...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Αίμα στον κόλπο: Πότε πρέπει να ανησυχεί η γυναίκα;

Προβολές άρθρου web page counter
Κάθε γυναίκα στην αναπαραγωγική ηλικία είναι εξοικειωμένη με την τακτική ανά μήνα εμφάνιση αίματος στη διάρκεια της περιόδου της, αναπτύσσοντας ένα δικό της «αισθητήριο» ρουτίνας, η οποία δεν θα πρέπει να διαφοροποιείται, αλλά εάν αυτό συμβεί θα πρέπει να διερευνηθεί κλινικά.

Γράφει ο Δρ. Γιώργος Μάριος Μακρής, MD, PhD, MSc, Ειδικός Γυναικολόγος-Ογκολόγος



Οι αλλαγές σε ό,τι αφορά στην παρουσία του αίματος τόσο στη διάρκεια της περιόδου όσο και μετά από αυτήν θα πρέπει να προβληματίσουν τη γυναίκα, η οποία θα πρέπει να απευθυνθεί άμεσα στο γυναικολόγο της.
Επιπρόσθετα, οποιαδήποτε αιμορραγία εκδηλωθεί μετά την αναπαραγωγική ηλικία πρέπει να θεωρηθεί  παθολογική και σίγουρα απαιτεί διερεύνηση.

Η αλλαγή της συχνότητας αλλά και η διάρκεια της περιόδου, η διαφοροποίηση στην ποσότητα του αίματος, το αίμα μετά την περίοδο ή μετά από σεξουαλική επαφή είναι οι συνήθεις αιτίες που θα πρέπει να οδηγήσουν  σε κλινική εξέταση και αν χρειάζεται σε απεικονιστικό έλεγχο ή ακόμα και σε ιστολογική ταυτοποίηση εφόσον διαπιστωθεί εύρημα.

Φαίνεται ανησυχητικό όλο αυτό και ίσως και να είναι  σε πολλές περιπτώσεις, αλλά δεν πρέπει να πανικοβάλλει, εφόσον η οποιαδήποτε αλλαγή «κινητοποιήσει» τη γυναίκα προκειμένου να λάβει άμεσα ιατρική συμβουλή.


Η κλινική εξέταση και το καλό ιστορικό με περιγραφή της παρούσας κατάστασης, μπορεί να οδηγήσει με βάση και την εμπειρία και τη δεξιότητα του γυναικολόγου-ογκολόγου στην ασφαλή διάγνωση, εντοπίζοντας πιθανές αλλοιώσεις που είτε θα χρειασθούν περαιτέρω διερεύνηση, είτε θα συνεκτιμηθούν με άλλους «αθώους» παράγοντες.


Ο ετήσιος τακτικός γυναικολογικός έλεγχος, τον οποίο ακόμα πολλές γυναίκες θεωρούν ταμπού και τον αποφεύγουν, είναι απαραίτητος, αλλά και η κάθε γυναίκα πρέπει να είναι σε εγρήγορση για οτιδήποτε ξεφεύγει από τη συνήθη ροή των πραγμάτων.

Δρ. Γιώργος- Μάριος Μακρής, MD, PhD, MSc

Ειδικός Γυναικολόγος-Ογκολόγος

Διευθυντής Γυναικολόγος-Ευρωκλινική Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου