...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Άμεσο αδυνάτισμα – Συμβουλές

Προβολές άρθρου web page counter

Για να μπορέσεις να πετύχεις απώλεια βάρους γρήγορα και αποτελεσματικά και να διατηρηθείς στα επιθυμητά κιλά, ο κατάλληλος τρόπος είναι να γίνει ισορροπημένα, σωστά, αργά και σταδιακά.

Το άμεσο αδυνάτισμα πολλές φορές δεν έχει μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα γι’ αυτό και συνήθως δε συστήνεται. Όμως, υπάρχουν περίοδοι στη ζωή μας που για κάποιους λόγους (ενδεχομένως επειδή το επιβάλλει και το αντικείμενο της δουλειάς μας), λόγω και έλλειψης χρόνου, βιαζόμαστε και αναζητούμε μέθοδο για να χάσουμε βάρος πολύ σύντομα αλλά και να το διατηρήσουμε.


Αν, λοιπόν, για δικούς σου λόγους βρίσκεσαι σε μια φάση όπου θέλεις να χάσεις κιλά όσο πιο γρήγορα γίνεται, για να πετύχεις άμεσο αδυνάτισμα και αποτελεσματικά, ώστε να μην πάρεις στο μέλλον τα διπλάσια κιλά, πρέπει να είσαι προετοιμασμένη ότι θα γίνει μια σκληρή και συντονισμένη προσπάθεια.

Για να πετύχεις γρήγορο και άμεσο αδυνάτισμα σωστά, δεν αρκεί μία μέθοδος, για παράδειγμα μόνο δίαιτα ή μόνο γυμναστική. Είναι απαραίτητο να γίνει συνδυασμός από σωστή διατροφή, πειθαρχημένη γυμναστική και κατάλληλο τρόπο ζωής γενικότερα. Και πάνω απ’ όλα, χρειάζεται συγκεκριμένος και σαφής στόχος από τον οποίο δε θα παρεκκλίνεις.

Συμβουλές για άμεσο αδυνάτισμα

• Ξεκάθαρος στόχος και κίνητρο: 
Επειδή η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά το γρήγορο και άμεσο αδυνάτισμα με απώλεια πολλών κιλών, το πρώτο βήμα για να ξεκινήσεις την προσπάθειά σου, είναι να βάλεις ένα συγκεκριμένο και ξεκάθαρο στόχο στο μυαλό σου ως προς το πόσα κιλά σκοπεύεις να χάσεις, πόσες θερμίδες θέλεις να χάνεις τη μέρα και με ποιον τρόπο θα το πετύχεις. Επιπλέον, είναι βασικό να έχεις ένα κίνητρο για αυτή τη διαδρομή που κάνεις, να μένεις σε αυτό σε όλο το διάστημα της προσπάθειας, να μην παρεκκλίνεις και τέλος, να υποσχεθείς στον εαυτό σου κάποια ανταμοιβή όταν πετυχαίνεις μέρος του στόχου σου.

• Σωστή και κατάλληλη διατροφή: 
Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, με ό, τι περιλαμβάνει αυτό, θα έπρεπε να είναι δεδομένη όταν μιλάμε για απώλεια βάρους και μάλιστα για άμεσο αδυνάτισμα. Αν καταναλώνεις τις σωστές και ιδανικές τροφές θα καταφέρεις να χάσεις όσο πιο σύντομα γίνεται τα κιλά που έχεις βάλει στόχο. Το πρώτο που πρέπει να ενσωματώσεις οπωσδήποτε στην καθημερινή σου διατροφή, είναι όπως θα υποψιάζεσαι τα λαχανικά και τα φρούτα, τα οποία έχουν λίγες θερμίδες, ενώ παράλληλα χάρη στα θρεπτικά τους συστατικά και στις βιταμίνες που περιέχουν σου δίνουν δύναμη και ενέργεια και σε προστατεύσουν από ασθένειες. Από κει και πέρα, μπορείς να τρως ψάρι βραστό ή ψητό (κατά προτίμηση όσα είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά), κρέας άπαχο επίσης ψητό ή βραστό, γαλακτοκομικά χωρίς λιπαρά, αυγά, προϊόντα από σόγια.



• Μην πλησιάζεις τις επεξεργασμένες τροφές: 
Τα διάφορα τρόφιμα που έχουν υποστεί επεξεργασία (κονσέρβες, έτοιμο και πρόχειρο φαγητό, κτλ) κανείς δε γνωρίζει τι ακριβώς περιέχουν και ποια είναι η πραγματική τους σύσταση. Όχι μόνο έχουν υποστεί προσθήκη ύποπτων και περίεργων ουσιών, όπως διάφορα χημικά στοιχεία, συντηρητικά, χρωστικές, γλυκαντικά, λίπη, επιπλέον αλάτι, κ.ά. αλλά το χειρότερο είναι ότι τους έχουν επιπλέον αφαιρεθεί τα καλά τους στοιχεία, οι θρεπτικές ουσίες που μπορούν να προσφέρουν στον οργανισμό μας. Άρα, δεν έχουν να μας δώσουν κανένα θετικό, ούτε να συνεισφέρουν στη διατροφή μας με οποιοδήποτε τρόπο. Επομένως, φρόντισε κατηγορηματικά να μην περιλαμβάνεις στη διατροφή σου καθόλου έτοιμο και επεξεργασμένο φαγητό. Ακόμα κι αν τρέχεις από το πρωί μέχρι το βράδυ αν θέλεις να πετύχεις το σκοπό σου, θα πρέπει βρεις χρόνο να ετοιμάζεις στο σπίτι το φαγητό σου που θα το μαγειρεύεις εσύ (ή κάποιο δικό σου πρόσωπο) και θα χρησιμοποιείς φρέσκα και αγνά υλικά.



• Φρόντισε να απομακρύνεις τους πειρασμούς: 
Για να τρως σωστά και να αποφεύγεις το junk food και γενικά άχρηστες και επεξεργασμένες τροφές, πρέπει και να μη βρίσκεσαι κοντά σε αυτά. Προσπάθησε να απομακρύνεις τους διατροφικούς πειρασμούς, να μην έχεις μέσα στο ψυγείο και στο σπίτι σου τίποτα το απαγορευτικό και αντιθέτως να έχεις μόνο υγιεινές και αγνές τροφές. Τέλος, μην επιτρέψεις στο περιβάλλον και στους φίλους σου να σε επηρεάζουν ή να σε παρασέρνουν σε διατροφικά ατοπήματα.

• Υιοθέτησε τα μικρά και συχνά γεύματα: 
Το έχεις ακούσει πάρα πολλές φορές κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Αν τρως αρκετές φορές μες στη μέρα, σύντομα γεύματα, αυτό σε κρατάει γεμάτη ώστε να μην πεινάς και πέφτεις σε άσχημα τσιμπολογήματα με ανθυγιεινά σνακ. Άλλωστε, το στομάχι δεν πρέπει να μένει άδειο πολλές ώρες και αν θέλεις να χάσεις σωστά βάρος δε σημαίνει όπως πολλοί νομίζουν ότι πρέπει να μένεις πεινασμένη. Το αντίθετο, πρέπει να τρέφεσαι συχνά αλλά με τις σωστές τροφές και τις κατάλληλες ποσότητες. Τα μικρά και συχνά γεύματα συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και αυτό βοηθάει στην σωστή καύση λίπους και θερμίδων. Διαφορετικά αν ο οργανισμός σου δέχεται το μήνυμα της πείνας θα έχεις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σου με διάφορα συμπτώματα.



• Άφθονη κατανάλωση νερού: 
Γιατροί, διαιτολόγοι και διάφοροι ειδικοί το λένε και το ξαναλένε ότι η άφθονη κατανάλωση υγρών και ειδικά νερού μπορεί να κάνει θαύματα για την υγεία και τη σωματική ευεξία. Σε μια προσπάθεια για άμεσο αδυνάτισμα είναι πρωτεύον να προσλαμβάνει ο οργανισμός σου άφθονη ποσότητα νερού και να είσαι μονίμως ενυδατωμένη. Όταν αυξάνεις την κατανάλωση νερού, ενεργοποιείς περισσότερο το μεταβολισμό σου και αυτό σε βοηθάει να χάνεις περισσότερες θερμίδες και άρα να πετυχαίνεις την απώλεια βάρους που επιθυμείς. Επιπλέον, όσο σε φουσκώνει το νερό δεν αισθάνεσαι ιδιαίτερη πείνα οπότε σε κρατάει για κάποια ώρα.

• Μην ενδίδεις στην κατανάλωση αλκοόλ: 
Τα αλκοολούχα ποτά είναι επικίνδυνα και δρουν υπογείως. Κι αυτό γιατί τις περισσότερες φορές δεν περνάει από το μυαλό μας το πόσο αρνητικά επηρεάζουν και σαμποτάρουν την προσπάθειά μας για απώλεια βάρους και υγιεινό τρόπο ζωής. Το να πιεις ένα ποτηράκι κρασί μια στο τόσο σε κάποια έξοδο δε θα σου χαλάσει τη προσπάθεια αλλά χρειάζεται πειθαρχία και προσοχή. Μία μπυρίτσα κάπου κάπου ή ένα ποτήρι λευκό κρασί δεν είναι κακό, αλλά μέχρι εκεί. Να ξέρεις ότι το κόκκινο κρασί είναι αυτό με τις περισσότερες θερμίδες.



• Απόφυγε έτοιμους χυμούς και αναψυκτικά: 
Όσον αφορά τα αφεψήματα και τα υγρά, τα μόνα αθώα είναι το νερό, το τσάι και οι φρέσκοι φυσικοί χυμοί. Οτιδήποτε άλλο το οποίο είναι έτοιμο, συσκευασμένο, επεξεργασμένο, κλπ, μπορεί να έχει τις ίδιες συνέπειες στον οργανισμό σου με αυτές που έχουν και τα τυποποιημένα τρόφιμα. Ειδικά για τα αναψυκτικά δε χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Εξίσου μεγάλη προσοχή θέλουν και οι συσκευασμένοι χυμοί.

• Προτίμησε την αεροβική γυμναστική: 
Περνώντας στο κομμάτι της γυμναστικής, για αποτελεσματικό άμεσο αδυνάτισμα, συστήνεται πρώτα απ’ όλα η αερόβια άσκηση. Φυσικά στην πορεία χρειάζεται ένας συνδυασμός από αεροβική και όργανα για να γίνει και η κατάλληλη σύσφιξη μετά την απώλεια λίπους, αλλά και για να δουλέψεις τους μύες σου σωστά. Αλλά τα βάρη και τα όργανα θα μπουν σιγά σιγά στο πρόγραμμα στην πορεία. Ξεκινώντας, λοιπόν, τη σωματική άσκηση που θα ακολουθήσεις σε όλο το διάστημα που κάνεις μια σωστή διατροφή (συνδυαστικά), μπορείς για τη μεγαλύτερη καύση θερμίδων να ασχοληθείς με την αεροβική σε ένα οργανωμένο ομαδικό πρόγραμμα ή να κάνεις μόνη σου κάποιες δραστηριότητες συστηματικά, όπως ποδήλατο, τρέξιμο, κολύμπι, ή να ακολουθήσεις κάποιο ομαδικό άθλημα όπως τένις, βόλεϊ, κλπ. Τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα για ένα μισάωρο με σαράντα λεπτά, είναι η ιδανική εξάσκηση αλλά αν σου πέσει πολύ για τον οργανισμό σου περιόρισέ το, δε θέλεις να τον εξασθενήσεις και να αποδυναμωθείς.

• Βάλε ενέργεια και δραστηριότητα στην καθημερινότητά σου: 
Η γυμναστική είναι απαραίτητη για σωστό και γρήγορο αδυνάτισμα αλλά για κάποιους δεν είναι πολύ ευχάριστη. Είναι απαραίτητη στην προσπάθειά που κάνεις, αλλά μπορείς από ένα σημείο και μετά να τη μειώσεις ελαφρώς και να βάλεις στη ζωή σου άλλα πράγματα πιο διασκεδαστικά που μπορείς να κάνεις στην καθημερινότητά σου και να βοηθούν τη φυσική σου κατάσταση. Φρόντισε να γίνεις πιο δραστήρια και να βάλεις στη ζωή σου άλλης μορφής άσκηση πιο πρακτική. Μπορείς να ξεκινήσεις μαθήματα χορού με μία φίλη, να περπατάς πολύ περισσότερο και να αφήνεις το αμάξι, να τρέχεις και να παίζεις με το κατοικίδιό σου, να λιώνεις στις ρακέτες το καλοκαίρι στην παραλία, να κυκλοφορείς συνέχεια με ποδήλατο, να αποφεύγεις τα ασανσέρ και να χορεύεις σαν τρελή όταν βγαίνεις με την παρέα σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου