...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Ανακαλύφθηκε απροσδόκητα μια αρχαία σήραγγα που χτίστηκε από τους Ναΐτες Ιππότες που χάθηκε για 700 χρόνια.....

Το Templar Tunnel είναι ένας υπόγειος διάδρομος στη σύγχρονη ισραηλινή πόλη Acre. Όταν η πόλη ήταν υπό την κυριαρχία του Βασιλείου της Ιερουσαλήμ, οι Ναΐτες Ιππότες έχτισαν τη σήραγγα, η οποία χρησίμευε ως βασικός διάδρομος μεταξύ του παλατιού των Ναϊτών και του λιμανιού.

Αφού η Άκρα έπεσε στα χέρια των Μαμελούκων τον 13ο αιώνα, η σήραγγα των Ναϊτών χάθηκε και ξεχάστηκε. 

Μια κυρία που παλεύει με μια βουλωμένη γραμμή λυμάτων κάτω από το σπίτι της ανακαλύπτει τη σήραγγα το 1994. Μετά την κατάκτηση της Ιερουσαλήμ από τους συμμετέχοντες της Πρώτης Σταυροφορίας, το Βασίλειο της Ιερουσαλήμ δημιουργήθηκε το 1099.


Σήραγγα Ναΐτη. © Πίστωση εικόνας: Wikimedia Commons

Ο Hugues de Payens, ένας Γάλλος ευγενής, ίδρυσε την πόλη περίπου δύο αιώνες αργότερα. Οι Φτωχοί Στρατιώτες του Χριστού και ο Ναός του Σολομώντα Οι Ναΐτες Ιππότες είχαν την έδρα τους στο Όρος του Ναού, όπου ήταν υπεύθυνοι για την υπεράσπιση των χριστιανών επισκεπτών που επισκέπτονταν τους Αγίους Τόπους.


στρέμμα υπό κατάληψη
Εικόνες που απεικονίζουν τους Ναΐτες Ιππότες. © Πίστωση εικόνας: Wikimedia Commons

Μετά την ανακατάκτηση της Ιερουσαλήμ από τον Σαλαντίν το 1187, οι Ναΐτες έχασαν την έδρα τους. Αν και οι Μουσουλμάνοι κατέκτησαν μεγάλο μέρος του Βασιλείου της Ιερουσαλήμ, η πόλη της Τύρου, καθώς και πολλά απομονωμένα φρούρια των Σταυροφόρων, άντεξαν.

Όταν ο Guy de Lusignan, βασιλιάς της Ιερουσαλήμ, οδήγησε έναν στρατό στην Άκρα το 1189, εξαπέλυσε την πρώτη σημαντική αντεπίθεση εναντίον του Saladin. Παρά την περιορισμένη δύναμη του στρατού του, ο Γκάι μπόρεσε να πολιορκήσει την πόλη. Ο Σαλαντίν δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του εγκαίρως για να νικήσει τους πολιορκητές, οι οποίοι σύντομα ενισχύθηκαν από συμμετέχοντες στην Τρίτη Σταυροφορία από την Ευρώπη.

Η πολιορκία της Άκρας κράτησε μέχρι το 1191, όταν οι Σταυροφόροι ανέλαβαν τον έλεγχο της πόλης. Η πόλη έγινε η νέα πρωτεύουσα του Βασιλείου της Ιερουσαλήμ και οι Ναΐτες Ιππότες μπόρεσαν να χτίσουν εκεί το νέο τους αρχηγείο.

Στους Ιππότες δόθηκε η περιοχή νοτιοδυτικά της πόλης και εδώ έχτισαν την κύρια οχύρωση τους. Αυτό το κάστρο, σύμφωνα με έναν Ναΐτη του 13ου αιώνα, ήταν το πιο ισχυρό της πόλης, με δύο πύργους να φυλάσσουν την είσοδό του και τείχη πάχους 8.5 μέτρων (28 πόδια). Δύο μικρότερα κτίρια πλαισιώνουν κάθε έναν από αυτούς τους πύργους και ένα επιχρυσωμένο λιοντάρι στην κορυφή κάθε πύργου.

Το Φρούριο του Ναού

Το δυτικό άκρο της σήραγγας των Ναών χαρακτηρίζεται από το οχυρό των Ναϊτών. Το φρούριο δεν λειτουργεί πλέον και το πιο αξιοσημείωτο ορόσημο της περιοχής είναι ο σύγχρονος φάρος. Αυτός ο φάρος βρίσκεται κοντά στο δυτικό άκρο αυτού του τούνελ.

Η σήραγγα Templar, η οποία διασχίζει την περιοχή Pisan της πόλης, έχει μήκος 150 μέτρα (492 πόδια). Ένα στρώμα πελεκητής πέτρας στηρίζει την οροφή της σήραγγας, η οποία είναι λαξευμένη στο φυσικό βράχο ως ημιβαρελωτή καμάρα.

Το ανατολικό τέρμα της σήραγγας βρίσκεται στη νοτιοανατολική συνοικία της Άκρας, στο εσωτερικό αγκυροβόλιο του λιμανιού της πόλης. Τώρα είναι η τοποθεσία του Khan al-Umdan (κυριολεκτικά “Καραβανσεράι των Πυλώνων”), που ανεγέρθηκε επί Οθωμανικής εξουσίας τον 18ο αιώνα.

Το στρέμμα πέφτει

Η Άκρα πολιορκήθηκε από τους Μαμελούκους της Αιγύπτου τον Απρίλιο του 1291 και η πόλη υπέκυψε στους Μουσουλμάνους ένα μήνα αργότερα. Ο Αλ-Ασράφ Χαλίλ, ο Σουλτάνος ​​των Μαμελούκων, διέταξε να κατεδαφιστούν τα τείχη, τα οχυρά και άλλες οικοδομές της πόλης, ώστε οι Χριστιανοί να μην τα χρησιμοποιήσουν ποτέ ξανά. Η Άκρα έχασε τη σημασία της ως θαλάσσια πόλη και έπεσε σε αχρηστία μέχρι τα τέλη του 18ου αιώνα.

Η σήραγγα των Ναών ανακαλύφθηκε ξανά από αρχαιολόγους.

Η σήραγγα των Ναΐτων, από την άλλη, παρέμεινε μυστήριο για χρόνια μετά την κατάκτηση της Άκρας από τους Μαμελούκους. Τότε εξιχνιάστηκε η υπόθεση. Η σήραγγα των Ναΐτων είχε ανακαλυφθεί. Η σήραγγα καθαρίστηκε αργότερα και εξοπλίστηκε με διάδρομο, φώτα και είσοδο.


Η Εταιρεία Ανάπτυξης Acre αποκαλύπτει και επισκευάζει το ανατολικό τμήμα της σήραγγας από το 1999 και άνοιξε για το κοινό το 2007.



Πηγή: MRU.INK

.                                                                                                                                                                    .
uhfnewsΣ’ αρέσουν τα άρθρα μας;  Στήριξέ τα!!!!!      Κοινοποιησέ τα !!!!!
Ακολούθησε τη σελίδα του uhfnews και στο Facebook  

Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρο μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “https://uhfnews.blogspot.com”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “uhfnewsnow@gmail.com” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στο UHF News ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .
    👉   UHF News  © 2017      UHF News Blog All Rights Reserved.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου