...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Η κουλτούρα της επικίνδυνης οδήγησης...

Η κουλτούρα της επικίνδυνης οδήγησης δε διαμορφώνεται μόνο στο δρόμο αλλά καλλιεργείται και μέσα από ταινίες οι οποίες προβάλλουν την ακραία οδήγηση ως συναρπαστική. 

Μεγάλες ταχύτητες σε συνδυασμό με παρακινδυνευμένους ελιγμούς οι οποίοι πραγματοποιούνται όχι σε κάποια πίστα αλλά σε σκηνικό κεντρικών δρόμων αυξημένης κυκλοφορίας. 

Έτσι, τονίζονται η αδρεναλίνη, η ένταση και η ικανοποίηση της νίκης ενώ παράλληλα αποσιωπώνται οι αρνητικές, συχνά καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν, τόσο για τους ίδιους τους οδηγούς όσο και για τους συνεπιβάτες τους αλλά και για όποιον άλλον τύχει να βρίσκεται κοντά στο όχημα εκείνη τη στιγμή.

Γράφει η Ψυχολόγος Κωνσταντίνα Καστελιώτη, συνεργάτης του Δικτύου Psy-Counsellors

Τα οχήματα, αυτοκίνητα και μηχανές, μακριά πια από τη χρηστική τους αξία, έχουν αναχθεί τα ίδια σε καταναλωτική αξία και σύμβολο κύρους. Όχι μόνο τα ακριβά αλλά και τα πιο οικονομικά οχήματα σε ακατάλληλα χέρια μπορούν να αποδειχτούν εξίσου φονικά. Τι θα μπορούσε να γίνει όμως ώστε να δοθεί έμφαση στην πρόληψη, δηλαδή να αποτρέψουμε την εκδήλωση της παραβατικής οδηγικής συμπεριφοράς;

Υπάρχουν, ευτυχώς, αρκετά εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία υλοποιούνται τόσο σε πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής όσο και στο χώρο των σχολείων. Ο βιωματικός τους χαρακτήρας σε συνδυασμό με τη διαφωτιστική και ουσιαστική συζήτηση μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο σκέψης των μαθητών επί του θέματος. Είναι όμως πολύ σημαντικό και άκρως απαραίτητο ό,τι μαθαίνουν τα παιδιά και οι έφηβοι στα προγράμματα αυτά να μην ακυρώνεται στην πράξη από την οδήγηση των γονιών τους. Ιδιαίτερα οι έφηβοι, που θα γίνουν οδηγοί στο άμεσο μέλλον, χρειάζεται να διδαχθούν τη σωστή οδήγηση από τον τρόπο που οι γονείς τους οδηγούν. Ακόμα και αν κάνουν κάποια λάθη την ώρα της οδήγησης, είναι πολύ βοηθητικό οι γονείς να τα επισημαίνουν στον έφηβο, να του εξηγούν τι συνέβη και ποια συνέπεια θα μπορούσε να είχε ένα παρόμοιο λάθος.

Η κουλτούρα της επικίνδυνης οδήγησης είναι πράγματι πολύ ακριβή γιατί μας κοστίζει ανθρώπινες ζωές. Η νέα γενιά, η γενιά των σημερινών εφήβων, έχει την ευκαιρία να ανατρέψει την κουλτούρα αυτή. Θα πρέπει πρώτα όμως να βιώσει από τους γονείς και τους φίλους που ήδη οδηγούν ότι ένας διαφορετικός, πιο συνειδητός τρόπος οδήγησης είναι εφικτός.

.                                                                                                                                                                    .
uhfnewsΣ’ αρέσουν τα άρθρα μας;  Στήριξέ τα!!!!!      Κοινοποιησέ τα !!!!!
Ακολούθησε τη σελίδα του uhfnews και στο Facebook  

Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρο μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com

    👉   UHF News  © 2017      UHF News Blog All Rights Reserved.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου