...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Η πόλη-φάντασμα του Jazirat Al Hamra - η πιο στοιχειωμένη γη των ΗΑΕ......

Η Jazirat Al Hamra, η οποία είναι πιο γνωστή ως πόλη-φάντασμα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, λέγεται ότι είναι το πιο στοιχειωμένο μέρος της χώρας, παραμένοντας μια σειρά από τρομακτικά γεγονότα που βιώνουν οι ντόπιοι και οι περίεργοι επισκέπτες.

Το Jazirat Al Hamra είναι ένα εγκαταλελειμμένο χωριό που βρίσκεται νότια της πόλης ras Αλ-Κάιmah (RAK), ένα από τα επτά εμιράτα που σχηματίζουν το ΗΑΕ. Αυτή η παράκτια περιοχή είναι το καλύτερο παράδειγμα της περιοχής πριν από το πετρέλαιο, με τρεις διαφορετικούς τύπους αρχιτεκτονικής του Κόλπου στις αρχές και του 20ού αιώνα. 

Αυτό το μέρος είναι επίσης γνωστό ως «Κόκκινο Νησί» για την άμμο πάνω στην οποία είναι χτισμένη. 
Jazirat al-Hamra Πόλη-φάντασμα © Τα Εθνικά ΗΑΕ

Ήταν κάποτε ένα ακμάζον εμπόριο μαργαριταριών και ψαροχώρι και ήταν το σπίτι του Ζάμπι φυλή, καθώς και πολλοί εξέχοντες πολίτες Αράβων, Ιρανών, Αφρικανών και Μπαλούτσι ζούσαν εδώ.

Σήμερα, αυτή η γη αναπνέει στα ερείπια της από τότε που όλοι οι κάτοικοι εγκατέλειψαν αυτό το μέρος το 1968, μετά από σύγκρουση μεταξύ της φυλής και Σέιχ Σακρ Μπιν Μωάμεθ του Ras Al-Khaimah για κάποιους ασαφείς λόγους και οι περισσότεροι από αυτούς μετανάστευσαν Αμπού Ντάμπι. Αυτή η έρημη πόλη εξακολουθεί να είναι πλούσια σε πολύτιμα πράγματα, αν ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στα ερείπια της, θα διαπιστώσετε ότι τα κοράλλια και τα κοχύλια αναμίχθηκαν με πέτρα και λάσπη για να δημιουργήσουν τους τοίχους. Τα τείχη των παλαιότερων κτιρίων έχουν μεγαλύτερα κομμάτια κοραλλιών, ενώ τα νεότερα κάποτε χτίστηκαν από τούβλα θρυμματισμένου κοραλλιού.

Ωστόσο, φημολογείται ότι αυτό το εξαιρετικό ήσυχο και σιωπηλό χωριό είναι εξαιρετικά στοιχειωμένο από το «τζιν». Οι λαοί κουτσομπολεύουν ακόμη και ότι μπορούν να ακούσουν τον παράξενο θόρυβο και τις αόριστες φωνές κοντά στην παραλία αυτού του χωριού φάντασμα. Οι ντόπιοι απαγγέλλουν διάφορες τρομακτικές ιστορίες σχετικά με τα τζιν που έχουν μολύνει αυτό το μέρος, συμπεριλαμβανομένων των ιστοριών εκείνων των ατυχών ανθρώπων που τους αντιμετώπισαν και αργά, σταδιακά έγιναν τρελοί. Έτσι, διατηρούν την απόσταση τους από αυτό το τρομακτικό χωριό-φάντασμα ακόμη και στο φως της ημέρας.
Τζαμί Al Jazirah Al Hamra, Ras Al Khaimah

Πολλοί επισκέπτες ισχυρίζονται επίσης ότι ένιωθαν άβολα σαν να κρύβεται ο κίνδυνος, να τους περιμένουν όταν πιέζουν περαιτέρω στο στοιχειωμένο χωριό. Μερικοί από αυτούς ισχυρίζονται ακόμη ότι έχουν δει ανεξήγητα εμφάνιση δακτυλικών αποτυπωμάτων στους κατεστραμμένους πυλώνες και τους τοίχους και βίωσαν πολλά περισσότερα παραφυσικά πράγματα σε αυτήν την στοιχειωμένη πόλη-φάντασμα.

Αν λοιπόν αναζητάτε έναν τρομακτικό προορισμό στα ΗΑΕ, μπορείτε να πάρετε τον Emirates Road E311, να οδηγήσετε κατευθείαν στη βορειοανατολική άκρη της χώρας και να περάσετε από την πόλη-φάντασμα του Jazirat Al Hamra, σίγουρα θα απολαύσετε τη θέα στη θάλασσα και την ομορφιά της φύσης κατά μήκος με αίσθηση στάσης φραγκοστάφυλου. Αφού επισκεφθείτε αυτό το χωριό-φάντασμα, θα μπορούσατε να πάρετε τον δρόμο E11 από εκεί και να επισκεφθείτε «Θe Στοιχειωμένο Παλάτι Αλ Κασσίμι - Το Παλάτι των Εφιάλτων » που βρίσκεται στα 20 χιλιόμετρα βόρεια του Jazirat Al Hamra, στο Ras Al-Khaimah. Αλλά η συμβουλή μας δεν είναι να πάτε σε αυτά τα μέρη μόνοι ή μετά το σκοτάδι. Σε τελική ανάλυση, αυτά τα εδάφη είναι εντελώς ερημικά για δεκαετίες, οπότε αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα εκεί δεν θα βρείτε βοήθεια.


Εδώ, θα μπορούσατε να βρείτε την «Στοιχειωμένη πόλη-φάντασμα της Jazirat Al Hamra» Google χάρτες:



Πηγή: MRU.INK

.                                                                                                                                                                    .
uhfnewsΣ’ αρέσουν τα άρθρα μας;  Στήριξέ τα!!!!!      Κοινοποιησέ τα !!!!!
Ακολούθησε τη σελίδα του uhfnews και στο Facebook  

Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρο μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “https://uhfnews.blogspot.com”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “uhfnewsnow@gmail.com” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στο UHF News ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .
    👉   UHF News  © 2017      UHF News Blog All Rights Reserved.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου