...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Βήματα για να συζητήσετε τα προβλήματα της σχέσης......

5 βήματα για να συζητήσετε τα προβλήματα της σχέσης. 
Δεν λέμε ότι είναι εύκολο να το κάνετε σωστά. Λέμε ότι έχουμε την ικανότητα να το σπάσουμε σε κομμάτια για να γίνει πιο κατανοητό, αλλά πιο εύκολο δε γίνεται.

Το να είσαι σε μία σχέση που αντιμετωπίζει προβλήματα δεν είναι ούτε ασυνήθιστο, ούτε το τέλος του κόσμου.

 Και για να έχεις φτάσει να διαβάζεις αυτές τις γραμμές, θα υποθέσουμε ότι θες να βελτιώσεις την κατάσταση. 

Βασικά θα υποθέσουμε πως και οι δυο σας το θέλετε αυτό, αλλά επίσης πως δοκιμάσατε να το κάνετε χωρίς πολλή επιτυχία μέχρι στιγμής: καυγάδες, φωνές, κουβέντες που ξεφεύγουν και θαμμένες πίκρες σε γκράντε επανεκτέλεση.

Οπότε αυτές είναι μερικές συμβουλές που θα θέσουν ορισμένους κανόνες στην διαδικασία, για να βγάλετε περισσότερο νόημα. Δεν λέμε ότι το να μείνετε εντός των κανόνων είναι εύκολο, ούτε και πως τα νοήματα βγαίνουν έτσι εύκολα. Αλλά εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε.

Αρχικά, οργανώστε το
Βάλτε απλούς κανόνες τύπου "Δεν διακόπτουμε το άλλο άτομο όταν μιλάει". Ακούγεται απλό, αλλά δεν είναι. Και μόνο, για παράδειγμα, που θα αναφέρεις σε κάποια άτομα αυτό με το "δεν διακόπτουμε", μπορεί να ξεκινήσεις καυγά από την αρχή. Φαντάσου πόσες νοηματικές νάρκες κρύβονται όταν οι απλοί κανόνες αρχίζουν να μαζεύονται.

Μιλήστε ξεκάθαρα και προσωπικά
Ο σκοπός του να μιλήσετε για τα προβλήματα στη σχέση είναι να τα λύσετε, όχι να τα αναφέρετε ασαφώς μπας και αρχίσετε μαγικά και οι δύο να είστε καλύτεροι σύντροφοι. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να είστε ειλικρινείς με τα συναισθήματά σας, και να μιλάτε μόνο για αυτά. Που σημαίνει ότι είναι καλύτερα να πεις "Νιώθω άσχημα επειδή δεν επικοινωνούμε τελευταία" αντί για "Ποτέ δεν με ακούς".

Ακούστε προσεκτικά
Αφού έχουμε πει ότι δεν διακόπτουμε και ότι ο καθένας μιλάει για το δικό του βίωμα μέσα στη σχέση, το μόνο που έμεινε είναι να ακούμε εξίσου σοβαρά όταν το άλλο άτομο μιλάει. Μην σκέφτεσαι εκείνη τη στιγμή πώς θα απαντήσεις, κι ας σου πάρει δύο λεπτά άβολης σιωπής για να σκεφτείς τι θα πεις όταν έρθει η σειρά σου. Άκου προσεκτικά τι σου λέει ο/η σύντροφός σου, με τον ίδιο τρόπο που θέλεις να ακούσει κι εσένα.

Προετοιμαστείτε για συμβιβασμούς και οι δύο
Επειδή ακόμα και στις πιο ξεκάθαρες περιπτώσεις που φταίει περισσότερο ο ένας, οι συμβιβασμοί δύσκολα θα αφορούν μόνο το ένα μέλος της σχέσης. Οι συμβιβασμοί, επίσης, είναι μια κουβέντα που μπορεί να πάρει πολλή ώρα και να προκαλέσει ένταση, ακόμα και νεύρα. Είναι η κουβέντα που μπορεί να χρειαστεί να αφήσετε στη μέση και να πέσετε για ύπνο μαλωμένοι, ώστε να συνεχίσετε με πιο καθαρό μυαλό το πρωί. Ξανά, το να λύσετε τα προβλήματα της σχέσης δεν θα συμβεί με μια κουβέντα. Και έτσι προχωράμε στο τελευταίο βήμα, και το πιο δύσκολο.

Προετοιμαστείτε για τις κουβέντες που θα ακολουθήσουν
Ακόμα και μετά την πιο ξεκάθαρη συζήτηση, από την πιο ξεκάθαρη εγκατάσταση συμβιβασμών και ορίων στη σχέση, τα προβλήματα δεν σταματούν. Πόσο μάλλον, τα νέα όρια μπορούν να δημιουργήσουν νέα προβλήματα, δυσαρέσκεια ή περιφρόνηση, ή μπορεί και να μην ήταν η σωστή λύση εξαρχής. Που σημαίνει ότι το Σύνταγμα της σχέσης σας θα χρειαστεί αναθεώρηση στην αναθεώρηση, και εσείς πρέπει να είστε έτοιμοι για τις συζητήσεις που θα προκύψουν.

.                                                                                                                                                                    .
uhfnewsΣ’ αρέσουν τα άρθρα μας;  Στήριξέ τα!!!!!      Κοινοποιησέ τα !!!!!
Ακολούθησε τη σελίδα του uhfnews και στο Facebook  

Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρο μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “https://uhfnews.blogspot.com”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “uhfnewsnow@gmail.com” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στο UHF News ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .
    👉   UHF News  © 2017      UHF News Blog All Rights Reserved.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου