...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Υγιεινή διατροφή: Πότε ακυρώνονται τα οφέλη της...

Υγιεινή διατροφή: Πότε ακυρώνονται τα οφέλη της. 
Η υγιεινή διατροφή αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της καλής υγείας, ειδικά όταν συνδυάζεται με άσκηση.

Οι ευεργετικές επιδράσεις της όμως εξουδετερώνονται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, σύμφωνα με επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Οι επιστήμονες έκαναν μελέτη με 58 εθελόντριες, οι οποίες κατανάλωσαν στο εργαστήριο ένα γεύμα πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά, δηλαδή το είδος των λιπών που υπάρχουν κυρίως σε ζωικής προέλευσης τρόφιμα, όπως το κρέας και το βούτυρο.

Οι γυναίκες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και μία εβδομάδα αργότερα οι μισές έφαγαν ένα γεύμα με λίγα κορεσμένα λιπαρά, ενώ δύο εβδομάδες αργότερα οι άλλες μισές κατανάλωσαν ένα άλλο γεύμα φτωχό σε κορεσμένα λιπαρά. 

Τα δύο γεύματα διέφεραν ως προς την αναλογία κορεσμένων προς μονοακόρεστα/πολυακόρεστα λιπαρά όπως αυτά που υπάρχουν στο ελαιόλαδο και στα ψάρια, αλλά ο αριθμός των θερμίδων, τα είδη των τροφίμων και οι ποσότητες των λιπών, των υδατανθράκων και των πρωτεϊνών ήταν ίδια.

Πριν από κάθε γεύμα, οι εθελόντριες συμπλήρωσαν ειδικά ερωτηματολόγια που αφορούσαν την ψυχική υγεία τους και αξιολογούσαν τα επίπεδα στρες και κατάθλιψης κατά την τελευταία εβδομάδα και τον αριθμό των στρεσογόνων παραγόντων στους οποίους είχαν εκτεθεί κατά το τελευταίο 24ωρο.

Διαφήμιση

Επιπλέον, πριν και μετά από κάθε γεύμα οι γυναίκες έδωσαν δείγματα αίματος για να εξεταστούν διάφοροι δείκτες φλεγμονής.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μεταξύ εθελοντριών με χαμηλά επίπεδα στρες οι δείκτες της φλεγμονής αυξάνονταν περισσότερο μετά την κατανάλωση του γεύματος με τα πολλά κορεσμένα λιπαρά, παρά ύστερα από την κατανάλωση των γευμάτων με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζωικά λιπαρά.

Ωστόσο στις γυναίκες με έντονο στρες, η διαφορά αυτή δεν υπήρχε: είχαν υψηλά επίπεδα φλεγμονής είτε το γεύμα τους περιείχε πολλά κορεσμένα λιπαρά είτε όχι.

Σύμφωνα με την επικεφαλής ερευνήτρια, δρ Τζάνις Κίκολτ-Γκλέιζερ, καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο Οχάιο, το εύρημα αυτό προκαλεί έκπληξη διότι είναι σαν να μετατράπηκαν τα υγιεινά γεύματα σε ανθυγιεινά εξαιτίας του στρες.

.                                                                                                                                                                    .
uhfnewsΣ’ αρέσουν τα άρθρα μας;  Στήριξέ τα!!!!!      Κοινοποιησέ τα !!!!!
Ακολούθησε τη σελίδα του uhfnews και στο Facebook  

Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρο μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com

    👉   UHF News  © 2017      UHF News Blog All Rights Reserved.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου