...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Καταπολεμήστε τη ζήλια.............

Καταπολεμήστε τη ζήλια. Κατ ‘αρχάς, ας είμαστε σαφείς, η ζήλια δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό. Είναι στην ανθρώπινη φύση να ζηλέψει από καιρό σε καιρό, αλλά η ζήλια γίνεται προβληματική όταν αρχίζουμε να ζούμε με αυτή και το πράσινο τέρας της ζήλιας αναπτύσσεται μέσα μας με ταχύτατους ρυθμούς.

1. Να ειστε ειλικρινείς αν η σχέση σας είναι υγιής ή όχι

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεραστεί η ζήλια είναι να κάνετε μια ανασκόπηση για το πόσο υγιής είναι η σχέση

σας. Αρχικά ο σύντροφος σας είναι άτομο εμπιστοσύνης; Νιώθετε ασφάλεια μαζί του; Εσείς είστε ειλικρινής μαζί του;Αν δεν είστε κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στη σχέση και οι ανασφάλειες σας να συνεχιστούν.


2. Προσδιορίστε αν το δικό σας πρόβλημα είναι οι ανασφάλειες σας

Αν είστε σε μια ασφαλή και σταθερή σχέση και παρόλα αυτά συνεχίζετε να ζηλεύετε σκεφτείτε τις εμπειρίες σας. Οι σχέσεις του παρελθόντος και η έλλειψη εμπιστοσύνης που είχατε σε μερικούς πρώην μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στη σχέση με το νυν και γιατί όχι να επέλθει ρήξη.


3. Μιλήστε με τους φίλους  σας

Οι φίλοι σας είναι σημαντικοί και το ξέρετε καλά. Μιλήστε λοιπόν  μαζί τους για το πρόβλημα σας ώστε να σας πουν τι πιστεύουν και οι ίδιοι αν οι υποψίες σας θα πρέπει να μείνουν υποψίες ή αν όντως έχετε πραγματικό λόγο για να ζηλέψετε. Οι άνθρωποι που είναι έξω από τη σχέση, οι φίλοι σας δηλαδή, βλέπουν πιο αντικειμενικά τα πράγματα.


4. Αναγνώρισε τη ζήλια

Να ξέρεις είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να παραδεχτείς ότι ζηλεύεις. Αν το καταφέρεις αυτό είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο να την απομακρύνεις μια για πάντα από τη σχέση σου.


5. Μετριάστε τον θυμό σας

Οτιδήποτε προκαλεί ζήλια ασυναίσθητα προκαλεί και θυμό. Έτσι, μόλις νιώσεις το συναίσθημα να σε κυριεύει πριν ξεσπάσεις κάνε την παρακάτω άσκηση. Προσπάθησε να αναπνεύσεις βαθιά και να φανταστείς ότι όλο αυτό ρέει μέσα σου σαν τον άνεμο. Επανάλαβε όσες φορές χρειαστεί μέχρι να καταφέρεις να ηρεμήσεις.


6. Μιλήστε με τον σύντροφο σας

Αν η ζήλια επιμείνει φροντίστε να μιλήσετε για αυτά που νιώθετε με τον σύντροφο σας αφού πρώτα όμως έχετε ηρεμήσει. Αν είστε θυμωμένη κατά τη διάρκεια της συζήτησης είστε πολύ κοντά σε έναν ακόμα τσακωμό.


7. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας τα θετικά σας

Η έλλειψη αυτοπεποίθησης πολλές φορές οδηγεί στην ανασφάλεια και αργότερα στη ζήλια. Έτσι λοιπόν, θυμήσου καλά ότι αυτός ο άνθρωπος είναι μαζί σου γιατί είδε κάτι θετικό σε εσένα και μην αφήνεις το συναίσθημα να σε κυριεύσει.




By Αγγελική Νόστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου