...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

6 πράγματα που πρέπει να μάθετε για τον κορονοϊό MERS

Προβολές άρθρου website page view counter
Όσο τα κρούσματα του κορονοϊού, προερχόμενου από τη Μέση Ανατολή, αυξάνονται και εξαπλώνονται μέχρι και τις ΗΠΑ, αξίζει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να μάθουμε μερικά πράγματα για τον επικίνδυνο αυτό ιό, καθώς η ενημέρωση είναι ένα κομμάτι της πρόληψης.

Στην Ελλάδα, μέχρι αυτή τη στιγμή, είχαμε ένα μόνο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού, όταν τη Πέμπτη, 29 Απριλίου, αφίχθη 69χρονος Έλληνας, μόνιμος κάτοικος της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, είχε νοσήσει από τον ιό.
Σε τέτοιες περιπτώσεις ο πανικός δεν βοηθάει σε τίποτα, ενώ το μόνο που βοηθάει είναι να συνεχίσουμε να προσέχουμε τον εαυτό  μας, στο μέτρο του καλύτερου δυνατού. Ας μάθουμε, ωστόσο, κάποια πράγματα για τον ιό, που φέρεται ως πιο επικίνδυνος από τον ιό SARS, αν και λιγότερο μολυσματικός.
Για πλήρη ενημέρωση της πορείας του ιού, από τις 2 Μαϊου λειτουργεί ιστοσελίδα που αναφέρει τα κρούσματα και θύματα του ιού ανά τον κόσμο, με στοιχεία που ανανεώνονται σε καθημερινή βάση (http://coronamap.com/).
1. Ο ιός εξαπλώνεται
Ο ιός εμφανίστηκε πρώτη φορά στη Σαουδική Αραβία, όταν εντοπίστηκε σε έναν 60χρονο, ο οποίος στην πορεία πέθανε, ενώ έπασχε από οξεία πνευμονία. Αυτό το πρώτο κρούσμα σημειώνεται το 2012, ενώ σήμερα τα κρούσματα στη Σαουδική Αραβία έχουν φτάσει τα 396 και οι νεκροί τους 111.
Κρούσματα του ιού αναφέρονται σε Αίγυπτο, Ιορδανία, Κουβέιτ, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Τυνησία, Μαλαισία, Ομάν, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Φιλιππίνες και, προσφάτως, ΗΠΑ. Ο ιός μεταδίδεται μέσω στενής επαφής, ενώ μπορεί να μεταφερθεί και από τα ζώα στους ανθρώπους.
2. Είναι θανατηφόρος
Το 1/3 των ασθενών που έχουν εμφανίσει τον ιό, έχουν πεθάνει. Ωστόσο, οι θανάτοι αναφέρονται σε άτομα προχωρημένης ηλικίας με ήδη υπάρχοντα προβλήματα υγείας.
3. Μοιάζει με την κοινή ίωση
Τα συμπτώματα του ιού MERS περιλαμβάνουν πυρετό και βήχα, όπως είναι και τα συμπτώματα της κοινής γρίπης. Ο MERS, προκαλεί επίσης διάρροια, δύσπνοια και μπορεί να οδηγήσει σε πνευμονία και νεφρική ανεπάρκεια.
4. Πιθανώς προέρχεται από τις καμήλες ή τις νυχτερίδες ή και τα δυο
Αν και η προέλευση του ιού παραμένει ένα μυστήριο, οι επιστήμονες υποψιάζονται ότι είναι ζωικής προέλευσης. Και οι εξετάσεις που έχουν διεξαχθεί σε καμήλες και νυχτερίδες της Σαουδικής Αραβίας, έχουν βγάλει τα ζωά θετικά στον ιό.
5. Δεν υπάρχει θεραπεία
Για τον θανατηφόρο ιό του MERS, δεν υπάρχει θεραπεία, ενώ όσοι προσβάλλονται λαμβάνουν υποστηρικτική αγωγή ενάντια στα διάφορα συμπτώματα του ιού. Για τον κορονοϊό δεν υπάρχει ούτε κάποιο σχετικό εμβόλιο.
6. Από πού προήρθε η ονομασία του;

Ο ιός ονομάστηκε MERS από τα αρχικά των λέξεων Middle East Respiratory Syndrome.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου