...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Όταν σε αμφισβητούν να θυμάσαι πως εσύ μπορείς...

Όταν σε αμφισβητούν να θυμάσαι πως εσύ μπορείς! 
Ίσως να σου συμβαίνει αρκετές φορές να θέλεις να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο, να τολμήσεις κάτι πρωτόγνωρο και πάνω στις δικές σου αμφιβολίες και ανησυχίες , να έρχονται και να ακουμπάνε, συνήθως δικοί σου άνθρωποι την γεμάτη αμφισβήτηση κι επικριτική τους άποψη.

Προφανώς όλοι αυτοί αμφισβητούν το δυναμικό σου, τις δυνατότητές σου, τις ικανότητές σου, τις πιθανότητές σου να πετύχεις και με λίγα λόγια σου βάζουν ψυχολογικούς φραγμούς με τον τρόπο τους κι εσύ δυστυχώς δεν ξέρεις πως να ξεφύγεις.

Κάθισε λίγο να σκεφτείς και να παρατηρήσεις πως εσύ με κάποιο τρόπο τους έχεις αφήσει τον ”χώρο” κι αυτοί από την άλλη έχουν λόγο σε καθετί που αφορά εσένα και μόνο επί της ουσίας.

Γράφει η  Ναταλία Βαλαμουτοπούλου Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Να θυμάσαι ότι…
Ο άνθρωπος που σε κρίνει και σε κατακρίνει , το κάνει γιατί προφανώς έχει διαφορετικές ιδέες, αξίες, και δίνει αλλιώτικο ορισμό στην επιτυχία από εσένα.

Θα μπορούσε να ζηλεύει το ελεύθερο πνεύμα σου που επιθυμεί και προσπαθεί μια νέα αρχή, συγκριτικά με τον εαυτό του..

Ο ίδιος αυτός άνθρωπος, μπορεί να θεωρεί ότι επειδή έκανες λάθη στο παρελθόν είσαι ανίκανος να πράξεις με έναν διαφορετικό και πιο αποτελεσματικό τρόπο στο τώρα.


Όταν ένας άνθρωπος σε κρίνει έχει τους δικούς του ψυχολογικούς περιορισμούς που πιθανότατα βιώνει με μια μιζέρια συναισθηματική τη ζωή του, είναι στενόμυαλος με έλλειψη πιθανά σε καλοσύνη και αγάπη και θα ήταν μάλλον πιο λογικό να λυπάσαι εσύ αυτό το άτομο και όχι αυτό εσένα.

Το αν λοιπόν κάποιος δεν πιστεύει σε εσένα και τις δυνατότητές σου και θεωρεί ότι θα αποτύχεις είναι δικό του πρόβλημα και όχι δικό σου, άρα μην το υιοθετείς κι εσύ, προφανώς λόγο της δικής σου χαμηλής αυτοεκτίμησης.
ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ


Είναι αρκετά συνηθισμένο να συναντήσεις αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις μόλις τολμήσεις να κάνεις κάτι έξω από τα συνηθισμένα, γιατί απλά μπορεί κάποιους να τους ”ξεβολέψεις” και στη τελική δε χρειάζεσαι την έγκριση, την άδεια ή την ηθική υποστήριξη κανενός για να ξεκινήσεις και να πετύχεις αυτά που εσύ θεωρείς σημαντικά για εσένα και την ευτυχία σου.

Διάλεξε μόνος σου πως θα εξελιχθείς στο άτομο που θέλεις να είσαι, χωρίς να αμφισβητείς την προσωπική σου αξία και τους στόχους που θέτεις, γιατί απλά αξίζεις όλα αυτά και πολλά παραπάνω !!
 



ΠΗΓΗ
Ναταλία Βαλαμουτοπούλου
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

.                                                                                                                                                                    .
uhfnewsΣ’ αρέσουν τα άρθρα μας;  Στήριξέ τα!!!!!      Κοινοποιησέ τα !!!!!
Ακολούθησε τη σελίδα του uhfnews και στο Facebook  

Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρο μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com

    👉   UHF News  © 2017      UHF News Blog All Rights Reserved.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου