παρκ μαζί σου παρόλο που τον τρομάζει, είτε κάτι τόσο δύσκολο όσο το να δουλέψει τις τοξικές συμπεριφορές του για χάρη της σχέσης.


Βρίσκει τις ιδιορρυθμίες σου συμπαθητικές

Υπάρχει ένας λόγος που χρειάζονται κάποιες δοκιμές και λάθη για να βρεις την αληθινή αγάπη: Δεν πρόκειται όλοι να καταλάβουν ή να εκτιμήσουν τις περιπλοκές αυτού που είσαι. Αλλά σύμφωνα με την Spinelli, όταν ένας άντρας βρίσκει αξιολάτρευτες τις περιέργειες και τις ιδιορρυθμίες σου, όταν σε αποδέχεται και νιώθεις ότι αυτό είναι άνευ όρων, αυτό είναι σημάδι ότι είναι ερωτευμένος μαζί σου.

Εμφανίζει οποιαδήποτε ή όλες τις γλώσσες αγάπης

Οποιεσδήποτε επεκτάσεις των πέντε γλωσσών αγάπης (ποιοτικός χρόνος, λέξεις επιβεβαίωσης, σωματικό άγγιγμα, δώρο και/ή πράξεις υπηρεσίας) είναι ένα καλό σημάδι ότι ένας άντρας είναι ερωτευμένος. Όπως εξηγεί η Richmond, το σωματικό άγγιγμα είναι η κύρια γλώσσα αγάπης για περίπου το 60% έως 70% των ανδρών με τους οποίους συνεργάζεται, αλλά ο καθένας έχει διαφορετικούς τρόπους έκφρασης αγάπης, οπότε δώσε προσοχή σε πράγματα όπως το να κάνει διάφορες δουλειές και αγγαρίες, να κάνει κομπλιμέντα, να κανονίζει ραντεβού και οτιδήποτε άλλο μοιάζει με εκδήλωση στοργής.

Δεν υπάρχουν πλέον παιχνίδια ή αίσθηση «κυνηγητού»

Η Richmond λέει ότι όταν κάποιος σε αγαπάει πραγματικά, δεν θα υπάρχει η αίσθηση του παιχνιδιού, της παραπλάνησης ή αμφιβολίες. «Όταν μιλάμε για αγάπη, μιλάμε για αυθεντικότητα και διαφάνεια. Θα ξέρεις ότι αυτό το άτομο είναι εκεί και δεν θα νιώθεις ότι πρέπει να διαβάζεις πίσω από τις λέξεις», λέει.

Photos: istockphoto.com

Πηγή:  TheNotebook

.                                                                                                                                                                    .
uhfnewsΣ’ αρέσουν τα άρθρα μας;  Στήριξέ τα!!!!!      Κοινοποιησέ τα !!!!!
Ακολούθησε τη σελίδα του uhfnews και στο Facebook  

Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρο μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “https://uhfnews.blogspot.com”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “uhfnewsnow@gmail.com” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στο UHF News ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .
    👉   UHF News  © 2017      UHF News Blog All Rights Reserved.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου