...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Πολεμικές τέχνες που σας γυμνάζουν και σας προστατεύουν..........

6 πολεμικές τέχνες που σας γυμνάζουν και σας προστατεύουν! 
Έξι πολεμικές τέχνες, οι οποίες θα σας γυμνάσουν αλλά και θα σας βοηθήσουν τη δύσκολη στιγμή να προστατέψετε τον εαυτό σας.

1 Karate
«Το καράτε είναι στο μυαλό» έλεγε ο αγαπητός Μίστερ Μιγιάγκι στον Ντάνιελ Σαν για να περιγράψει την δημοφιλέστατη αυτή πολεμική τέχνη, το όνομά της οποίας σημαίνει «άδειο χέρι». 

Το καράτε δεν χρησιμοποιείται ποτέ για επίθεση – ή δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται – και αφορά κατά κύριο λόγο την αυτοάμυνα μέσα από λαβές και ρίψεις που μπορεί να χρησιμεύσουν σε περίπτωση κινδύνου, αλλά και πλειάδα χτυπημάτων με τα χέρια και τα πόδια. Παράλληλα εξασκεί το νου με τέτοιο τρόπο ώστε την κρίσιμη στιγμή ο απειλούμενος να αντιδράσει ψύχραιμα.

2 Brazilian Jiu-jitsu
Η «υβριδική» αυτή πολεμική τέχνη συνδυάζει τα χτυπήματα και τις ρίψεις του κλασσικού Jiu Jitsu με τη μάχη στο έδαφος, η οποία επικεντρώνεται στο κλείδωμα αρθρώσεων και στον γενικότερο έλεγχο του αντιπάλου. Όσο πιο ογκώδης ο αντίπαλος, τόσο πιο εύκολα μπορεί κανείς με τις λαβές της τέχνης αυτής να τον ρίξει στο έδαφος χρησιμοποιώντας το κέντρο βάρους του εναντίον του.

3 Krav Maga
Έχοντας προσαρμοστεί ώστε να βοηθήσει τον απλό πολίτη στην αυτοάμυνα, το Krav Maga έρχεται από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας και βασίζεται κατά κύριο λόγο στο ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Σε αυτό χρησιμοποιούνται χέρια, βραχίονες, αγκώνες, πόδια, γόνατα και κεφάλι, για επιθέσεις σε ευαίσθητα σημεία του σώματος, όπως αυτιά, ματιά, λαιμό ή τη βουβωνική χώρα, με απώτερο στόχο την αυτοπροστασία του «θύματος». Επίσης, ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει να αμύνεται εξουδετερώνοντας επιθέσεις με όπλα. Από πιστόλι και μαχαίρι μέχρι γκλομπ και… σπαθί.

4 Judo
Το όνομά του μεταφράζεται στα Ιαπωνικά σε «δρόμο της ευγένειας» και εστιάζει, ως πολεμική τέχνη, στο πώς μπορεί κάποιος να ρίξει τον αντίπαλό του στο έδαφος, να τον ακινητοποιήσει χρησιμοποιώντας διάφορες λαβές και να τον «κλειδώσει» προκαλώντας του πνιγμό. Το Judo περιλαμβάνει και αρκετά χτυπήματα με τα χέρια και τα πόδια, καθώς επίσης και τεχνικές άμυνας σε επιθέσεις με όπλα. Όπως είχε πει χαρακτηριστικά ο «πατέρας» του Judo Τζιγκόρο Κάνο «αν αντισταθώ όταν ένας δυνατότερος άντρας με σπρώχνει με όλη του τη δύναμη απλά θα νικηθώ. Αν οπισθοχωρήσω, τότε αυτός θα χάσει την ισορροπία του και φυσιολογικά θα σκύψει μπροστά. Αν εγώ χρησιμοποιώντας τη δύναμη της ώθησής του και καθώς χάνει την ισορροπία του εφαρμόσω μια τεχνική, είναι αρκετά πιθανό να τον ανατρέψω».

5 Aikido
Μπορεί ο Στήβεν Σίγκαλ να είναι μέτριος ηθοποιός, όμως ήταν εκείνος που βοήθησε στη διάδοση στη δύση αυτής της εξαιρετικής αμυντική πολεμικής τέχνης. Το Aikido, αν και διαθέτει κάποια χτυπήματα, βασίζεται κατά κύριο λόγο στην χρήση της ορμής του αντιπάλου προς όφελος του αμυνόμενου και στην ακινητοποίηση σημαντικών αρθρώσεων του επιτιθέμενου. Έτσι η προκαλούμενη βλάβη στον επιτιθέμενο είναι πάντα ανάλογη με τη σφοδρότητα της επίθεσης.

6 Wing Chun Kung Fu
Η τέχνη που έμαθε ο Bruce Lee από τον δάσκαλό του Yip Man και διέδωσε στον δυτικό κόσμο, αποτελείται από μικρές ευθείες κινήσεις, σχεδιασμένες έτσι ώστε να μειώνουν στο ελάχιστο την απώλεια ενέργειας και να αυξάνουν την ταχύτητα της αντεπίθεσης, ενώ μία από τις βασικές αρχές του Wing Chun είναι η ταυτόχρονη άμυνα και επίθεση: Για παράδειγμα όταν ο αμυνόμενος μπλοκάρει τη γροθιά του αντιπάλου με το ένα χέρι, ταυτόχρονα δημιουργεί με το άλλο ένα άμεσο και δυνατό χτύπημα στο σώμα ή το πρόσωπο του αντιπάλου.

.                                                                                                                                                                    .
uhfnewsΣ’ αρέσουν τα άρθρα μας;  Στήριξέ τα!!!!!      Κοινοποιησέ τα !!!!!
Ακολούθησε τη σελίδα του uhfnews και στο Facebook  

Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρο μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “https://uhfnews.blogspot.com”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “uhfnewsnow@gmail.com” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στο UHF News ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .
    👉   UHF News  © 2017      UHF News Blog All Rights Reserved.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου