...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Η ζωή σου όλη είναι στο παρόν...

Η ζωή σου όλη είναι στο παρόν. 
Πάψε να νοσταλγείς και να φαντασιώνεσαι το μέλλον.

Γράφει η Maria Papadouri

Σκέφτηκες ποτέ πόσο χρόνο αναλώνεις μέσα στην ημέρα σε μη σημαντικά πράγματα; Μπορεί να αναπολείς κάτι από το παρελθόν. 

Ή να φαντασιώνεσαι (και όχι να φαντάζεσαι) το μέλλον. Σκέψου και πόσα πράγματα κάνεις μηχανικά. 

Σε πόσο χρόνο της ημέρας έχεις πραγματικά τον έλεγχο; 

Η ζωή σου όλη είναι στο παρόν κι εκεί πρέπει να εστιάζεις.

Μην μένεις στο παρελθόν
Το παρελθόν είναι εκεί για να είναι οδηγός για το παρόν. Όχι για να είναι φυλακή. Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη αλλά ακόμη μεγαλύτερο λάθος είναι το να εστιάζουν στα λάθη που έκαναν. Αυτό τους κρατάει δέσμιους. Τους μπλοκάρει και τους εμποδίζει στο να προσπαθήσουν ξανά και ξανά.

Υπάρχει λόγος που η εμπειρία είναι ένα τόσο σημαντικό κεφάλαιο της ζωής και της αυτοβελτίωσής μας. Είναι επειδή την κατακτάμε με τη γνώση. Και τη γνώση την κατακτάμε με τα λάθη που κάνουμε.

Οπότε, να βλέπεις τα λάθη σου σαν μάθημα ζωής και να μαθαίνεις από αυτά. Μάθε να μην τα επαναλαμβάνεις – έτσι έρχεται και η ωριμότητα.

Από την άλλη, αρκετοί μένουν στο παρελθόν λόγω κάποιας ανάμνησης ή νοσταλγίας. Να σκέφτεσαι οτιδήποτε θες να κρατήσεις ζωντανό σαν ανάμνηση. Απλά να μην γίνεσαι δέσμιος αυτού. 

Μην φαντασιώνεσαι το μέλλον
Η φαντασία είναι μεγάλο όπλο για το μυαλό μας. Καθορίζει σε ένα βαθμό και την ίδια τη ζωή μας. Αν και πάντα έχουμε ανάγκη να φανταζόμαστε πώς θέλουμε να κυλήσουν κάποια πράγματα, εντούτοις η φαντασίωση δεν έχει πραγματική υπόσταση.

Η φαντασίωση είναι διαφορετική από τη φαντασία. Κατασκευάζει κανείς εικόνες για το μέλλον που δύσκολα θα υπάρξουν. Δημιουργεί συγκυρίες για τις οποίες δεν υπάρχουν πραγματικοί στόχοι. Κι έτσι παγιδεύεται σε κάτι μη χειροπιαστό.

Δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου. Μπορείς πάντα να βάζεις στόχους και να κατασκευάζεις ένα πλάνο για το πώς θα τους πετύχεις. Να ζεις όμως σε μια φαντασίωση που δεν σου προσφέρει κάτι, δεν εξυπηρετεί κάπου.

Η ζωή σου όλη είναι στο παρόν 
Γι’ αυτό και πρέπει να ζεις στο παρόν. Να μην παίρνεις ως δεδομένο όσα έχεις κάθε στιγμή στη ζωή σου. Κάνε μια παύσει και ζήσε τα. Απόλαυσέ τα. Εκτίμησε τα. Και δώσε τους την προσοχή που τους αξίζει. 

.                                                                                                                                                                    .
uhfnewsΣ’ αρέσουν τα άρθρα μας;  Στήριξέ τα!!!!!      Κοινοποιησέ τα !!!!!
Ακολούθησε τη σελίδα του uhfnews και στο Facebook  

Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρο μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com

    👉   UHF News  © 2017      UHF News Blog All Rights Reserved.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου