...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Οι 11 παράγοντες που εμπλέκονται στο να ερωτευτείς, σύμφωνα μ’ έναν ψυχολόγο


Οι 11 παράγοντες που εμπλέκονται στο να ερωτευτείς, σύμφωνα μ’ έναν ψυχολόγο. Η αγάπη είναι σαν ένα κουτάκι με σοκολατάκια. Υπάρχουν δεκάδες υλικά αλλά όταν τρώμε το σοκολατάκι δύσκολα θα σκεφτούμε το αλεύρι και το κακάο…

Σίγουρα δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική όταν λέμε ότι στο παιχνίδι της αγάπης υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα απ ‘ό, τι μόνο σωματική έλξη ή ένα κοινό πάθος για το «Game of Thrones» και πίτσα.

Σύμφωνα μ’ έναν ψυχολόγο, υπάρχουν 11 ξεχωριστοί παράγοντες που μπορούν να σε κάνουν να ερωτευτείς… και η σοκολάτα δεν βρίσκεταιμέσα σ’ αυτούς!


Η  Ayala Malach Pines, από το School of Management του Ben Gurion University στο Israel, η οποία είναι κλινική ψυχολόγος, μελετά ζευγάρια.

Η Pines συνέθεσε περίπου 60 ερευνητικά κείμενα στην καριέρα της και μια χούφτα βιβλία για τις σχέσεις, ένα εκ των οποίων είναι το «Falling in Love: Why We Choose the Lovers We Choose» στο οποίο παρουσιάζονται οι 11 παράγοντες του έρωτα.


Ποιοι είναι οι 11 λόγοι;

  1. Η ομοιότητα στις συμπεριφορές, το background, τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας.
  2. Γεωγραφική εγγύτητα. Έχεις ακούσει την έκφραση «near and dear to my heart?» ε, δώσε ιδιαίτερη έμφαση στο τμήμα «κοντά».
  3. Τα επιθυμητά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και της εμφάνισης. Ψηλός, μελαχρινός και όμορφος. Ε, και γενναιόδωρος…
  4. Αμοιβαία αγάπη. Αν ο «έρωτας» σου σε θέλει και εκείνος τότε οι πιθανότητες να ερωτευτείς αυξάνονται!
  5. Ικανοποίηση των αναγκών. Χωρίς ικανοποίηση δεν γίνεται να είσαι και ερωτευμένος…
  6. Φυσική και συναισθηματική διέγερση. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που σε κάνουν να προσπεράσεις το friend zone!
  7. Κοινωνικές επιρροές, κανόνες και έγκριση των ανθρώπων στον κύκλο μας. Για να αναφέρω και τις Spice Girls, «If you wanna be my lover, you gotta get with my friends»…
  8. Τα μάτια, η στάση του αγαπημένου, ο τρόπος που κινείται στον χώρο. Σας αρέσει ο περίεργος τρόπος που ο «φίλος» σου χορεύει; Ω, ναι, έχεις δαγκώσει για τα καλά την λαμαρίνα!
  9. Ετοιμότητα για μια ρομαντική σχέση. Τα One-night stands δεν έχουν λόγο ύπαρξης σ’ αυτή τη λίστα!
  10. Δυνατότητα να είσαι μόνη μαζί του… 
  11. Το μυστήριο μέσα σε μία κατάσταση ή έναν άνθρωπο. Πάντα ένα αίνιγμα κάνει την κατάσταση πιο θελκτική.

Must Be Love On The Brain.. που λέει και η Rihanna

Εάν δεν είσαι σίγουρη για το αν μπορείς να κάνεις check σε όλα από τα παραπάνω βήματα απλώς κάνε κλικ σε μια μαγνητική τομογραφία. Σε μια μελέτη του 2015 αναφέρεται ότι οι «πρώτες εμπειρικές αποδείξεις όσων είναι ερωτευμένοι είναι η αλλοίωση της λειτουργικής αρχιτεκτονικής του εγκεφάλου», που πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορούσες να πεις αν κάποιος είναι ερωτευμένος με βάση το πως εμφανίζεται ο εγκέφαλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου